Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Незнам и ја што ти подразбираш под ремонт, ама за мене купување 6-7 играчи и продавање на исто толку е ремонт. Не како Рајо што секоја год продаваат и купуваат по 15, ама пак. Не се сеќавам кога последен пат Барса продала 6-7 играчи, а реално толку треба да се шитнат. Многу ни е стар тимот. Ти зборам од мој аспект.Значи никако да се согласам со тебе околу трансфер политиката на Барса. Зошто ремонт? Во пол позиција сме за лигата и во финале во куп. Отпаднавме од ЛШ заради замор, нас ни требаат играчи за зголемување на составот, подобри замени за подобри ротации.
Јас не знам што подразбираш под ремонт, јас сакам еден стопер, лев бек, Денис Суарез и плус уште некој шпиц. Нека го исчистат ѓубрето и ако има потреба уште некој играч за ротација. Немаме потреба ние од ремонт, ремонт нека прават Реал Мадрид пошто нема да имаат право на трансфер после летово.[DOUBLEPOST=1462616495][/DOUBLEPOST]И за овој пропаднатиот талент Бен Арфа, цел живот читам глупости дека прави. Тој во Њукасл не успеа, јас не знам што си правите филмови дека ќе успее кај нас, покрај МСН нема да го помириса теренот, тепачки ќе направи во тимот само. Ајде магла од тука, убава си е атмосферата во тимот. Не без пари, пари да даваат тие за да дојде, пак не сакам да дојде.
Веројатно не се разбравме околу терминот ремонт. За мене ремонт беше пред минатата година, кога зедовме четворица класа играчи за прв тим - Ракитич, Суарез, Браво, Тер Штеген, плус двајца стопери, Рафиња го вративме итн. Тогаш замина Пујол во пензија, Фабрегас кој беше сметало во тимот на секоја утакмица, Алексис кој не се снајде кај нас, Сонг глупакот, Валдес, Пинто... Тоа е ремонт, сосема нов лик доби тимот.Незнам и ја што ти подразбираш под ремонт, ама за мене купување 6-7 играчи и продавање на исто толку е ремонт. Не како Рајо што секоја год продаваат и купуваат по 15, ама пак. Не се сеќавам кога последен пат Барса продала 6-7 играчи, а реално толку треба да се шитнат. Многу ни е стар тимот. Ти зборам од мој аспект.
Да почнеме од одбраната. како прво Даглас, за него не се прави ни муабет. Втор, Алвеш. Пред некој ден наполни 33 год, стар е веќе а и многу плата зима. Значи на нивно место треба некој надежен млад бек кој ке ротира со Видал. Трет, Бартра, му дадоа некоја минимална шанса, и не ја искористи.. треба да се продаде со бај-бек опција. Четврт, Вермален, премногу повреди, не е корисен. Петти, Адриано. Не му е конкуренција на Алба, мора да се засилиме таму, да има со кој да ротира Алба.
Во средина имаме премногу играчи, ама некако не ми е тоа тоа. Иниеста е веќе стар, има уште макс сезона-две во него. Само Бускетс ми е како што треба. Не дека останатите не се добри, ама може и таму да се освежи со некое јако име како Верати, Погба, Кутињо. Ракетата трча само и дефанзива, некако нема многу креативност, затоа Меси се враќа толку назад. Рафиња треба да добива повеќе шанса. Арда, незнам што да кажам за него. Не ми е трансферот по кејф. Го сакам како играч, ама неможе да го даде човекот тоа што го има. Сампер и Денис Суарез да се вратат. и доста ни се.
Напад, неможам да ги гледам Мунир и Сандро, ни треба класичен шпиц во години кој ќе ротира со Суарез и тоа е тоа.
Значи АУТ: Даглас, Алвеш. Бартра, Вермален, Адриано, Мунир, Сандро...
ИН: десен бек, штопер, лев, Сампер, Денис Суарез и шпиц
Не заборавај дека, Браво, Маскерано, Матје, Иниеста се над 30.. а Меси, Пиќе, Суарез, Ракетата, Арда се 28/29+... од млади, само Тер, Нејмар и Рафиња ни се... Роберто не го рачунам како долгогодишно решение
Не бомба-трансфер, ама ќе си одат најмалку 2ца од одбраната, плус Сандро и Мунир, така да веројатно 2-3ца играчи сигурно ќе дојдат.Кога ќе почнете повремено да си играте менаџер се понашате ко од вчера да ја пратите Барселона
Не заебавај, едно засилување ако земат ќе биде одлично, некој бомба трансфер не очекувам годинава, ќе бидат такви средни имиња што би се сложиле да дремат на клупа. Такви ремонти на тимот ако не освојат ништо, а тешко дека ептен ништо нема да се освои сезонава, затоа не ни верувам дека би правеле такви претумбувања во тимов.