Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ни Чави не е тоа што беше. Ги нема они убиствени асистенции. Нејмар многу некорисен вечерва, мора да му се даде малце повеќе слобода ко исплашен делува кога е во игра Меси. Алексис дефинитивно нема да го биде, колку само верба си имав во дечкото, ајде му фали гол да ја врати довербата ама не и не. Глуп е

Да го пофалам Бускец , добар беше вечерва , како во дефанзива така и имаше одлични пасови.

И не само вечерва. Имам кажано и претходно, секого имам видено да киксни и да згреши но не и него. Човекот психички е многу стабилен. Значи незнам како да ги формулирам реченициве кога зборувам за него, unmistakable is the word. И е едеинствен во свет што може да им земе место на Јаја и на Чаби.

Чави сезонава позитивно ме изненади, значи му треба одмор на човекот, а со ротациите ќе има време да одмори. Фабрегас имаше еден добар период ама сега е во пад.
Иниеста слабо ја почна сезоната, ама вечерва имаше солиден натпревар така да очекувам да ја врати формата.
За Бускетс сум кажал и пак ќе кажам, друг збор немам, едноставно Доктор, клинички точен. Слободно Тата може да му ја даде улогата на Чави. Само каква топка му даде на Меси кога во последен момент беше изблокиран од Запата.

Нејмар добар беше, а не се согласувам со тоа дека кога е Меси на терен он делува исплашено. Дечкото ја зема топката и шутира од 30 метри. Тоа што немаше продори како сме научени е резултат на автобусот на Милан. Кај да прави продор кога до него се тројца противнички играчи.
Разликата се осети кога влезе Педро во игра, тогаш целата одбрана на Милан се фокусираше на Меси.

Тата вечерва внесе една да кажам стара новина во играта на Барса, против вакви бункер екипи мислам дека Меси значително време од натпреварот ќе помине на десната страна.
Дани многу добар вечерва и во одбрана и во напад. Адриано слабо во офанзива, иначе во дефанзива си ја вршеше својата работа.
Слабата точка ни е штоперското дуо.
Маскерано ептен низок за воздушни дуели, Пике ептен како пиче скока, го нема тој жар на Пујол. Така да за Ел Класико би сакал Пујол и Пике да биде тандемот, знаеме дека со Пујол на теренот Пике игра посигурно.

Ја би сакал Пике - Бартра или Пујол - Бартра против Реал и Бартра да им го зачука еднаш сосве јајца. :D

Пујол- Бартра за со Реал е добитната комбинација назад, овие нека се изладат малку на клупа.

Тежок натпревар беше. Милан имаа супер пресинг на почетокот. Од страната на Кака, а со Робињо доста добро си ја вршеа работата. Нашава одбрана факт е дека е промаја. И сами знаеме дека Маске игра на таа позиција како вештачко решение уште од времето на Пеп. И да не го тупиме пак со она абе не купуваат одбрана не се нормали. Епа не се им фали нешто на цело раководство. Не знам зошто Бартра и Пујол не играа, дали ги спрема Тата како тандем против Реал останува да видиме. Она што ме загрижува е тешкото адаптирање на Чави и Иниеста на тактикиве на Тата. А баш тие ни се моторот на средниот ред. Нејмар и Меси фукнционираат одлично. Ми се допаѓа шутот од далечина на Нејмар, конечно веќе, а не со топка во гол да влагаме. За Буски немам што да кажам, сезонава си е супер. Санчез игра променливо и со големиве ривали малку се губи. Но ајде добро е и ова со оглед на паузата и Фифа вирусот.

Во сабота вака ќе биде Камп Ноу!

BXQLPZJCQAAE6-b.jpg

Дечки, уште не цели 3 дена до најголемото дерби у светот. Мене ме пука еуфорија као никад до сеа. Као никад до сеа и сакам да победиме, и Нејмар да ги убие. Многу очекувам од момакот и мислам дека ќе помине добро на неговото деби само за инат на тие што јадеа гомна дека е петле и незрел да игра у Еврапа со големи тимови. Околу составот само Нејмар, Меси, Чави и Бускетс ми се сигурни, и Валдес. Ако се прашувам јас би почнал со Иниеста и Фабрегас и у тек на играта да ги менуваат позициите со тоа што Меси ќе оди на крило. Нејмар у средина, Иниеста лево, а Фабре на неговата природна позиција. Од друга страна би почнал со Педро, на десно крило пошо он има најмногу искуство на ЕлКласико и да бидеме реални може секад не е играл на ниво ама никад не е разочарал. Одбраната нема да ја коментирам, само знам ќе се тресеме цел натпревар пошо Реал имаат ненормална контра, а ние на тоа сме најслаби. Сакам Адриано заедно со стоперите, кои и да се, да не помине центар, а Педро/Санчез да бидат многу поблиску до Алвеш и да помагаат околу чувањето на Роналдо.
Толку од мене, другото го оставам на Меси и Нејмар....
--- надополнето: 24 октомври 2013 во 03:23 ---
Дечки, уште не цели 3 дена до најголемото дерби у светот. Мене ме пука еуфорија као никад до сеа. Као никад до сеа и сакам да победиме, и Нејмар да ги убие. Многу очекувам од момакот и мислам дека ќе помине добро на неговото деби само за инат на тие што јадеа гомна дека е петле и незрел да игра у Еврапа со големи тимови. Околу составот само Нејмар, Меси, Чави и Бускетс ми се сигурни, и Валдес. Ако се прашувам јас би почнал со Иниеста и Фабрегас и у тек на играта да ги менуваат позициите со тоа што Меси ќе оди на крило. Нејмар у средина, Иниеста лево, а Фабре на неговата природна позиција. Од друга страна би почнал со Педро, на десно крило пошо он има најмногу искуство на ЕлКласико и да бидеме реални може секад не е играл на ниво ама никад не е разочарал. Одбраната нема да ја коментирам, само знам ќе се тресеме цел натпревар пошо Реал имаат ненормална контра, а ние на тоа сме најслаби. Сакам Адриано заедно со стоперите, кои и да се, да не помине центар, а Педро/Санчез да бидат многу поблиску до Алвеш и да помагаат околу чувањето на Роналдо.
Толку од мене, другото го оставам на Меси и Нејмар....

Последните два натпревари реми..За Ел Класико искрено не знам што да очекувам..Се надевам дека не е некој пад на формата. Она што ме загрижи против Милан е нашата бавна транзиција од одбрана во напад, и нормално високиот пресинг кој не го практикувавме цело време. Нејмар е отсечен и цело време назад ја враќа топката..Мислам дека треба да има повеќе слобода...Очекувам Бартра да стартува...Анчелоти секогаш знаел да ни создаде маки, и во времето кога бил тренер на Милан, и со ПСЖ. Сакам да кажам дека и со послаба екипа, како Псж, знае добро да ја постави играта и да не ни остави многу простор...Реал си е реал и тука треба да бидеме објективни.. Се работи за врвна екипа.. тоа се должи според мене само на Роналдо кој ја прави разликата. ја немаат онаа средина од минататите сезони, не се креативни како со Озил, но контрите се исти и тие мора да ги спречиме. Се надевам Тата добро ќе ја постави играта, онака како што игравме на првите натпревари во Ла Лига. Сакам и Меси да гризе како некогаш, добар е но ми фали некој негов темперамент кој го красеше во првите години од кариерата, некоја лудост да се впушти во дриблинзи..Сега некако е претпазлив, можеби поради повредите...Нејмар мора да блесне, а на Анчелоти му посакувам едно добредојде во Шпанија онакво какво што доби и Мурињо, ништо повеќе нито помалку (y) Visca !!

Луѓе дај бе кажете со кој состав излегувате сабота, отприлика, и дали имате повредени ? Ми треба инфово :)

Луѓе дај бе кажете со кој состав излегувате сабота, отприлика, и дали имате повредени ? Ми треба инфово :)

Веројатно истиот како против Милан со Фабрегас место Ињеста или Чави.

Веројатно истиот како против Милан со Фабрегас место Ињеста или Чави.

Кој Ињеста или Чави бе, и двајцата мора да стартуваат. Едино може место Санчез инаку од клупа ќе стартува.

Валдес
Дани - Пујол - Бартра - Адриано
Бускетс
Чави - - Иниеста
Педро - Меси - Нејмар

Јас, брача и сестри, без ногу размислување и филозофирање, вака би го почнал Ел Класико.
Прашања има неколку:
- Кој штоперски тандем? Јас би се одлучил за Пујол и Бартра, спој на искуство и младост. Двајца стопери кои никнале во Ла Масија и цел живот се овде.
- Цеск? Не знам, можеби и ќе игра од прва минута, можеби и не. До последен момент не можам да се одлучам дали Цеск да игра. Ама ако игра, строго во средина(зад напаѓачите), никако како лажна 9ка.
- Педро или Алексис? Овде многу размислував, ама Педро има 4 гола во Ел Класико мечевите, потекнува од Ла Масија, а жарот на Ел Класико најдобро го разбираат играчите кои цел живот се дел од Барса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom