Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
За арно за убо нека е. Нека се множат победите и нека се подобрува играта.
Уште фали за уклапање целосно какво што посакуваме, но мислам дека се на добар пат. Е дури тогаш кога ќе се подмачка и пушти машината со цела сила ќе бидат пепелите.
Можеби фали едно штоперче. Отсекогаш чувствував дека Алексис кога тогаш ќе почни да блеска, го има оној потребен инает кај секој фудбалер кој ја негира млитавоста од друга страна која знае да биде често пати проблем. И Нејмар е добар, му треба уште некое време за да се уклапа целосно, но и тоа ќе биде.

Нека се множат.

Валдес не знам на шо дроги е годинава ама нека продолжи.

Колку само ме напизда Иниеста со изгубената топка пред 16 кога за малце ќе погодеше Роналдо т.е не спаси Валдес

Одличен натпревар! Од сите сум импресиониран, се чувствуваше желбата да се покаже на реал кој е кој..Можеби само ме загрижува Меси, кој полека полека го губи ритамот, не е онај стариот, сите ќе се согласиме...Не сакам да биде уште една приказна како Роналдињно..Се сеќавам блескаше, а таа сезона пред Светското 2006 нагло почна да му опаѓа формата..Не знам што е причината за Меси, можеби е некој здравствен проблем..Имаше некои слики каде што некаде кон 60 тата минуга е преморен, без душа..Знам не е лесно да се играат 5-6 сезони на највисоко ниво, дека човекот не е робот, но Меси не е престар..Од него допрва се очекува она најдоброто, а сега за сега освен некои сто процентни шанси пред гол, некој слободен удар или пенал се очекува да поентира...Едно е сигурно во него нема свежина..Погледнете како ја промаши онаа шанса кога Иниеста му испрати топка. Да беше во најдобрите денови тоа беше сигурен гол, а сега не ни ја погоди рамката од голот..Можеби се само ова глупави размислувања на еден навивач. Нормално, не ја познавам ситуацијата во клубот,и ред други работи, она што и другите не го знаат..но го пишувам она што го гледам, а барса ја пратам веќе 12 та година..и Меси го гледам од првиот натпревар...Меси не е истиот, дај Боже да се работи само за минлив период.. Само таа помисла ми доаѓа во моментов...

Да да, и ја приметив исто кога се тркаше со Пепе или Марсело.. не е како порано. Прво изразот на лицето не му беше оној стариот, детерминиран да направи нешто, да оди да издризбла или да даде гол. Ептен млитаво играше, не знам зошто :/

1378874_490698067696252_1268567353_n.jpg

I don’t know if Messi was 100 percent for this match. What I do know is that Martino put him on the right wing today, and did so with the full knowledge (Messi had to know it too) that he wouldn’t have his usual influence on the match, that all eyes and cameras wouldn’t be on him, even as the eyes of all of the RM defenders would be.

That the best player alive and his coach decided upon that notion is staggering. Further, in making that decision to put him on the right, it was clear that it would open up the pitch for others, who were going to have to step up to take their opportunity. The match was going to be on them rather than Messi, and the star’s recent injuries had prepared this club for precisely this day.

And Messi worked. Like a dog. He ran, feinted, maintained tactical width, made passes and put the hell out in a way that had me thinking about the last time he looked that bedraggled, late in a match. It was awesome, and the ultimate proof that whatever anyone says about that man, he is a team player who just wants to win matches. He wasn’t anywhere near the best player on the pitch today, but he was one of the most influential.

It’s also another sign that our beloved club has come of age in the hands of its pragmatic leader, when it can take on an opponent that many people who know the game had us losing to, and win.

Убаво објаснета улогата на Меси вчера.

Како бе можете да зборите така за Меси! Па тој вчера беше жртвуван од тактички причини, многу убаво е објаснето на претходната страница.
Јас се зачудив колку трчаше Меси вчера, таков workrate одамна не сум видел од него. А тоа што го зборував пред некое време дека на вакви тешки натпревари често Меси ќе го видиме на десната страна.
Кога е на средина сите се концентрираат на него и после плачеме, ау не може да се пробие одбраната на противникот.

Тата е супер, има идеи, има планови. Тактички измени направи, измени кои лани сите ги баравме а Тито не ги правеше.
Супер измена направи прво кога го стави Алексис, знаејќи дека тој е многу брз, освен тоа како замена значи дека имаш свеж играч. Ставањето на Сонг е измена која лани многу пати зборувавме дека ни треба цврстина во средниот ред кога имаме резултат, па ете ја таа измена.

Меси само нека е здрав па ќе збориме на крајот на сезоната!

И да не ми е јасно кој кур на 2:0 сите напред и ги фати Роналдо на контра за 2:1. Кога имаш резултат не може да ти се деси тоа

И да не ми е јасно кој кур на 2:0 сите напред и ги фати Роналдо на контра за 2:1. Кога имаш резултат не може да ти се деси тоа
Па тоа ни е заштитен знак, пола од головите против Реал ги примаме после аут и ни ја земаат топката

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom