Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Neka se ubijat site,od Sandro Miki Mausov do Tito....Cekaj,cekaj,ne e mozno ova,ne znam dali sme nekoja ekipa od rangot na Sosiedat,Deportivo,Fiorentina,Leverkusen,Everton sto mu gi zemaat talentite ili sme edni od najdobrite...
Laporta kam bek plis.....

Зашто купувањево на Маркињос би значело сигурно доаѓање на Силва у Барса? Домино логика има секако, но можат и да ги задржат. И така Алекс е веќе у години. :)

Остај не да си правиме филмови бе ееее...

Шо ќе испадне на крај, колку пари ќари Барса од трасферот на Тиаго у Баерн ? 18 мил колку шо беше клаузулата , или повеќе ?

Шо ќе испадне на крај, колку пари ќари Барса од трасферот на Тиаго у Баерн ? 18 мил колку шо беше клаузулата , или повеќе ?

25 милиони (21 од Баерн, 3 од Тијаго што прифатл да си ја намали платата и ќе се изигра една пријателска во следните 4 години со цела заработка за Барса што е околу 1 милион.)

Според СПОРТ, Тијаго Силва го прекинал одморот во Бразил и е во Париз за да побара трансфер од ПСЖ....

25 милиони (21 од Баерн, 3 од Тијаго што прифатл да си ја намали платата и ќе се изигра една пријателска во следните 4 години со цела заработка за Барса што е околу 1 милион.)

Според СПОРТ, Тијаго Силва го прекинал одморот во Бразил и е во Париз за да побара трансфер од ПСЖ....

Цело време ми ги кинат живциве тио одкупни калаузули и слични срања ,затоа не ми беше јасно . Фала .
Али ипак не ми е јсано зошто 25, а не 18 колку шо му беше цената на клаузулата у договор?

Цело време ми ги кинат живциве тио одкупни калаузули и слични срања ,затоа не ми беше јасно . Фала .
Али ипак не ми е јсано зошто 25, а не 18 колку шо му беше цената на клаузулата у договор?

Као демек Баерн сакале да останат во добри односи со Барса.

Има нешто како џенталменски договор помеѓу клубовите да не си ги плаќаат откупните клаузули без претходно да се договорат. Флорентино Перез е единствениот што го крши тој договор редовно...

Политикава последно време ви е Real Madrid much? Ќе видиме како ќе реагира фудбалската јавност ако го земите Силва, бидејќи со тој потег уствари го правите истото што и Реал, ги потполнивте празнините од претходната сезона со најврвните и најзвучните можни имиња за таа позиција. Додадете го и продавањето на Тијаго и навистина најбитно лето последниве неколку години имате.

Е многу ќе се изнаигра во Баерн , ама млад е со тек на време ќе сфати дека згрешил. Инаку Росел што ви е крив , играч кој сака да си замине нека си замине , не требаат такви во екипа. Во Барса Тиаго можеше да биде стандарден по повлекувањето на Чави а вака нека дреме на клупа во Баерн бидејќи Пеп ќе му дава шанса , но јавноста и раководството на Баерн сигурно ќе си ги протежира Германците во тимот. И да ви кажам , Пеп стана најнеблагодарното суштество , демек сакаше да се одмори од се и по неколку години пауза потпиша за Баерн и Тијаго го убедувал да замине , фала му за се што направи и нека остане вечна сенка на Хејнкенс во Баерн (никогаш да не го повтори тоа што тој го направи за Баерн)

Агентот на Силвa:
"Thiago Silva is a Paris Saint-Germain player," the agent told PSG's official website. "He has a contract and is going to respect it.

"Rumours are circulating today, just as they were last summer, but Thiago Silva is a Paris Saint-Germain player and he will see out his contract with the club."

Сега Манчестер јун тргна по Фабрегас,нуди 26 мил фунти :eek:

Не знам кој е најголем идиот од тројката Сандро, Тито и Роура.
Ни Алкантара не го разбирам. Си заминува со цел да игра повеќе, а замина во тимот во кој има најголема конкуренција на неговата позиција. Дали Пеп му ветил првотимски статус, или малиот не знае што прави, не знам. За мене е ништо повеќе од еден обичен играч кој играл во Барса одреден период. Имаше шанса да успее овде, он одбра да си замине. Да, беше можеби најголем талент што излегнал од Ла Масија последните години, ама не заслужува посебна почит од навивачите на Барселона, со ништо не го заслужил тоа.

Помизерно лето од ова не сум видел. Единствено донесувањето на Нејмар, кое беше договорено многу одамна, е добар потег сега засега. Дозволија Тијаго да си замине за ниска сума(да, можеше да биде многу поголема доколку клаузулата не му паднеше на 18 милиони), го продадоа вториот стрелец од последната сезона за "огромни" 2 милиони, младите од кои очекуваа да земат неколку милиони, сите заминаа на позајмица. И она што сите го очекуваме, засилување на позицијата стопер, сеуште нема ништо конкретно.

Ќе плачеме и кукаме по оваа двојка:

760cc_120427090416-football-guardiola-horizontal-gallery.jpg

Јас сфаќам дека управава е убиј боже, ама никој од нив не е крив шо Тиаго си отиде.
Му кажаа сите дека годинава ќе игра повеќе, дека Чави ќе седнува на клупа, он пак сакаше да си оди. Не знам шо толку кукате по него, има талент, ама чим нејќе да остане, не сме Билбао ебате, нека си тера по патот, ќе видиме дали Дел Боске ќе го викне за СП.

Sto se slucuva ? Od najdobra ekipa vo svetot stanavme cirkuz....Sega i Cesk da go prodadat i ke si svirneme...
Najlos transfer period za Barca ne se sekavam....Villa prodaden za kilo semki,Tiago za 2 kila piperki,Abidal isfrlen od klubot kako kuce,vo klubot nemame ni edna klasicna 9ka....sto e sledno ?!??!?!?!

Ме плаши она што читам по медиумиве, дека Фабрегас ќе биде жртвуван со трансфер во Арсенал..се со цел да се добијат пари за Тијаго Силва..Мислам не е правилен потег...Како што тргнала управата пола тим ќе го продаде за Силва...добар штопер е, но не е единствен...

Aman be sto kukate, sme stanale prosecna ekipa, ke go dadat i Cesc, ke ispadneme vo vtora liga...
Si zamina edno ligle kako Thiago, a spored toa sto citam covek ke pomisli deka zaminal Messi.
Samo stoper neka donesat i super ke bide sostavot, i taka Thiago nikogas ne odigral klucna uloga na nekoj natprevar.
Ima golem talent, no kako ke se razvie ke vidime.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom