Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Потполно си во право.. можеби и јас не се изразив баш најдобро.. точно е дека драстично се намалија долговите во овие 3-4 години.. не сум точно сигурен колку беше.. али за тоа дека го уништи клубот,нормално не во буквална смисла,затоа што имаше и некој позитивни работи.. но за тоа што го избрка Абидал и го избрка според мене најдобриот тренер на Барса,затоа нема никогаш да му простам, настрана тоа што го тргна и Кројф од почесен претседател на клубот.. и јас мислам дека подобро што сега си замина,него до останеше до крај, не се знаеше до тогаш што уште можеше да направи..
Точно дека Росел е прљав човек и Барса му беше бизнис , али во тие 3ипол - 4 години колку што беше на чело , драстично го намали долгот на Барса и тоа не само на фудбалскиот клуб , туку општо на Барселона како колектив (ракомет, кошарка).
Типот не се водеше по емоции , што беше случај пред него , ги елиминира сите финансиски проблеми (штета што во Абидал виде проблем) , донесе спонзор кој исплаќа огромни милионски суми секоја година. Значи точно дека човекот е гнида , го избрка можеби најдобриот тренер што Барса го имала , го симна од титулата почесен претседател на човекот на кој што Барса му должи се , и ја наруши ептен атмосферата во тимот. И јас сум среќен поради неговото заминување , али од финансиски аспект неможе ништо да му се замери , освен сеа оваа малверзација што ја направил со трансферот на Нејмар. Ако постои.
Одлична игра а посебно ме радува формата на Пике, личи на лидер во одбраната![]()
Одличен е и во одбрана и во напад. Брз е, секаде го има.Алба го спомна некој или, 2 чисти гола спаси синоќа. Само нека продолжи вака