Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Честито победа, иако беше само тест за помладите :)
Не го гледав 1 полувреме, во второ ми се допадна како изигра Сонг, за разлика од него Маскерано некако многу лесно го поминуваа на неколку пати. Тиаго иако не играше одамна заради повредата, изигра солидно и мора да го пофалам Деулофеу, има потенцијал детето, се надевам ќе се развие како што треба

Па не знам дали има договор ама Сити е најблиску до тоа што го бара Гвардиола од клубот што ќе го тренира.

Има проект, стабилни сопственици што не отпуштаат одма (Не го отпуштија Манчини иако двапати по ред не успева да помине групна фаза на ЛШ) имаат играчи со кои Пеп може да работи како Агуеро, Силва, Туре и Насри и нормално имаат многу пари.

Е, сега за вториот дел со мега понудата за Валдес мислам дека е тешка глупост, ама во секој случај мислам дека Барса треба паметно да ја искористи годината што им ја „даде“ Пеп и да си ги врзат со добар договор сите важни играчи и таленти. Еве Пујол и Чави добиваат нови „доживотни“ договори. Иниеста и Меси се следни за долги договори. Бускетс и Пиќе веројатно ќе следат после тоа затоа што они и онака имаат намногу останато од моменталните договри.

Мене највеќе ме загрижуваат талентите како Монтоја и Делоуфеу(вака се пишува?) и највеќе Тијаго. Барса нема да му даде на Тијаго плата од 70-80 илјади евра неделно пред да стане регуларен стартер што веројатно нема да се случи уште две-три сезони, а Сити нема да имаат проблем да му платат и дупло од тоа.

Па не знам дали има договор ама Сити е најблиску до тоа што го бара Гвардиола од клубот што ќе го тренира.

Има проект, стабилни сопственици што не отпуштаат одма (Не го отпуштија Манчини иако двапати по ред не успева да помине групна фаза на ЛШ) имаат играчи со кои Пеп може да работи како Агуеро, Силва, Туре и Насри и нормално имаат многу пари.

Е, сега за вториот дел со мега понудата за Валдес мислам дека е тешка глупост, ама во секој случај мислам дека Барса треба паметно да ја искористи годината што им ја „даде“ Пеп и да си ги врзат со добар договор сите важни играчи и таленти. Еве Пујол и Чави добиваат нови „доживотни“ договори. Иниеста и Меси се следни за долги договори. Бускетс и Пиќе веројатно ќе следат после тоа затоа што они и онака имаат намногу останато од моменталните договри.

Мене највеќе ме загрижуваат талентите како Монтоја и Делоуфеу(вака се пишува?) и највеќе Тијаго. Барса нема да му даде на Тијаго плата од 70-80 илјади евра неделно пред да стане регуларен стартер што веројатно нема да се случи уште две-три сезони, а Сити нема да имаат проблем да му платат и дупло од тоа.
Па затоа беше и тој булшит што го пишав. Дека може да повлече некој од играчите, да ни избега, што би било навистина лошо за екипата. Се надевам дека управата ќе изигра паметно и дека ќе остане не само костурот на екипата туку и повеќето од младинците кои навистина имаат талент и ќе ни бидат и те како потребни

Ako se obide Pep da ni kradi nekoj fudbaler ili mlad fudbler od La Masija,ke stane po peder i od Figo.no ne veruvam deka ke se osmeli da cepka nesto ako ne bide toa so soglasnost od klubot....Ako bide trener na City,ke ima golem uspeh so tie igraci i so nekoi novi transferi.....

Лејдис ен џентлмен, брача и сестри. Една фотка од денешниот тренинг.

2012-11-30_ENTRENO_27-Optimized.v1354279449.JPG

Ako se obide Pep da ni kradi nekoj fudbaler ili mlad fudbler od La Masija,ke stane po peder i od Figo.no ne veruvam deka ke se osmeli da cepka nesto ako ne bide toa so soglasnost od klubot....Ako bide trener na City,ke ima golem uspeh so tie igraci i so nekoi novi transferi.....
Пеп нема да има врска со тоа. Ако он рече дека му треба играч како Ињеста и клубот успее да му го донесе Ињеста не е тоа крадење од страна на Пеп.

Ама мислам дека што се однесува до важните играчи барем безбедни сме. Знаат дека Пеп ќе седи максимум 2-3 години во еден клуб, а они може да останат заглавени во клубот.

Исто така и спортските директори на Сити (Бегеристан и Сориано) можда се во добри односи со Пеп ама сигурно не се во добри односи со сегашната управа на Барса затоа што се од бордот на Лапорта.

Пеп нема да има врска со тоа. Ако он рече дека му треба играч како Ињеста и клубот успее да му го донесе Ињеста не е тоа крадење од страна на Пеп.

Ама мислам дека што се однесува до важните играчи барем безбедни сме. Знаат дека Пеп ќе седи максимум 2-3 години во еден клуб, а они може да останат заглавени во клубот.

Исто така и спортските директори на Сити (Бегеристан и Сориано) можда се во добри односи со Пеп ама сигурно не се во добри односи со сегашната управа на Барса затоа што се од бордот на Лапорта.
Kako toa eden trener bara tip na igrac a klubot bara takov igrac ? Nem vrska toa sto velis.A ako ne najdat ke nacrtat ?Trenerot bira koj fudbaler mu e potreben a ne kakov fudbaler. Pep treba da razmisli sto se pomina so Barca i za toa ne treba ni da misli za takov poteg.
Bezbedni ni se glavnite igraci no ne se bezbedni mladite fudbaleri kako Delofeu,Rafinha koi nemaat profesionalen dogovor (ako ne se lazam).

И јас прочитав за пред договорот на Гвардиола со Сити, и нема ништо чудно тука имајки во предвид дека Сориано и Чики се едни од клучните луѓе во Сити, а да не заборавиме дека тие се мегу најзаслужните за успехот на Барселона во изминатата декада. Е сега ако Пеп стане тренер на Сити, нема да ме зачуди и некоја огромна понуда за Меси од 100+ милиони евра :D . Ќе видиме.

Ќе ви пуштам видео само да се врати другар ми од Барселона, бил на дуелот со Алавес, 9 евра било карта, имало 57 000 души и бил во први редови кога пристигнувале играчите со кола пред почеток на дуелот, ги снимал и сликал скоро сите, без Меси се разбира! :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom