Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Џонатан Соријано е гаранција за гол, не знам колку ќе сака само да биди адут на клупата во најубавите фудбалски години. Одличен трансфер би бил.

Barca reportedly close to signing ex Roma defender Marquinhos from PSG, with Alves going the other way.

If Barca do sign Marquinhos, they still need another experienced centre back. Can't expect a 20-year old to play every week, however good.

Luis Enrique: "Kapiten nije igrač koji diže trofeje i rukuje se sa sudijama, već mnogo više. Kapiteni moraju biti referentne tačke za ostale igrače, a pred početak sezone ćemo upriličiti glasanje među prvotimcima. Znam osobine Barçinih igrača i koji bi igrači mogli nositi kapitensku traku."

"Ne želim da kapiten bude najzgodniji, najiskusniji, najljubazniji čovjek ili neko ko podijeli najviše autograma. Znam kako stoje stvari u FC Barceloni."

Значи ќе земеме штопер ама ќе немаме бек...
Ако не го дадеме Алвес, ќе немаме штопер.
Сјебани сме како и да свртиш...

Сигурно Зубизарета в кафана ги прај пресметкиве, мора да си убо пијан за да тресиш вакви глупости. Јас викам 40 милиони + Алвес за Маркињос, после за Бенатија ќе гледаме некако со Санчез + 20 да поминиме. Ако се будали Рома и ПСЖ нека се согласат. :гомце:

Како не возат тоа за чудење. Алвеш + 15-20 мил за Маркињос. Во случајот Алвеш го оценуваат 15 мил додека Маркињос 35, алал нека им е:facepalm:
Нека се обесат :pos: Наместо обратно да биде, Маркињос плус УБАВИ пари да дадат ПСЖ за да им до дадеме најдобриот десен бек во светот, ние ќе им го дадеме Дани и плус ќе доплатиме за да ни го дадат нивниот четврти избор за стопер(после Т.Силва, Луиз и Алекс), Маркињос
Зубии, свака ти част, треба ептен да си лунат у глава, ако е стварно ова :cuc::cuc::cuc::cuc:

@tancredipalmeri:

BOOM! Barcelona and PSG closing in for a swap Marquinhos for Dani Alves + money. Meeting at extremely advanced stage

Решаваат проблем штопер а им се отвара дупка на десен бек?

Специфична позиција е десниот бек во Барса кој повеќе е КРИЛО и Алвес си го држеше тоа место стандард. Чудни трансфери.

Монтоја ќе го гледам наредна сезона во прва постава. Очобол ќе биде.

@tancredipalmeri:

BOOM! Barcelona and PSG closing in for a swap Marquinhos for Dani Alves + money. Meeting at extremely advanced stage

Решаваат проблем штопер а им се отвара дупка на десен бек?

Специфична позиција е десниот бек во Барса кој повеќе е КРИЛО и Алвес си го држеше тоа место стандард. Чудни трансфери.
Останува малиот проблем да го убедат Дани Алвес да прифати таква трампа. Ако он не сака да иде во ПСЖ можат да си ги чешаат јајцата овие од управа.

Ако испадне ова нема да биде скроз лошо. Очигледно беше дека Дани си иде. Вака е покорисен отколку 15 милиони да го продадеме. Само пак ми е криво што најдобриот бек во светот ќе го мењаме со некој друг.

Останува малиот проблем да го убедат Дани Алвес да прифати таква трампа. Ако он не сака да иде во ПСЖ можат да си ги чешаат јајцата овие од управа.

Ако испадне ова нема да биде скроз лошо. Очигледно беше дека Дани си иде. Вака е покорисен отколку 15 милиони да го продадеме. Само пак ми е криво што најдобриот бек во светот ќе го мењаме со некој друг.
А зашо да не прифати? Псж е тим шо атакува на ЛШ и сигурен сум дека ке го кејфа проектот а и платата. А има и бразилци таму па ќе праат журки а-у.

Мене не ми е логично што си иде у момент кога Барса сака да ја среди одбраната која искрено кажано и е мизерна. Според мене на Барса повеќе и треба Алвес него ли 15 милиона од него.
Кој десен бек би го земале за после него? Ај за лев им дојде Алба ко кец на 10ка ама сега малце поинаква е ситуацијата. Има ли воопшто друг десен бек во Барса освен Алвес? Монтоја?

Чудна трансфер политика.

Значи ќе земеме штопер ама ќе немаме бек...
Ако не го дадеме Алвес, ќе немаме штопер.
Сјебани сме како и да свртиш...
Како мислиш ќе немаТЕ.
Мислиш дека си дел од НИВ?
Што си придонел за Твојот тим?
(не прашувам само за Барса, туку општо за сите тимови и нивните фанови)
Дали заедничкото за сите фанови е потребата да припаѓаш некаде во некоја... група?
Се извинувам за офтопикот, правам семинарска по психологија.

Како мислиш ќе немаТЕ.
Дали заедничкото за сите фанови е потребата да припаѓаш некаде во некоја... група?
Повеќето фанови(јас барем) се чувствуваат како дел од клубот, од тимот кој го бодрат. И јас скоро секогаш зборувам во прво лице, кога зборувам за Барселона. Пр: ќе го купиме тој и тој, преговараме за трансфер на тој и тој, изгубивме, победивме, освоивме титула......

Како мислиш ќе немаТЕ.

:)

1. Така мислам ќе немаме како да сум еден од нив, оти се тимот за кој шо навивам откако знам за мене. Исто како викам освоивме четвртоо место во кошарка за Македонија, така и овде.
2. Мислам.
3. Сум се нервирал кога губеле, сум се радувал кога победувале, ногата ме болеше 2 недели после еден гол на еден господин Иниеста во 92ра минута кога си ја удрив во господ знае што додека се радував.
4. Не знам како да ти одговорам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom