Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Многу порано требаше да поднесе оставка Росељ и да си замине.. го однесе клубот во долгови и го уништи и сега поднесува оставка.. али подобро сега него да останеше до 2016.. нека иде побрзо да не го гледаме веќе.. како што гледам сега за сега не се најавени предвремени избори и Бартомеу ќе остане до 2016.. ако набргу нема предвремени избори и овој остане до 2016 многу лошо ќе биде и клубот би можел да се најде во многу полоша ситуација од оваа.. се надевам само дека сега ова нема да влијае толку на играчите и ќе продолжат како до сега.

Треба сега да се поттикнат членови од раководството на фракција, да се соберат доволен број(мислам 40% треба) и да побараат распишување на избори, т.е. гласање недоверба на моменталното раководство, со што раководството би паднало и би се распишале предвремени претседателски избори.

Треба сега да се поттикнат членови од раководството на фракција, да се соберат доволен број(мислам 40% треба) и да побараат распишување на избори, т.е. гласање недоверба на моменталното раководство, со што раководството би паднало и би се распишале предвремени претседателски избори.

и тогаш ќе почнат на Сител да не бомбандираат се реклами на сред Фатмаѓул...
barcelona-campeon-uefa-champions-league-2011.jpg

2011 шампиони во Европа и Шпанија...
2013 шампиони на Шпанија со рекорден број на поени во клупската историја
2012 рекордна сезона на Меси со 96 постигнати голови благодарејќи на спроведените владини мерки за подобра Барселона
Доаѓањето на Нејмар,Адриано и уште најмалку 6 нови вработувања во овие неколку години со што значително се подобрија резултатите ..
И многу други проекти и дела.>>>>>>>>>>>>>>>OСТВАРУВАМЕ

Лапорта во 2008 година изјавил:
Moраме да ја свиткаме кичмата за Роналдињо

На овој човек неможе да му се верува!!

Многу порано требаше да поднесе оставка Росељ и да си замине.. го однесе клубот во долгови и го уништи и сега поднесува оставка.. али подобро сега него да останеше до 2016.. нека иде побрзо да не го гледаме веќе.. како што гледам сега за сега не се најавени предвремени избори и Бартомеу ќе остане до 2016.. ако набргу нема предвремени избори и овој остане до 2016 многу лошо ќе биде и клубот би можел да се најде во многу полоша ситуација од оваа.. се надевам само дека сега ова нема да влијае толку на играчите и ќе продолжат како до сега.

:facepalm::facepalm:

Точно дека Росел е прљав човек и Барса му беше бизнис , али во тие 3ипол - 4 години колку што беше на чело , драстично го намали долгот на Барса и тоа не само на фудбалскиот клуб , туку општо на Барселона како колектив (ракомет, кошарка).

Типот не се водеше по емоции , што беше случај пред него , ги елиминира сите финансиски проблеми (штета што во Абидал виде проблем) , донесе спонзор кој исплаќа огромни милионски суми секоја година. Значи точно дека човекот е гнида , го избрка можеби најдобриот тренер што Барса го имала , го симна од титулата почесен претседател на човекот на кој што Барса му должи се , и ја наруши ептен атмосферата во тимот. И јас сум среќен поради неговото заминување , али од финансиски аспект неможе ништо да му се замери , освен сеа оваа малверзација што ја направил со трансферот на Нејмар. Ако постои.

Маскерано ли ќе го чува Кун во дуелите со Сити :facepalm:

У страшна форма се Сити, а и реално имаат многу квалитетен тим.
Фернандињо и Туре се страшни на средината. И тоа шо ни е јака страна нема да може го искористиме. Агуеро и Негредо исто така се у страшна форма. Тука се и Навас, Насри, Силва, Џеко... За воздушни дуели да не праиме муабет. Единствено гледам шанса ако се опораи Нејмар таму кај Забалета да напраи нешто. Од Санчез и Педро не очекувам многу, а Меси ако игра лажна 9ка нема да пркне пошо не да биде удвоен, утроен ќе биде покрај Јаја/Фернандињо и Компани и компанија. Скептик сум малку за овој двомеч али сепак како навивач се надевам да поминеме у следна фаза.

У страшна форма се Сити, а и реално имаат многу квалитетен тим.
Фернандињо и Туре се страшни на средината. И тоа шо ни е јака страна нема да може го искористиме. Агуеро и Негредо исто така се у страшна форма. Тука се и Навас, Насри, Силва, Џеко... За воздушни дуели да не праиме муабет. Единствено гледам шанса ако се опораи Нејмар таму кај Забалета да напраи нешто. Од Санчез и Педро не очекувам многу, а Меси ако игра лажна 9ка нема да пркне пошо не да биде удвоен, утроен ќе биде покрај Јаја/Фернандињо и Компани и компанија. Скептик сум малку за овој двомеч али сепак како навивач се надевам да поминеме у следна фаза.

Најслаба страна им е левата бековска позиција.
Кај Забалета, потешко. Клиши и Коларов се шансата.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Јас очекувам Сити поштено да ни ебат мамата, гледано по форма и играчки кадар. Кај нас некои на старо име се влечат иако немаат добра утакмица веќе 2 години одиграно. И за лигата сум скептик, посебно по овие случувања во раководството. Колку и да се убедуваме дека на играчите ништо не им влијае тоа, сепак не е сеедно. Повеќето од играчите ни одат во надолна линија, што поради старост што поради други причини. Ми се чини колку повеќе се потпираме на генерацијава толку повеќе време губиме.

Јас не сум скептик, веќе 2-3 сезони истото се збори за Сити и кога ќе дојдат утакмиците во Лига на Шампиони си чурат неочекувано. Тотално рамноправен 50-50 дуел ќе биде тоа само Тата да одигра паметно со ротирањето бидејќи не смее да се дозволи да се киксне уште неколку пати во лигата во толку краток период и да мислам дека сеуште сме прв фаворит за освојување на Ла Лига

Јас не сум скептик, веќе 2-3 сезони истото се збори за Сити и кога ќе дојдат утакмиците во Лига на Шампиони си чурат неочекувано. Тотално рамноправен 50-50 дуел ќе биде тоа само Тата да одигра паметно со ротирањето бидејќи не смее да се дозволи да се киксне уште неколку пати во лигата во толку краток период и да мислам дека сеуште сме прв фаворит за освојување на Ла Лига

Ама овој тим го имаат веќе 3-4 години, со мали надополнувања. Еве и у ПЛ газат со фаворитете. За у Лигата ни треба само паметно ротирање. На лето живи и здрави треба доста промени да се прават.

Факт е дека Сити се опасни тоа никој не може да го порекне.. Факт е и она дека предолго се потпираме на оваа генерација.. Но, во моментов сметам дека само Челзи од Англиската премиер лига не можеме да го добиеме..Англичаните имаат голема традиција големо име, но факт е дека колку и да се зборува дека се силни едноставно фали нешто кога ќе дојдат овие клучни натпревари..Се надевам сити ќе го дочекаме во најдобра форма..Тоа дека не сме одиграле 2-3 години некој супер натпревар мислам дека е залудно да се дискутира поради фактот што самите навивачи, а и тимот превисоко ја кренавме границата..Што да речат навивачите на еден великан како што е Јунајтед, или Милан? Едно е сигурно ако распали Меси, со две асистенции само, може да го реши натпреварот, а од друга страна и некоја глупост во одбраната би можело да не чини многу. Јас посакувам да биде фер борба и да не биде како лани кога со Баерн паднавме без да испукаме ниеден куршум. Баерн беше силен, но онаа разлика која ја направија беше само наша кривица. И до ден денес не можам да сватам и да си опростам како дозволија така...Но, тоа е минато..Ова е една од последните шанси во ваков состав да се направи нешто во Лигата на Шампионите. Од на лето очекувам рокади, иако можеби костурот ќе остане тој, неколку играчи сигурно ќе си заминат..Има една голема разлика помеѓу нас и Сити во моментов, можеби не е тоа формата којзнае колку, колку што се освоените титули и искуството во последнава деценија...Тоа не држи на врвот и верувајте скоро сите тимови сеуште се плашат од Барса..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom