Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Чим Спорт излегува со информацијата , нека ни е честито Погба. Неможам само да разберам како ќе иде плаќањето , али 100 милиони ќе кошта црнчето. :cool: Иначе уште 1 сезона ќе игра во Јуве , од 2016 летото иде во Барса.

Прегледај го приврзокот 123172

“The club has no need to sell Pogba, but it will also depend on what the player wants. I spoke to him and he’s happy to stay. He is young and still needs time at Juventus to grow.

“He has a long career in front of him, plus Juve are a big club and he’ll have the right motivation for another important year.”

Ова е баш од сега интервјуто... Ќе видиме како ќе биди ако е вистина со здравје да си го корситите од година, а ние со здравје и ум да ги трошиме, за 100м ни еден играч не е незаменлив пола тим се купва :) Сити 110-120 понудија ама на stand by беше понудата.

Не е клучно кој тим повеќе ќе понуди дали Барса или Сити , туку каде сака Погба да премине . Не знам дали сменивте политика на трошење во Јувентус , но она купување на многу фудбалери ми изгледа како индикација дека Погба ќе си оди.

Не е клучно кој тим повеќе ќе понуди дали Барса или Сити , туку каде сака Погба да премине . Не знам дали сменивте политика на трошење во Јувентус , но она купување на многу фудбалери ми изгледа како индикација дека Погба ќе си оди.
Имаме многу пари оваа година без продажба на Погба, 50мил беше планиран буџет + 50 ни даде Ексор фирмата која не поседува т.е. Фиат а ова со ЛШ не крена на економски план ненормално многу од 160м обрт стигнавме до 400 и се одржа цела година на толку + 90м од ЛШ заработивме.

Јуве стално имал пари ама не трошел ама веќе го подмладуваат костурот. проблемот беше ФФП немавме многу профит да пријавиме претходно и неможевме мн да трошиме и големи плати да даваме сега имаме 4 поќе обрт и можиме да дозволиме.

После онаа почит која ни ја укажаа играчите на Барса и навивачите на Камп Ноу беш ќе ми е мило кај вас да дојди барем знам дека ќе биде ценет како играч

Спорт обично излегува со информации кога има постигнато нешто конкретно , па и од таму ми е мислењето дека се поизвесно е дека Погба ќе дојде во Барса. Мада еден куп трансфери пропаѓале во последните секунди , така да се е можно.

Точно дека е за најмалце 15 милиони overrated , али се пумпат цените од година на година. Пред само 6 години Роналдо беше купен за 100 милиони како еден од најдобрите во светот. Сепак Погба ми остави ептен добар впечаток во финалето мислам дека ќе се адаптира многу брзо , а овие 100 милиони ќе се исплатат уште во првата сезона.

Кога само ќе си помислам какви 3ца класа играчи би можеле да купиме за 100 милиони... а и башка што мислам дека е крајно време да се престане со мултимилионските засилување и да се насочат кон подобрување на Б, затоа што има квалитет и штета ако од тој тим не се извадат 7 првотимци, нејсе тоа што испаднаа у трета, катастрофа се работи со нив, плус Јорди е катастрофа тренер со авторитет како Хорхе Иванов у државава.

Точно е дека Погба е многу јак играч, и потребен ни е во тим, али реално е многу скап, плус не гледам кај би играл оваа сезона па и другата. Раќитич врши многу голема улога у тимот, него за никој не би го мењал, а Иниеста тешко дека ќе сака да седи на клупа за циганчето, не е 35 год. само што напраи 31, има у него уште 2-3 сезони ако игра како оваа полусезона. Сепак он е Иниеста.
За тие пари ќе ги донесеме Гундоган, Верати и Ројс!
Јас сум за Гундоган, ем најевтина опција е, ем сигурно не би праел проблем да седи на клупа, и покрива две позиции, може да го мења Буски, може и малку понапред.
И не ги заборавајте Рафиња и Денес Суарез, па и Халилович.. ако го донесеме Погба нашите деца ќе добиваат малку шанса и ќе стагнираат.

Нејмар казнет со 4 натпревари и е надвор од Копа Америка.

Го сакам многу како играч, но недозволиво е капитен на репрезентација во која воедно е и најдобриот играч да изигра таква нервозна партија. Знам дека го утепаа од мавање цел натпревар али сеуште има многу да учи, затоа што со оваа суспензија ги преполови шансите на Бразил и искрено мислам дека нема далеку да стигнат со тој ростер на играчи што е повикан за купот.

Намерно напраи вака за да освои неговиот идол Меси.

За Барса супер е ова со суспензијава, ќе научи Нејмар многу од ситуацијава и ќе оди уште од сега на одмор. 2012 олимпијадата, 2013 конфедерацискиот куп, лани светското првенство, редно беше да се одмори.

Постојат многу шпекулации за иднината на Иско на Сантиаго така што ако постои и минимална шанса да се донесе Иско (кој што го одбивме пред некоја година) јас мислам дека е подобра одлука одколку Погба

На такви трансфери веќе не се надевајте. Едноставно многу е големо ривалството и двете раководства нема да си дозволат таков кикс.[DOUBLEPOST=1434823281][/DOUBLEPOST]Можно е Адриано да си замине. Барал поголема минутажа. Незнам кој би можел да биде негова замена, само нејкам да се Матје или Вермален.. исто и Монтоја да го прњфрли на другата страна.

Последно уредено:
http://www.top100futbol.com/noticia/salarios-barcelona-2015
I - Categoría especial

1. Leo Messi: 41,5 millones brutos (20 netos)
2. Neymar: 29 millones brutos (14 netos)
3. Luis Suárez: 20,7 millones brutos (10 netos)

II - Escala A

4. Andrés Iniesta: 15,5 millones brutos (7.5 netos)
5. Xavi Hernández:15,5 millones brutos (7,5 netos)
6. Ivan Rakitic: 14,5 millones brutos (7 netos)

III - Escala B

7. Sergio Busquets: 12,4 millones brutos (6 netos)
8. Dani Alves: 12,4 millones brutos (6 netos)
9. Gerard Piqué: 12 millones brutos (5,8 netos)
10. Javier Mascherano: 11,4 millones brutos (5,5 netos)

IV - Escala C

11. Claudio Bravo: 7,2 millones brutos (3,5 netos)
12. Thomas Vermaelen: 7,2 millones brutos (3,5 netos)
13. Jérémy Mathieu: 6,2 millones brutos (3 netos)
14. Adriano Correia: 6,2 millones brutos (3 netos)
15. Pedro Rodríguez: 6,2 millones brutos (3 netos)
16. Marc-André Ter Stegen: 6,2 millones brutos (3 netos)
17. Jordi Alba: 6,2 millones brutos (3 netos)

V - Escala Base

18. Marc Bartra: 3,1 millones brutos (1,5 netos)
19. Martín Montoya: 3,1 millones brutos (1,5 netos)
20. Rafinha: 3,1 millones brutos (1,5 netos)
21. Douglas Pereira: 3,1 millones brutos (1,5 netos)
22. Sergi Roberto: 2,1 millones brutos (1 neto)
23. Jordi Masip: 2,1 millones brutos (1 neto)

Чави си оди , значи има место за екстра фудбалер со плата приближна со онаа на Чави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom