Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
21b2exh.gif

Пред натпреварот. :icon_mrgr

фараонот :vozbud:

Како сте каталонцииииииииииииииииииииии ???????
Прво Честитки до сите фанови на Блауграна за пласманот а второ нов сум овде хехе ...
Ех не може да се кажи дека сум нов,ве читам секој ден,пост не ми има избегано,2-3 години така ги читам вашите коментари ама никако не било к‘смет да се регистрирам овде.Се смеев,изнервирав,чудев,прославував титули и што уште не со вашите постови АМА си седев сам така бес да напишан нешто ,како што ми рече еден мој близок другар ( Фан на Баерн а и на Барса ) : не седи така како Алиен хаха....(ке се пронајди тој кој е :helou: ...
Како и да е,подоцна ке напишам по опширно за нашите играчи вчера,за покажувањето,а се надевам ќе ме примите во групата:vozbud:
Честитки Честитки....Visca el Barca,Visca Messi,горд сум што сум фан на Барселона и горд сум што ке имам што да му кажам на децата и внучињата за оваа Барселона....поздрав !!!

epa ajde airlija neka e, te molam da se registriras od bog znae koga, krajno vreme bese.

Visca El Barca ( Fan na Baern tuka ama Barca e nesto drugo )

epa ajde airlija neka e, te molam da se registriras od bog znae koga, krajno vreme bese.

Visca El Barca ( Fan na Baern tuka ama Barca e nesto drugo )

Фала Фала...епа не било к’смет,иииии како што рече,Visca El Barca....

--- надополнето ---

За вчерашниот меч нема што да се коментира,едноставно само треба да се гледа и да се восхитуваш на овој брилијантен тим,тим кој иде еднаш на 20 години...
Сите одиграа на ниво,публиката феноменална,стадионот полн како и секогаш,мерак да ти е да ги гледаш....
Валдез немаше работа на овој натпревар...

Одбрана : Дани грми по десната страна и во офанзива и во дефанзива,Абидал ѕвер е оваа година и еден од најдобрите во тимот,ретко кога има грешки и тоа мали,Бускетс направи 2 грешки кои ке не коштеа пласман понатаму,автоголот и грешката за последната шанса на Арсенал,Адријано многу многу многу подобар од Максвел,многу по сигурен и поталентиран и се надевам дека Пеп ке размизли малце и ке го игра во наредните натпревари на левата бековска позиција...

Средина : За Чави и Иниеста нема што да се коментира,те оставаат со отворена уста,феноменални пасови и продори направи Иниеста,главен виновник за првите 2 гола,а за Маскерано можам да кажам дека полека но сигурно ја враќа формата од Ливерпул,прекрасно изигра вчера,спаси чист гол и трчаше многу,за вакви утакмици како против Арсенал каде противникот е брз мислам дека Маскерано многу по добро ќе игра од Бускетс.....

Напад : Педро како и секогаш се трудеше и трчаше повеќе од сите,Вила потфрли многу,ме потсете на првите утакмици за Барса,чисти голови не може да реализира.А за Меси,што да се каже ???????подобро ништо,да не грешам нешто :toe: ....
Перфектни голови дадовме вчера,акцијата на Иниеста-Вила-Чави како на ПС,а композицијата на Меси..ни на ПС,тоа може само Меси и Марадона...

Ние винаги печелим благодарение на с'диите", саркастично зајави халф'т на Барса :zver:

se povike i povike mi se svigja maskerano :)

Да бе старо е ова :)

Иначе ете една изјава на Хари Реднап:

“Barcelona gave one of the finest performances I’ve ever seen [against Arsenal]. They are amazing. Arsenal are a great team who pass teams to death in our league but they looked out of their depth. Barça were on another level. They are the team you don’t want to play at the moment.
For Barcelona to play against a side that keeps the ball and are the best passing team in the Premier League and make them look so ordinary was amazing. Anybody beating Barcelona would be really difficult. But who knows?”

Еве неколку постови од Рио Фердинд на Твитер:

Messi just flicked it up and over the keeper like he was on Fifa11...."
"You know what I just tried to flick it over the keeper + volley it in the goal on fifa + it isn't possible tweeps!! "

Гледам дека тензијата фо фан-клубов од натпреварот со Арсенал сеуште не сплавнала....
Во недела играме со тимот на Севиља во гости.... Не очекувам тешко гостување барем формално, но јас мислам дека нема да имаме проблеми со Севиља, иако играме во гости... Можно е и Ел Капитано да игра, така да ќе го гледаме најдобриот состав по подолго време....

Ние винаги печелим благодарение на с'диите", саркастично зајави халф'т на Барса :zver:

se povike i povike mi se svigja maskerano :)
Кога пишуваш на бугарски удри му еден превод да разбере човек...

Barcelona is not 'more than club,` it`s just another club

Guardiola crowed about a reserve side packed full of young world beaters. Yet at the last European U21 Championship, England beat Spain on route to the final.

The club`s Director of football Raul Sanllehi claimed he was 'shocked` by the transfer spending in England over the winter saying about Torres` move to Chelsea that 'Barcelona would not make that signing. We would not even consider it.` Barcelona had to borrow £125 million just to pay the team`s wages earlier last year, in the main due to the fact that in the last year only Real Madrid and Manchester City spent more than their 113 million Euros outlay. The year before it was 90 million, with the club spending 66 million Euros on Zlatan Ibrahimovich. He made 29 appearances for the Catalans before leaving to head back to Milan, on loan, for free.

The club claimed Arsenal were 'morally wrong` for using the Spanish League as a 'fishing pond`, and that clubs should choose local talent. Messi was 12 when he moved 6,000 miles to Barcelona, and in the fabled B team there are 'local` products of the youth academy from countries including Brazil, Canada, England and The Netherlands.

Xavi gave an interview to The Guardian where he professed to be a 'football romantic,` and that 'Some youth academies worry about winning, we worry about education.` That education saw Abidal and Valdes see fit to grab RVP round his throat. That education regularly see its players fall to the ground after little to minimal contact and then wave imaginary cards when a foul is given.

Next season the 'more than a club` will be sponsored by the Qatar Foundation, from a country where homosexuality is illegal, dissident bloggers are arrested and Amnesty International have released several warnings about human rights violations.

They may have lost last night, but Arsenal have no reason to believe that Barcelona are superior in anything other than results.

После пораз да плачеш нормално е ама ова веќе е патетично.... :) :) :)

Болдираните ми се фаворити.

That education my dear Arsenal fans gave you a lecture whats football about! Get over it!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom