Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Се повеќе се зборува за формација со 3 играчи во одбрана за Ел Класико, па ај да удрам и јас една претпоставка, да биди поинтересно

----------------Валдес----------------
----Пујол---Маскерано--Абидал-
Алвес-------Бускетс------Кеита--
----------Чави--------Иниеста------
---------Меси-------Виља-----------

П.С. Знам дека нема да погодам

После играњето со формација 3-4-3 со Алвес како крило напред, на Местаља, кога крилата на Валенсија си играа со нашата одбрана, не сакам ни да помислам што се можат да направат Кристијано и Ди Марија ако им остават исто толку простор. :cenzura:

нема шо да погодуваме,нема простор за калкулации се иде со најдобар можен состав

валдес
алвеш----пике/пујол----маскерано----абидал
чави-----бускетс-----иниеста
меси------- виља-------санчез

мислам дека треба санчез да стартува и тоа како лево крило,а виља центарфор..

kolku e tocno ne znaeme,ama demek pep za natprevarot so real ke igral so formacija 3 5 2
kolku e sigurna ovaa formacija isto taka ne znaeme :)

Џабе ќе си типувате и прогнозирате. Само Пеп знае со кој состав ќе излезе на Бернабеу. Можно е и Кеита и Тиаго да ги гледаме во прв тим, можно е и Пике и Пујол да седат на клупа. Според мене, само едно е 99% сигурно. Стартуваат Валдес, Дани и Меси. :)
А, за пишувањата на медиумите дека Пеп ќе игра со 3-5-2 формација, чисти глупости.... Од кај знаат уште од сега новинарите со која формација ќе излезе Пеп?!

Точно е дека да се погоди сезонава состав на Барселона е речиси невозможна работа, а за Ел Класико па и да не правиме муабет .... Бог знае што ќе му текне на Пеп, ама јас мислам дека вака некако треба да изгледа сето тоа :

Валдес​
Алвес Пиќе Пујол Абидал​
Маскерано​
Чави Иниеста​
Цеск​
Меси Виља​

Никако ама баш никако не треба да играме со формација 3-4-3 или пак во било каква формација без Бускетс.Значи мора да игра Бускетс,многу нешто ни значи тоа....
Ако играме 3-4-3 би било самоубиство,со оглед на тоа што на контри се многу брзи и може да направат контра за неколку секунди,многу ќе патиме така,ќе дуваат многу ветришта по десната страна....Бускетс мора да игра,тој е еден од најважните во тимот,тој е врската помеѓу одбраната и средината,без него нема да имаме толку многу пасови и препознатливите триаголници и излегување од нашиот простор кон средината......
Значи вака според мене :
................................ВВ......................................
....Дани........Пике........Маскерано.......Абидал...
..............Чави.......Бускетс.........Иниеста..........
............Санчез...........Меси..........Виља............
Дани и Пике на десната страна да се справат со КР и Бензема,верувам дека Санчез ќе е многу успешен против Марсело,а Виља секогаш дава голови при вакви натпревари......
Со Фабрегас можеби креираме повеќе шанси,но со него сме и понестабилни,така да останува резерва.....толку.....

Слично ќе пишам како Чавиеста само на местот на Маскерано Бускетс...
Значи како јас сакам да излезе тмот на Бернабе :

----------------------Валдес------------------
--Алвес---Пујол-------------Пиќе---Абидал--
-------Чави--------Бускетс-------Иниеста----
---------------------Фабрегас----------------------
--------Меси-------------------------Виља--------

Цеск со уфрлување како лажна 9-ка, одлично му иде таму, плус можност за повеќе контрола на топката во средината од теренот.

Џабе ќе си типувате и прогнозирате. Само Пеп знае со кој состав ќе излезе на Бернабеу. Можно е и Кеита и Тиаго да ги гледаме во прв тим, можно е и Пике и Пујол да седат на клупа. Според мене, само едно е 99% сигурно. Стартуваат Валдес, Дани и Меси. :)
А, за пишувањата на медиумите дека Пеп ќе игра со 3-5-2 формација, чисти глупости.... Од кај знаат уште од сега новинарите со која формација ќе излезе Пеп?!

И секако Чави ;)

Афелај повреден вие, типот ни на клупа го нема?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom