Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Како бе он да си ги бира? :D
Се знае, нека стават уште од сега некој поасален селектор, т.е. селектор со муда, со авторитет и со квалитет, не Марадона или Батиста.

Или него нека го стават година дена пред светското. Марадона ќе овејне како малока ако по некоја луда случајност освојат во Русија , а Меси биде менаџер-играч ака Луис Амор Родригез. :vozbud::pos:

Не да бира цел тим, него у смисол, сакам да играм со Агуеро и Тевез напрад и крај, не ми го ставајте Игуаин.. не цел тим да бира. :D
Ја мислам ако се задржи оваа репрезентација, плус сигурно ќе искочат уште 2-3 добри играчи и плус Симеоне за тренер, дека можно е да освои СП.. тоа му е животна желба на Меси.

Многу грдо игра Аргентина, го гледав сега финалето со Чиле. Без посед на топка со контри и секој обид на маскерано да проигра со длга топка резултира со шанса за противникот. Кун беше тотално небитен.

Тата Мартино е смече

Тата Мартино ме мотивира дека еден ден и јас можам да станам некој "стратег" на европски клуб. :icon_lol:

- Арсенал нуди 32 милиони за Педро.
- Неколку екипи заинтересирани за Адриано меѓу кои и Рома. Барселона е спремна да го пушти ако испратат добра понуда.
- Сампер не сака да игра за Барселона Б наредната сезона. Има понуди од Порто, Малага и уште неколку клубови. Барса сака да го задржи.
- Изгледа е потпишан Герсон од Флуминезе, ама ќе остане и наредната сезона таму.

Нејмар / Педро? - - Суарез / Сандро - - Меси / Мунир

Иниеста / Рафиња - - Ракитиќ / Арда

Бускетс / Маскерано

Алба / Адриано? - - Матје / Вермален - - Пике / Бартра - - Алвеш / Видал

Браво / Тер Штеген
Тимов е бомба. Само ако може да се доведе еден напаѓач кој не би имал против да биде резерва, би било фантастично. Ако си оди Адриано тогаш Матје ќе биде потпора за лев бек што не ми се допаѓа баш. Исто не знам што е фрката со Педро, потпиша нов договор, но сепак кружат шпекулации, а договорот може да биде за пумпање цена. Од младите Сандро е подобра опција од Мунир секако, но не доволно за да замени некој од триото МСН според мене. Еден напаѓач од типот на Ларсон добро би ни дошол, за од клупа да влегува негде 70-75 минута. Да се пробаме и ние со Чичарито ако не :D На десен бек пополнивме, нешто што беше голем проблем минативе сезони, исто и средниов ред со Арда е осигуран и повторни ја имаме една од најјаките средини ако не и најјаката. Мислам дека полека изумре тика-така, да бидеме реални не ни можеше да функционира, сите ја прочитаа и со новиве играчи веќе нема што повеќе и да се бара. Затоа фудбалот што го игравме оваа сезона беше страшен и се надевам ќе го повториме и во следнава.
То би било то, одиме во одбрана на тројната :roker:
Visca el Barca!

Не дека Иниеста и Ракитич се нешто послаби и Арда, ама и мене би ми било грев да го оставам Арда Гладијаторот на клупа. Еден од моите омилени non-Barca фудбалери, ако не и омилен, многу ми направи ќејф што дојде, само нека дава се од себе и има да буши.

Може ли Арда да игра и крило? Ако може не гледам причина за задржување на Педро , особено ако Арсенал дава понуда од 32 милиони за него.

Премногу го идеализирате Арда , за мене Ракитиќ е неприкосновен , Арда ќе биде ротиран со Иниеста или Ракитиќ. За крило не знам колку би бил ефектен Арда на 127 меча со Атлетико има 13 гола. Педро е поефектен во напад , не смее да се продаде.[DOUBLEPOST=1436523310][/DOUBLEPOST]Арда претставен на Ноу Камп. Сега ќе се изнајадат ќебапи во екипата. :vozbud:

https://vine.co/v/evW6P9Umi6L

CJi36drWEAA2Es_.jpg

Последно уредено:
Arda: "Loan until end Fifa ban? That's not an option. I will use these six months to adapt to the club and the city."

Стварно незнам зашо го рачунате Арда за замена на Раќитич. Арда неможе да ја игра таа улога. Единствено решениа за Арда гледам да се промени малку формацијата и со тоа да се задоволат сите. Меси ќе си влезе повеќе во средина, Нејмар и Арда по страна и ќе помагаат многу на одбраната, посебно Арда на Алвеш, а позади нив ќе си бидат Бускетс и Раќитич како подефанзивни. После таква сезона не гледам причина Раќитич да го загуби првотимскиот статус. Тука е и Рафиња, знаеме дека Енрике има голема доверба во него и мислам дека и сезонава ќе добива голема минутажа посебно во првата полусезона. Единствено С.Роберто ќе изгуби со доаѓањето на Туран.. тешко дека у втора полусезона ќе добие минутажа, освен некоја минута во добиени утакмици...
Според мене, составот и формациите за втората полусезона:

4-3-3:

Браво/Тер Штерген

Алвеш/Видал - Пиќе/Бартра - Маскерано/Матје/Вермален - Алба/Матје/Адриано?
Бускетс/Маскерано
Раќитич/Рафиња - Иниеста
Туран/Меси-Суарез/Мунир - Нејмар/Педро

4-2-3-1:

Браво/Тер Штерген

Алвеш/Видал - Пиќе/Бартра - Маскерано/Матје/Вермален - Алба/Матје/Адриано?
Раќитич/Маскерано - Бускетс/Иниеста
Туран/Рафиња - Меси - Нејмар/Пердо
Суарез/Мунир

Со тоа што кога ќе игра Иниеста, ќе си играме стандард 4-3-3 кога нема да игра он, ќе играме 4-2-3-1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom