Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Дајте од голо на Алексис нешо шодае.. клип мип...

Одлична игра а посебно ме радува формата на Пике, личи на лидер во одбраната:cool:

Среќен сум за враќањето на Афелај во тимот, се надевам ќе биде користен повеќе во средината и онака немаме некој во топ форма таму годинава.

Добар беше голманот на Малага, фати скоро се во прво. Некако слабо Буски и Чави. Фабрегас е карикатура од играч. Некогаш знае да изигра како што треба, некогаш не се ни приметува дека е на терен. Пике ми е денеска играч на натпреварот.

Па сеа кога остануваме без Валдес секој голман ќе игра ко повампирен против нас да остават впечаток мада овој Каваљеро секогаш бранел на ниво против нас

Катастрофа.. да не е Меси, нема кој да поведе.. Фали Иниеста :/

:facepalm::facepalm:

Точно дека Росел е прљав човек и Барса му беше бизнис , али во тие 3ипол - 4 години колку што беше на чело , драстично го намали долгот на Барса и тоа не само на фудбалскиот клуб , туку општо на Барселона како колектив (ракомет, кошарка).

Типот не се водеше по емоции , што беше случај пред него , ги елиминира сите финансиски проблеми (штета што во Абидал виде проблем) , донесе спонзор кој исплаќа огромни милионски суми секоја година. Значи точно дека човекот е гнида , го избрка можеби најдобриот тренер што Барса го имала , го симна од титулата почесен претседател на човекот на кој што Барса му должи се , и ја наруши ептен атмосферата во тимот. И јас сум среќен поради неговото заминување , али од финансиски аспект неможе ништо да му се замери , освен сеа оваа малверзација што ја направил со трансферот на Нејмар. Ако постои.
Потполно си во право.. можеби и јас не се изразив баш најдобро.. точно е дека драстично се намалија долговите во овие 3-4 години.. не сум точно сигурен колку беше.. али за тоа дека го уништи клубот,нормално не во буквална смисла,затоа што имаше и некој позитивни работи.. но за тоа што го избрка Абидал и го избрка според мене најдобриот тренер на Барса,затоа нема никогаш да му простам, настрана тоа што го тргна и Кројф од почесен претседател на клубот.. и јас мислам дека подобро што сега си замина,него до останеше до крај, не се знаеше до тогаш што уште можеше да направи..
--- надополнето: 27 јануари 2014 во 01:20 ---
Честито победа... после 2 меча без победа, конечно тепавме.. одлична игра,посебно ме радува формата на Пиќе,кој игра се подобро од подобро,само нека продолжи вака бидејќи се ближи дуелот со Сити.. во прво полувреме се мачевме да постигнеме гол,иако создадовме неколку одлични шанси,но голот падна дури во 40 минута.. во вториот дел започнавме исто така одлично со неколку шанси за гол, за потоа да следуваат уште два гола.. се на се одличен меч.
П.с. после скоро две години се врати Афелај :vozbud: , и се надевам дека до крај ќе добие поголема минутажа.. ако не на крилните позиции.. барем место Роберто.. зашто јас стварно незнам што гледа Тата во него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom