Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Од школото читнав (не знам на која страна) дека Меси оди 4 пати дневно на физикална :))))

тоа е два пати повеќе од предвиденото за еден спортист

и трипати повеќе од обичен човек :))))

изгледа Барселона сака да го заздраве за 1 недела :)))

Нема врска Меси, ниту пак бековите (?! од каде бековите ги спомна се чудам... )
Едноставно, полесно е да се извлече топка така. Чиста логика... се шири играта, повеќе можности за пас.

Можеби почесто го гледаме тоа во новава сезона, но во никој случај не е новина во играта на Пеп. Погледни постар натпревар со Туре ДМ, истото се случува.

Кога веќе го споменавте Месијата... Друго интересно е што Педро кога игра, на хартија е лево крило... Лео игра лажна улога на десно крило... Педро е најчесто на десната крилна позиција, додека лео игра малку десно, со улога на полушпиц... Виља е шпиц, иако се движи и по левата страна... Ова не сваќајте го буквално, бидејќи, позициите си ги менуваат на секоја минута, но во глобала е тоа...

--Педро----------------------
-------------Лео--------------
----------------------Виља---

Кога веќе го споменавте Месијата... Друго интересно е што Педро кога игра, на хартија е лево крило... Лео игра лажна улога на десно крило... Педро е најчесто на десната крилна позиција, додека лео игра малку десно, со улога на полушпиц... Виља е шпиц, иако се движи и по левата страна... Ова не сваќајте го буквално, бидејќи, позициите си ги менуваат на секоја минута, но во глобала е тоа...

--Педро----------------------
-------------Лео--------------
----------------------Виља---

Формацијата ти јаде гомна од тука до Анкара :))))))

Си играл некогаш фудбал ? :)))

Ако Меси се врати некогаш назад одбрана игра? :)))
Тиа движења дури ни фудбалерите не се свесни дека ги прават, одат лево десно, бркат противник :))))

Глупо е да се прави формација на Барса, се менуваат 543275 можни формации во текот на еден натпревар... :)

Да така е кажав јас, не ме сваќајте буквално... :) Еве ја формацијата со Атлетико.

barcaatletico.jpg

Абе прашајте го extreme1 и тој ќе ви ја црта оригиналната формација!

Инаку дури 6 фудбалери од Барса Атлетик Пеп повикал ...

Guardiola also called upon six reserve players. Two of these, Nolito and Thiago, have been training with the first team for several days, and were joined today by colleagues Mino, Tello, Fontas and Vиctor Vаzquez.

^^ Пеп го користи како ЦБ т.е. sweeper на секој натпревар, само кој го забележал тоа... При почетокот на акциите од Валдес, па се до пренесување на топката до Чавиниеста, бековите одат понапред, централните дефанзивци ги завземаат нивните места, а Бускетс се уфрла у средина на нивно место. Со тоа ВВ има повеќе опции за додавање, т.е. започнување на акцијата од одбраната, наместо класично рогање на голманот напред.

barca1s.jpg

Буси помеѓу Пујол и Пиќе (жолти точки) а бековите играат ко крила.

Ако нема друг избор, т.е. ако Милито и Абидал се отсутни, Бускетс ќе биде опција за ЦБ, слично како и Туре (кој играше ЦБ во финале на ЛШ).
Далеку од идеално, но тоа се опциите.

Ako Milito i Abidal se otsutni ke igraat Pique ili Puyol, ili Bartra ili Muniesa... Busquets ima potpolno druga uloga vo tranzicijata na odbrana vo napad, i toa razlicna uloga vo sekoja faza od napadot od pred golot na VV do sprotivniot. I tocno e deka ova ne e novitet za Barca, tuku deka i Toure go igrase ova lani (znaci DM-->DC, a ne DC vo zamena za nekoj povreden) ama vs. Atletico bese mnogu poizrazeno. So Gijon, manje vishe... eksperimentirase Pep.

Jas go kritikuvav Trajche, ama Trajche se podobri, stana igraciste. A ako nekomu mu e znacajno priznanieto za otkrivac na talenti, jas ke mu dadam od moe ime. Osobeno interasot koj zabeleza deka Busque celo vreme otkako e vo Barca e istiot igrac... destruktivec :)) Zatoa Masche dojde, deka Busque e bash destruktivec :))

--- надополнето ---

I eve, komu mu se cita, da ne e samo Bojan privilegiran da zabelezuva : "...taka e ama koj da vidi..." :) Okoto se trenira. http://www.zonalmarking.net/

--- надополнето ---

edit 2:

Busqe ne e tamu /samo/ za da ja iznese topkata namesto "VV da ja zarogaci". Pa, Piquenbauer minatite dve godini ja iznesuvase topkata 200 milioni pati bez Busqe ili Toure na pripomosh megju nego i Puyol :) Onaka ova, kako uste edna mala zabeleska ;)

Ako Milito i Abidal se otsutni ke igraat Pique ili Puyol, ili Bartra ili Muniesa...
Зборев за замена за Пиќе и Тарзан, затоа ги набројав Милито и Абидал. И неможеш Бартра, Муниеса,Фонтас или Гомез да ги пуштиш во едно финале на ЛШ ( на пример :) ) Нормално е Буси да добие предност, ко Туре што доби.

I eve, komu mu se cita, da ne e samo Bojan privilegiran da zabelezuva : "...taka e ama koj da vidi..." :) Okoto se trenira. http://www.zonalmarking.net/
Ете погоре и I love techno имал истренирано око... :icon_bigg

Зборев за замена за Пиќе и Тарзан, затоа ги набројав Милито и Абидал. И неможеш Бартра, Муниеса,Фонтас или Гомез да ги пуштиш во едно финале на ЛШ ( на пример :) ) Нормално е Буси да добие предност, ко Туре што доби.

Ете погоре и I love techno имал истренирано око... :icon_bigg

Ako mozes Busqets da go pustis vo finale na LS, mozes i Muniesa, normalno ako vo tekot na sezonata poigra na 10-15 natprevari i ako takticki se vklopuva vo sistemot na Pep.

A za treniranjeto oci, nebitno de, informaciite ni se pred nos, samo treba da gi pobarame. Ne e nisto strasno, samo malku me nervira koga nekoj tendenciozno ke promovira osobeno poznavanje devalorizirajki gi drugite, a "site od ista cicka cicame" :) No hard feelings.

Visca el Barca!

Ako mozes Busqets da go pustis vo finale na LS, mozes i Muniesa, normalno ako vo tekot na sezonata poigra na 10-15 natprevari i ako takticki se vklopuva vo sistemot na Pep.

A za treniranjeto oci, nebitno de, informaciite ni se pred nos, samo treba da gi pobarame. Ne e nisto strasno, samo malku me nervira koga nekoj tendenciozno ke promovira osobeno poznavanje devalorizirajki gi drugite, a "site od ista cicka cicame" :) No hard feelings.

Visca el Barca!

Значи целиот муабет беше дали Буси може да игра ЦБ. Од тоа почна се. Дали Муниеса може или не може рано е да се каже, Асулин беше израелскиот Меси, па падна ко метеор во реалноста. ( иако повредите го забрзаа падот :))
Фактот е дека Буси е солидна опција за цб, ако биде потребно.

Тоа беше муабетот, нема ништо тендециозно....зоналмаркинг го знаат 90% од членовиве тука, во многу наврати бил спомнуван. А и доволно е да пишеш "буси цб"на гугл и ќе добиеш тон материјал од цицката. :)

Глупо е да се прави формација на Барса, се менуваат 543275 можни формации во текот на еден натпревар... :)

Баш затоа и јас не се замарам многу со тоа кој каде играл и зошто, Пеп си ја знае работата најдобро :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom