Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ја сум оптимист, мислам дека ќе дојде. Наводно разликата е 50 милиони. Нашиве даваат 170, а ПСЖ сака да си ги врати 220...

П. С. Се шпекулира дека веќе е договорен кредит од 180 милиони...

Лапај си Нејмар :))

Хавиер Бордас пред новинариве изјавил.

"Still no agreement"
" We are close".

Што повеќе старци заминат тоа подобро, на нивно место само на деца од Ла Масија да им се даде шанса.

Не е постигнат договор, но постигнат е напредок. Тоа го потврди и Oscar Grau при пристигнувањето на аеродромот во Барселона.

Од она што го прочитав, сумата ќе биде 170м, од кои 85 ќе се исплатат сега, а другите 85 наредното лето.

Чим е дојдена до тука работата, најверојатно ќе го вратат циркузантот. А, со оглед на тоа дека сигурно ќе зема ненормално голема плата, тоа значи дека повеќе од еден играч ќе си оди од тимот.

Ја мислам само еден од Ракитич и Видал и може еден од Рафиња и Алења на позајмица, ништо поише...

Наводно Нејмар се сложилна истата плата што ја зимаше претходно во Барса, 20 милиони, а тие се обезбедени од Кутињо (12), Ракитич (4) и Малком (3)….

Ич не ми е гајле колку ќе платат, како вода во пустина е потребен на тимов. Ако Меси стварно притиска, голем лајк за тоа (y) свестете се бе луѓе, Меси, Нејмар, Гризман, Суарез веројатно најакиот напад во историјата ало :)

Ако дојде Neymar бидете среќни нема да му ја заебе Хасан кариерата на De Jong. Минатата утакмкца на лево крило го играше De Jong. Таму Coutinho пропадна ...

Од каде бе такви глупости дека Меси одбива да игра поради трансферот на Нејмар!?
Меси немал да игра поради ваква причина, човекот едноставно е повреден.
Свесни ли сте каква глупост треснавте :tapp:

Меси дури за 1 месец ќе се врати,незнам од каде излезе сега ова,најверојатно ја обновил повредата.
Претходната недела тренираше и изгледаше сосема добро,незнам што биднало.

Тешко ќе биде до Октомври ќе ги немаме Меси,Суарез и Дембеле.
Цел товар ќе биде на Гризман ќе видиме колку може да се носи со тоа.
Се плашам дека Ла Лига ќе ни отиде уште сега.

Екипо,да си бидиме реални:Мислите ли дека Валверде е способен (Уште ако дојде Нејмар) да се справи со овај ростер,(Гвардиола и Клоп заедно да се тренери и неможат да се справат)а Валверде сега незнае кај тера,уште Нејмар плус,па како би изгледало формациски то,како ќе се справи со сите 4-ца напред.А што се однесува до Гризман мислам дека,во Атлетико се гушеше дури игра заради тој преконзервативен пристап,како со Азард така и од Гризман се очекува премногу,мислам дека за почеток доста добро се вклопи,и се покажа дека можеш да му ги дадеш конците во нападот,ми се чини дека ке биде погодено засилување,технички е доста добро поткован,а и доста добро работи во дефанзива.Ако се купи играч од Атлетико Мадрид нема причина за загриженост:Физички спремни,трчани,работници на терен :D

Екипо,да си бидиме реални:Мислите ли дека Валверде е способен (Уште ако дојде Нејмар) да се справи со овај ростер,(Гвардиола и Клоп заедно да се тренери и неможат да се справат)а Валверде сега незнае кај тера,уште Нејмар плус,па како би изгледало формациски то,како ќе се справи со сите 4-ца напред.А што се однесува до Гризман мислам дека,во Атлетико се гушеше дури игра заради тој преконзервативен пристап,како со Азард така и од Гризман се очекува премногу,мислам дека за почеток доста добро се вклопи,и се покажа дека можеш да му ги дадеш конците во нападот,ми се чини дека ке биде погодено засилување,технички е доста добро поткован,а и доста добро работи во дефанзива.Ако се купи играч од Атлетико Мадрид нема причина за загриженост:Физички спремни,трчани,работници на терен :D

Пример Арда Туран, во затвор ќе идеше ама уште е под договор кај Барса :icon_lol:

Наводно последната понуда на која се согласиле ПСЖ:
Ракитич + Дембеле (позајмица) + 130 милиони...
Ракитич дал зелено светло, се преговара со Дембеле кој не сака да мрдне од Барса..

Ја со оваа понуда сум презадоволен :)

Наводно последната понуда на која се согласиле ПСЖ:
Ракитич + Дембеле (позајмица) + 130 милиони...
Ракитич дал зелено светло, се преговара со Дембеле кој не сака да мрдне од Барса..

Ја со оваа понуда сум презадоволен :)

Зависи кои се опциите за откуп на Дембеле после позајмицата. Ракитич на пазаров нека е 30-40 милиони, 170м од старт за Нејмар. Според мене тоа би требало да биде доволно, Нејмар не е истиот од пред неколку сезони и сигурно не вреди повеќе од тоа. Ако им го шитнат и Дембеле за џабе ќе биде лош бизнис....ама ајде, штом запнале.

Ништо, Дембеле не прифаќа да оди во псж, пропадна и оваа понуда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom