Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
943221_525003454213287_2048369753_n.png
Yes we can:D

Fabregas nitu bil nekogas za Barca nit ke bide vo idnina...Nema mesto za nego vo ovoj klub so OVAA taktika.Ako se promeni 4-3-3 taktikata ondak Da,ama vaka ne....Ke gira na pocetokot na sezonata 3-4 meseci vo top forma,potoa se gubi....

Sekogas cekame da gubime pa potoa da barame remuntadi i takvi raboti.....Zosto Tito ne igrase so istata formacija kako protiv Milan vtoriot mec ? So Villa vo prvite 11 i so sutirane od daleku ? Isto igravme kako protiv Milan prviot mec,pimplane,pimplane,pimplane...:tapp:

Тито таа ноќ не беше ок, сериозно. Ќе почекаме некоја негова книга за да дознаеме кај бил со паметот

Fabregas nitu bil nekogas za Barca nit ke bide vo idnina...Nema mesto za nego vo ovoj klub so OVAA taktika.Ako se promeni 4-3-3 taktikata ondak Da,ama vaka ne...
Сигурно ќе се промени тактиката која се игра повеќе од 20 години, само заради Фабрегас. Мада не ни знам, која тактика би му повеќе одговарала, кога и Арсенал игра со иста.
Фабрегас треба да игра средина, кај што игра Чави, а не да ми експериментираат со играње на 9ка, крило и слични срања. После испаѓа Фабрегас не ваља, а он само уште голман нема играно.
Ќе испаднат ептен глупи ако го продадат. Ама од оваа управа, ништо не ме чуди.

Кај стигна да ме цитираш, едитирав веќе :icon_mrgr:

jas sum na mislenje deka Fabregas > Xavi i deka e tret najdobar fudbaler na barsa posle messi i iniesta se razbira i mora da se najde mesto za nego vo timot...

Утре можно е да стартуваме со Сонг место Бускетс.
Повреден е нешто и не се знае дали ќе биде спремен.

слабата форма на Цеск не е одговарачки показател на неговиот талент !

со оваа тактика има ама навистина премногу “гушење“ на средината од теренот и тоа од центарот до 16сетникот каде СЕ завршува(зборувам кога се игра со појаки противници во последно време),слабо шутови,никакви успешни отворања и уфрлувања :facepalm:

сите на едно место - Чави,Бускетс,Иниеста,Меси,Цеск - што е премногу премногу е......

лично мислам дека Меси треба да си се врати на позицијата каде ја почна кариерата - лево во тришилката каде би имал подобар простор за маневар надополнуван од неуморниот Дани Алвес,да се растерети малку окупираната средина и да се дејствува многу поубоито

Колку и Валдес да е киксер, никогаш не би ризикувал негова замена да биде Пинто, кој не знае да прими топка и да ја врати кон играч, а тоа да не го направи без паника.
Ако успееме прво да дадеме 2 гола, а да не примиме, мислам дека имаме некоја шанса да ги поминеме. Имам некоја надеж, не знам од каде ми е:) , но ако отпаднеме и не успееме, сакам да отпаднеме со машка игра, а не онака изгубени како во Минхен. Без разлика на сите падови оваа година, Тито и болеста, повреди, есперименти со одбраната, за мене оваа сезона е успешна и на истава е изваден максимум, од се што се случи.

Точно ако барем испаднеме нека биде како лани, да знам дека и среќата ни го сврте грбот

Реално гледано неможеме да се вратиме и да се пласираме у финале, не ради резултатот, туку ради противникот. И 1-0 да беше за Баерн ќе се надевав исто како сеа. Баерн е премногу јак, физички се многу спремни, а и тактички. Резултат како резултат, чим они можеа да дадат 4 на оваа Барса зашто да не можеме и ние. Најбитно е да не примаме гол. Да се притисне како со Милан уште од почеток и ран гол исто како против Милан до 10-15 мин. и до полувреме уште еден и реални би биле шансите. Слободен, пенал. гужва, помош од судијата како у првата утакмица за нив и се е можно. Само едно се молам, Меси да биде расположен за игра и да не почне Санчез!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom