Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Со кој пропуштаме наредното коло? Барав у календарот , тргнат е мечот.
Со Спортинг во гости го пропуштаме мечот, кога ќе се вратиме од светското клупско првентство ни следува меч со Бетис на Ноу Камп, а после тоа гостуваме кај Еспањол.. со Спортинг заостанатата утакмица би требало негде при крај на Февруари да се игра.[DOUBLEPOST=1450102183][/DOUBLEPOST]Секогаш на нас уште во 1/8 финале ни се паѓаат најтешките противници, иако Арсенал се провлече во последно коло со победата над Олимпијакос, нема да бидат нималку лесни противници.. ќе мора нашите сериозно да ја сватат работата.

Последно уредено:
Арсенал можеби посилен од минатите пати кога се сретнавме..На крај се спасија за осминафинале, но имаат одлични играчи..Треба сериозен пристап, и 100% залагање. Олеснителна околност е тоа што првата ја играме на гости, каде очекувам да постигнеме 1-2 гола. На Кампот многу тешко ќе им биде да бркаат резултат. Очекувам и Меси конечно да го совлада Чех..

Се сеќавам дека ниту Пеп не го сакаше Арсенал за противник додека беше кај нас, поради сличната филозофија на игра. Се виде во гостувањата дека навистина можат да бидат опасни. Е сеа, на клупа го имаме Лучо кој покажа дека знае да се адаптира на противникот и да извлече поволен резултат. Не се плаши да го даде поседот на противникот доколку тоа значи дека ќе им дадеме 3 гола. Напред го имаме триото кое се надевам дека ќе остане здраво до тогаш и натпреварот доаѓа во период во кој би требало да почнеме да ја дигаме формата.

Арсенал се опасни, имаат добри поединци, али ни стојат на патот кој не води до одбрана на титулата а во денешниот фудбал тоа е опасно место за стоење.:icon_lol:

Најмалце ги сакав нив. Од понудените според мене они беа најтешката екипа за Барса. Се надевам дека ќе бидат сите здрави кај нас и дека момците и Лучо ќе пристапат многу сериозно во овој двомеч.

Најмалце ги сакав нив. Од понудените според мене они беа најтешката екипа за Барса. Се надевам дека ќе бидат сите здрави кај нас и дека момците и Лучо ќе пристапат многу сериозно во овој двомеч.
ПСЖ е најтешка убедливо.

Само да не се изглупира одбраната , а посебно Пике . :toe:

ПСЖ е најтешка убедливо.

Тие две екипи. ПСЖ и Арсенал. Според мене полесно би излегле како победници против ПСЖ него ли против Арсенал. Мислам дека ќе ни биде потешко сега против Арсенал него прошлата сезона што ни беше со ПСЖ.

Тие две екипи. ПСЖ и Арсенал. Според мене полесно би излегле како победници против ПСЖ него ли против Арсенал. Мислам дека ќе ни биде потешко сега против Арсенал него прошлата сезона што ни беше со ПСЖ.
Дефинитивно ќе биде тешко, нема двоумење тука. Ако не ја средиме одбранава, на Емирати може да ни шибнат 2-3 парчиња, ама не може одбранава да прими колку што МСН може да дадат :D

Дефинитивно ќе биде тешко, нема двоумење тука. Ако не ја средиме одбранава, на Емирати може да ни шибнат 2-3 парчиња, ама не може одбранава да прими колку што МСН може да дадат :D

За разлика од другите клубови, против нив на гости ќе го немаме поседот на кој сме навикнати. Нема да биде Арсенал како повеќето клубови кои три четири пати ни поминуваат центар. Очекувам да не притискаат преку позициона игра во добар дел од натпреварот, имаат играчи за тоа. Одбраната наша дефинитивно ќе мора да изигра добро на Емирати ако сакаме да имаме добар резултат пред реваншот на кампот.
Највеќе што ме плаши е нашата одбрана, иако е доста подобрена последниов месец ипол.

Вас ве плаши вашата одбрана, нас нашата. :D

Интересно:
Gerard Pique: "Prije dvije-tri godine, igrao sam nogomet zato što sam morao, ali sada je moja ljubav prema ovoj igri veća iz dana u dan. Ranije sam razmišljao o igračkom oproštaju u 30. godini, a trenutno mi je želja igrati do 35. Promijenio sam stil života zahvaljujući Shakiri i mojoj obitelji. Da sam nastavio živjeti stilom kao prije četiri ili pet godina, zasigurno da ne bih ostao u Barçi. Sada se sat vremena prije početka treninga pojavim u trening centru, a prije sam stizao točno kad trening počne..."

П.С Ќе ја даваат ли некаде утре ?

Последно уредено:
Интересно:
Gerard Pique: "Prije dvije-tri godine, igrao sam nogomet zato što sam morao, ali sada je moja ljubav prema ovoj igri veća iz dana u dan. Ranije sam razmišljao o igračkom oproštaju u 30. godini, a trenutno mi je želja igrati do 35. Promijenio sam stil života zahvaljujući Shakiri i mojoj obitelji. Da sam nastavio živjeti stilom kao prije četiri ili pet godina, zasigurno da ne bih ostao u Barçi. Sada se sat vremena prije početka treninga pojavim u trening centru, a prije sam stizao točno kad trening počne..."

П.С Ќе ја даваат ли некаде утре ?
На АренаСпорт 1 у 11:30.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom