Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
2011-06-29_FIRMA_RENOVACION_CONTRATO_THIAGO_ALCANTARA_005.jpg

Санчез: Или во Барса, или останувам во Удинезе.

FC BARCELONA: Martín Montoya i Torralbo, Marc Bartra Aregall, Marc Muniesa Martínez, Oriol Romeu Vidal, Sergi Roberto Carnicer, Cristian Tello Herrera
Oвие се дечките кои ќе играат за Шпанија во СП до 20 години.
На линкот можете да ги видите и другите играчи и од кои тимови доаѓаат! Барса доминира со 6 играчи.Каква светла иднина имаме,само по 3-4 играчи од секоја генерација да добиваат шанса во првиот тим нема да има потреба да купуваме повеќе од 2-3 играчи (y)

„Ми се оствари сонот да ја продолжам кариерата во овој клуб, со овој тим. Навистина сум многу, многу среќен.“ - изјави синот на светскиот шампион од 1994-та година - Мазињо.

„Сега ќе ја споделам радоста со своето семејство. Никогаш не сум помислил да ја напуштам Барселона бидејќи отсекогаш сум сакал да играм тука

.“ - додаде Тиаго за официјалниот сајт на европскиот првак и заклучи:

„Клубот ми ја покажа довербата која ја има во мене и сега на мене е редот да ја оправдам. Мислам дека ќе можам максимално да ги покажам своите квалитети и да ги оправдам средствата вложени во мене.“
--- надополнето: Jun 30, 2011 1:24 PM ---
„Ми се оствари сонот да ја продолжам кариерата во овој клуб, со овој тим. Навистина сум многу, многу среќен.“ - изјави синот на светскиот шампион од 1994-та година - Мазињо.

„Сега ќе ја споделам радоста со своето семејство. Никогаш не сум помислил да ја напуштам Барселона бидејќи отсекогаш сум сакал да играм тука

.“ - додаде Тиаго за официјалниот сајт на европскиот првак и заклучи:

„Клубот ми ја покажа довербата која ја има во мене и сега на мене е редот да ја оправдам. Мислам дека ќе можам максимално да ги покажам своите квалитети и да ги оправдам средствата вложени во мене.“

Гаел Еток кој играше некои 4-5 години за Барса Јувенил А и се смета за голем талент и го нарекуваат следниот Ето најверојатно ќе премини во Челзи.Ова е трет случај да ни крадат/избега од јувенил А оваа година,предходно Торал во Арсенал и еден во Јувентус...Се чудам како го пуштале Еток да си замине...
Иначе ова со Цеск веќе не е интересно,досадно стана веќе 2-3 години,човекот си поигрува како сака,не знам како уште се лигаваат по него,ниту вели сакам во Барса ниту во Арсенал,игра како што сака.Омразен фудбалер ми стана,дава некои изјави како да не му е грижа за својата иднина.Не ни треба,го имаме Тиаго...точка...

Мислам дека ја прашаа Шакира пред година две дали е ова точно и рече оваа демек не е ама наводно би била почестена ако имала македонски корени :D::D:D:D Мада ја мислам дека и да е ова точно, веза си нема од кај и се предците :D

Денес, после 32 години работа, се затвори Ла Масија. Изградена во 1702 година како вила, била купена од страна на клубот во 1954 и се користела како работилница на архитектите и работниците кои во тоа време го граделе Камп Ноу. По завршувањето со градењето на стадионот, истата била затворена, реновирана и проширена за потребите на клубот.

Останатото е историја;)

Денес, после 32 години работа, се затвори Ла Масија. Изградена во 1702 година како вила, била купена од страна на клубот во 1954 и се користела како работилница на архитектите и работниците кои во тоа време го граделе Камп Ноу. По завршувањето со градењето на стадионот, истата била затворена, реновирана и проширена за потребите на клубот.

Останатото е историја;)
Чекај, ова 'се затвори' ептен грозно звучи. ;)
Како беше, ќе се реновира Ла Масија, или на друго место ќе се гради сосема нова школа?

Како беше, ќе се реновира Ла Масија, или на друго место ќе се гради сосема нова школа?
Јас колку што знам на друго место ќе се гради нова школа, а Ла Масија фактички ќе се затвора.

На местото на Ла Масија клубот ќе прави паркинг, кој би требало да донесе дополнителен приход за клубот...

Новата школа Sant Joan Despi ќе биде со доста поголем капацитет ...

Јас колку што знам на друго место ќе се гради нова школа, а Ла Масија фактички ќе се затвора.
Добро, на друго место, ама нема да се вика Ла Масија?? Оти уште пред неколку месеци(може и година има) на официјалната кога гледав планови за градбата на новата школа, пишуваше The New Masia. :confused:

Добро, на друго место, ама нема да се вика Ла Масија?? Оти уште пред неколку месеци(може и година има) на официјалната кога гледав планови за градбата на новата школа, пишуваше The New Masia. :confused:

Sant Joan Despi

Гаел Еток кој играше некои 4-5 години за Барса Јувенил А и се смета за голем талент и го нарекуваат следниот Ето најверојатно ќе премини во Челзи.Ова е трет случај да ни крадат/избега од јувенил А оваа година,предходно Торал во Арсенал и еден во Јувентус...Се чудам како го пуштале Еток да си замине...
И јас од тоа што сум го гледал на нет, не очекував дека некогаш ќе го пуштат Еток. Ама, којзнае, или му паднала формата, можеби имал други проблеми, или можеби голема пара дале Челзи(ако уопште даваат пари за тие младинци).

Ако веќе сакаме таков убиствен напаѓач, квалитетна 9-ка, некако нека успеат да го земат младичов.

Го викаат новиот Дрогба, ама мене ме потсеќа и на нашиот Ето. Игра во младинските категории во Сиена, има само 16 години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom