Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Добри судииве :) Какви слепци...[DOUBLEPOST=1523998020][/DOUBLEPOST]Тер Штеген :cuc: Единствена светла точка покрај Меси сезонава.

Последно уредено:
Добри судииве :) Какви слепци...[DOUBLEPOST=1523998020][/DOUBLEPOST]Тер Штеген :cuc: Единствена светла точка покрај Меси сезонава.
1. Меси
2. Тер Штеген
3. Алба
4. Умтити

Тие се тие што играат фудбал сезонава, другиве една играат, три ги нема, се шлепаат на оваа четворка.
Заслужи нерешено Селта реално, се извади Аспас, ама добра е 2-2 шо заврши.

П.С.
DbA4J5dVwAAApXX.jpg:large

Последно уредено:
1. Меси
2. Тер Штеген
3. Алба
4. Умтити

Тие се тие што играат фудбал сезонава, другиве една играат, три ги нема, се шлепаат на оваа четворка.
Заслужи нерешено Селта реално, се извади Аспас, ама добра е 2-2 шо заврши.
Умтити го забораив, Алба е стандард ко минативе години. Добар ама ништо посебно.

Ај некој нека пресмета дали со сите победи до Ел Класико ќе бидеме шампиони пред натпреварот со реал или со победа против нив стануваме шампиони?
Нормално,под услов Атлетико исто така да победува?

Ве читам последно време и искрено не можам да ви се изначудам. :)
Човек да не прати фудбал сезонава и да ве чита вас, ќе мисли дека Барса е 5та, испадната од групи во ЛШ и елиминирана од Алкокрон во купот на Шпанија, а не екипа која ја има обезбедено титулата во Шпанија од февруари месец, викендов ќе игра финале за двојна круна, не е поразена 40 натпревари со ред.
Валверде го критикувате, небаре не знае тактика да погоди. Човекот ја направи Барса да игра дефанзива како никогаш до сега, а во нападот е се уште доминантна. Секако дека на душа ќе му оди испаѓањето од Рома во ЛШ, но никако не смее еден лош меч да ја оцени целата негова сезона.
Играчите, плукате по нив ко да нема утре. :) Само четворица играчи играле на ниво, другите биле под ниво. Е како бе другари тогаш оваа Барса цела сезона не знае за пораз во Примера? :)

Човек да не прати фудбал сезонава и да ве чита вас, ќе мисли дека Барса е 5та, испадната од групи во ЛШ и елиминирана од Алкокрон во купот на Шпанија, а не екипа која ја има обезбедено титулата во Шпанија од февруари месец, викендов ќе игра финале за двојна круна, не е поразена 40 натпревари со ред.
Валверде го критикувате, небаре не знае тактика да погоди. Човекот ја направи Барса да игра дефанзива како никогаш до сега, а во нападот е се уште доминантна. Секако дека на душа ќе му оди испаѓањето од Рома во ЛШ, но никако не смее еден лош меч да ја оцени целата негова сезона.
Играчите, плукате по нив ко да нема утре. :) Само четворица играчи играле на ниво, другите биле под ниво. Е како бе другари тогаш оваа Барса цела сезона не знае за пораз во Примера? :)
Тоа е коа ќе се навикнеш на газење 10ина години назад, под над 3 гола у просек, 60% плус посед, милион шанси секоја утакмица, стандардна 4-3-3 постава итн итн. Фан на Барса не е задоволен само од резултат (освен у случај ЛШ да се освои, ми е гајле дали се бранеле или не), мора играта да е допадлива. ДНК на Барса ти е 4-3-3 и офанзивен фудбал, нека освои уште 90 примери и купови со оваа игра, од мене никад нема да има поддршка Валверде. Ова што го игра Барса сезонава ти е најслично на Јуве или Атлетико Мадрид, по 1-0 2-0 победи, битно пораз да немаш, гол да не примиш. Барса не смее да игра така. Со Рома тоа не беше испаѓање, тоа беше СРАМ, самиот пристап, самата поставеност беше СРАМ.
Валверде 50%, 50% управата што не успеа на време да му ги донесе Кутињо и Дембеле. Севкупно гледано, нека го крене пехарот на крај од сезона, и клоца у Баскија назад.

Тоа е коа ќе се навикнеш на газење 10ина години назад, под над 3 гола у просек, 60% плус посед, милион шанси секоја утакмица, стандардна 4-3-3 постава итн итн. Фан на Барса не е задоволен само од резултат (освен у случај ЛШ да се освои, ми е гајле дали се бранеле или не), мора играта да е допадлива. ДНК на Барса ти е 4-3-3 и офанзивен фудбал, нека освои уште 90 примери и купови со оваа игра, од мене никад нема да има поддршка Валверде. Ова што го игра Барса сезонава ти е најслично на Јуве или Атлетико Мадрид, по 1-0 2-0 победи, битно пораз да немаш, гол да не примиш. Барса не смее да игра така. Со Рома тоа не беше испаѓање, тоа беше СРАМ, самиот пристап, самата поставеност беше СРАМ.
Валверде 50%, 50% управата што не успеа на време да му ги донесе Кутињо и Дембеле. Севкупно гледано, нека го крене пехарот на крај од сезона, и клоца у Баскија назад.

За мене многу погрешно размислување. Да и јас се согласувам дека сакам да гледам од Ливерпул офанзивен, убав фудбал за око, доминантен, но џабе ако нема резултати. Најбитни од се се титулите, па после играта. Искрено, низ годиниве сум го гледал многу сезони Ливерпул да игра офанзивен фудбал, ама да прави глупости и на крај ништо да не освои (многу да биде далеку од такво достигнување).
На крајот од денот, од каде тоа Барса игра дефанзивен, досаден фудбал? Дечките имаат дадено 83 гола во 32 утакмици, или три во просек по натпревар, јас не знам кој е критериумот на "досаден фудбал" ама ако тим има по 3 гола во просек, не може да спаѓа во категоријата "досадни" екипи. :)

Епа очигледно не ја имаш гледано Барселона сезонава, барем не од февруари навака. Ова што го играме моментално е срам и брука, не надигруваат екипи кои беше незамисливо да си одат без неколку парчиња. Одбраната функционираше додека не се распадна целата филозофија на Валверде, како што реков до февруари. Секој напад на противникот сега е шанса за гол, средината буквално не постои на терен. Од Севиља и Селта можевме да примиме по 7-8 гола да ги искористеа пола од шансите, тоа не се случило ни против Реал, се до годинава. Настрана тоа, ваков фудбал нека оди да игра во Леганес, тие играат така со бранење, колку да не изгубат.

За мене многу погрешно размислување. Да и јас се согласувам дека сакам да гледам од Ливерпул офанзивен, убав фудбал за око, доминантен, но џабе ако нема резултати. Најбитни од се се титулите, па после играта. Искрено, низ годиниве сум го гледал многу сезони Ливерпул да игра офанзивен фудбал, ама да прави глупости и на крај ништо да не освои (многу да биде далеку од такво достигнување).
На крајот од денот, од каде тоа Барса игра дефанзивен, досаден фудбал? Дечките имаат дадено 83 гола во 32 утакмици, или три во просек по натпревар, јас не знам кој е критериумот на "досаден фудбал" ама ако тим има по 3 гола во просек, не може да спаѓа во категоријата "досадни" екипи. :)
Да просек набиен со подпросечни екипи. Еве глеам за друг тим навиваш така да ваљда не ги пратиш Барса секоја утакмица. Кажи ми што одиграа со Рома или Челзи во кој било од тие четири натпревари. Од Рома испаднаа ејј од Рома. Бев на прошлата утакмица да ги глеам у живо пред 2 години 6-1 ги тепаа, можеа 15 гола да им дадат, и тоа таа Рома од оваа денешнава беше најмалце дупло поквалитетна.

Изгуби Атлетико,уште 3 бода до титулата. Сега победа против Депор на гости и таман прослава на Кампот против РМ.
Што значи две наредни утакмици играме за титули. :)

Ако го тепаме Депор освоена е и математички, утакмицата со Реал ќе биде за престиж. :D

На Валверде во никој случај не треба да му се опрости ова со Рома. Да те гази противникот а ти првата измена да ја направиш во 85та се граничи со идиотизам од најголеми размери. Двојна ако освои супер фала му, и аут на крајот на сезоната.
Ни треба човек шо ќе ни освои ЛШ, заситени сме од домашни првенства. :D

Не треба да се заборави фактот дека Депор се борат за опстанок. Познати ни се оние "пуштања" од пред 2,3 сезони кога од 2-0 на кампот 2-2 им дозволувавме.
Резултативе во последниве неколку кола цело време одат во прилог на Депор што малце ми е сомнително знаејќи каква сезона имаа до сеа. Уште Леванте(директен конкурент за испаѓање) ако не победи денес против Малага која не игра буквално за ништо, немојте да бидете изненадени да им пуштиме некој бод и викендов. :)

Ако не ја освојат Ла Лига против Ла Коруња и во Ел Класико да влеземе како шампиони, уште одма на Валверде отказ да му се даде и да го вратат Тата Мартино да ја води екипата против Реал!

Мислам дека ќе ги тепат намерно за да реал не ни прави пасиљо, и да ги прикажат како пичиња. :D

Депор тешко дека ќе избори опстанок, на 7 бода е од сигурната зона а 5 кола има до крајот. Тешко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom