Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
tocno deka prviot dopir so topkata go ima vo argentina,pa posle e dojden vo barsa i barsa go napravi toa sto e denes:)
e sega dali se racuna kako proizvod na la masia neznam tocno :D

Види, Меси на 13 години има дојдено во Барселона, и ги има поминато скоро сите младински категории.
Така да, би кажал дека е производ на школата на Барселона, сепак, фудбалски е развиен кај нив.

Дај жити се некој нека ме просветли , Меси е играч од Ла Масија или не? ... Се карам на фб таму на една фан страна , запнале дека е играч излезен од Ла Масија , а јас како што ја знам историјата на Меси прво започнал да тренира во Newels Old boys или како и да се викаше тој клубот од Аргентина , па потоа поради недостиг на пари за терапијата преминал во Барселона ?

Точно е дека Ла масија има огромна улога за неговиот напредок , но тоа не го прави играч произлезен од таму.
Меси е дојден во Барса на некои 12-13 години, значи не е она од мали нозе во Ла Масија, ама Барселона му го платила лекувањето, Меси има поминато низ сите фудбалски школи и е производ на Ла Масија. Копиљ бил кога го донеле.

68455_530066527022034_196738216_n.jpg

:pos::pos::pos:

Најдов интересна слика,па мислам дека овде е вистинското место да ја споделам со фановите на Барселона. :icon_lol:

207499_297348830365563_15051440_n.jpg

:cuc:

Дај жити се некој нека ме просветли , Меси е играч од Ла Масија или не? ... Се карам на фб таму на една фан страна , запнале дека е играч излезен од Ла Масија , а јас како што ја знам историјата на Меси прво започнал да тренира во Newels Old boys или како и да се викаше тој клубот од Аргентина , па потоа поради недостиг на пари за терапијата преминал во Барселона ?

Точно е дека Ла масија има огромна улога за неговиот напредок , но тоа не го прави играч произлезен од таму.
Za da vikame deka Messi e produkt na Barcelona trebalo da bide roden vo La Masija ?o_OSala na strana...
Ako eden igrac gi pominal mladinskite kategorii na nekoj klub avtomatski moze da vikame deka e proizvod od taa skola.Ok,ne 1 godina ili 2 godini.Messi igrase 6 godini vo La Masija,taka da avtomatski e proizvod na Barca.Mozebi nemase da bide toa sto e edens ako trenirase vo drug klub......

Што е со сликата со пушката дајте некое инфо ?? Многу јасно дека е дете на Масиа. Ако ги има поминато сите категории завршува муабетот тука. Не значи дека само тие што се родени во Барселона се деца на Масиа. Уживај па ти се расправаш таму со некој што не ни знае што е Масиа и како функционира:)

Што е со сликата со пушката дајте некое инфо ?? Многу јасно дека е дете на Масиа. Ако ги има поминато сите категории завршува муабетот тука. Не значи дека само тие што се родени во Барселона се деца на Масиа. Уживај па ти се расправаш таму со некој што не ни знае што е Масиа и како функционира:)
инфо: Саудиска Арабија.

Имаш две опции. Ќе продолжиш да се забавуваш и ќе леташ од тука за неколку денови или ќе започнеш да јадеш нормално, ќе престанеш да пиеш алкохол, ќе си легнуваш рано и нема да доцниш на тренинзи. Само така можеш да станеш најдобар на светот!
Зборовите на Пеп до Меси, кога овој почнал да забушава уште како мал во Ла Масија.

http://off.net.mk/offside/fudbal/evolucijata-na-mesi
--- надополнето: 13 ноември 2012 во 14:49 ---
инфо: Саудиска Арабија.
http://off.net.mk/offside/fudbal/kako-se-chuva-mesi
Еве и видео

Пази податок.....Сва среќа нападов е расположен инаку....
Барселона која воедно е и лидер во Ла Лига,по 11 натпревари примила само еден гол помалку (14) од Осасуна (15),кои се на последното место на табелата.

Нападот е тој што не вади сезонава, просекот вика дека постигнуваме 3.3 гола по утакмица а примаме 1.3. Среќа ефикасноста ни е на високо ниво годинава во Примера па у глобала многу многу не се притресувам за одбраната кога се играат утакмици од шпанско, али затоа кога ќе дојде нокаут фазата у Лш ќе биде јадење нокти со се прсти, кршење даљинска и фрлање остали ствари што ќе ти се најдат пред тебе. :)
Веќе се врати Пиќе, кај и да е ќе се врати и Пујол, па очекувам малце од малце да се стабилизира одбраната.

Mora na zimo stoper, mora. I toa nekoj iskusen da ne treba da gu uigravaat. Primer Luiz od Chelsea ili Humels :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom