Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми е само присуството на Гвардиола да не влијае лошо на Меси у смисла да сака да се докажува или нешто слично

Играме со Баерн, и колку и да сум оптимист моментално, знам дека нема да биде лесно заради тоа што играме со Баерн Минхен, еден од најдобрите клубови во Европа без разлика дали во екипата му фалеле неколку играчи, играме против германци кои се секогаш упорни, кои играат до крај и играме против Пеп кој знаеме дека е одличен мотиватор, стратег и плус одлично ги познава повеќето играчи на Барселона. Според мене шансите се 50-50, без разлика на моменталната форма на двете екипи.

CELd15yWMAEMHdA.jpg

Мене ми е само присуството на Гвардиола да не влијае лошо на Меси у смисла да сака да се докажува или нешто слично
Не е Меси некое детенце шо пука од желба да се докаже за да биде виден, сите знаеме кој е он, а уште повеќе Пеп. На Пеп му е страв од него, а не обратно.
Мене ми е страв само да не изгореме од желбата да им се одмаздиме и да не искочи ништо.
Шо се однесува до нивниот состав многу се ослабени со не играњето на Алба, дури и повеќе од Рибери и Робен.. мислам дека малиот ќе му го земе здравјето на Бернат, а и у прилог ни оди ако Лам игра у средина, Нејмар полесно ќе се справи со Рафиња. Како и да е, очекувам момците да изгинат во среда, па кој е подобар нека победи.

Не е Меси некое детенце шо пука од желба да се докаже за да биде виден, сите знаеме кој е он, а уште повеќе Пеп. На Пеп му е страв од него, а не обратно.
Мене ми е страв само да не изгореме од желбата да им се одмаздиме и да не искочи ништо.
Шо се однесува до нивниот состав многу се ослабени со не играњето на Алба, дури и повеќе од Рибери и Робен.. мислам дека малиот ќе му го земе здравјето на Бернат, а и у прилог ни оди ако Лам игра у средина, Нејмар полесно ќе се справи со Рафиња. Како и да е, очекувам момците да изгинат во среда, па кој е подобар нека победи.

Не е детенце ама не знам дали примети со ПСЖ на Камп Ноу.. тоа беше друг Меси :)

„Го обожував Бернд Шустер. Подоцна го следев Пеп Гвардиола. Како се движеше, како ја читаше играта и ја примаше топката. Низ годините сфатив дека толку многу ги имам внесено тие движења во мојот живот што кога сум во ресторан морам да бидам свртен со грб кон ѕидот за да имам преглед. Така е и на теренот“, открива Чави.
:D:D:D

http://tocka.com.mk/2/158423/cavi-otkri-koja-e-negovata-vtora-ljubov

Матје се повреди. За Алба не се знае уште дали ќе можи да игра.

Алба тренирал денес нормално со тимот. Не е ништо сериозно, мислам дека ќе игра утре.

11182156_1057680444243438_7769337345420866881_n.jpg

Голем играч е, ама се покажа мал човек и непрофесионалец..од секогаш ми беше одвратен.. Се надевам ќе зажали..

Вечерва имаме шанса да направиме добар резултат за реваншот, но ќе биде тешко. Колку и да им недостасуваат играчи на Баерн сепак имаат широк состав со квалитетни играчи. Важен фактор е тоа што не зависи се од овој натпревар, ќе мора да одиграме перфектно и на двата меча.

Ние сме во ептен добра форма, но јас би сакал победа без примен гол, а за да не дојдеме во ситуација да примиме гол ќе треба ние да ја држиме топката.
Ракитиќ не придонесува во држењето на топката и креирањето на акциите ама страшно важна улога има во покривањето на просторот позади Меси и Алвес.

Значи веќе сме во тој дел од сезоната кога секој меч е финале, па нека покажат дека се најдобри победувајќи ги големите.

Од една страна колку е лошо толку е и добро шо првата утакмица ја играме дома. Ако извадиме добар резултат ние ќе бидеме тие шо ќе диктираат темпо и игра у Минхен, а знаеме дека ние сме најјаки кога противникот игра отворено. Ако биде обратно како пред две сезони и не наполнат после џабе ни е се. Така да, поволен резултат без примен гол или победа од +2 гола разлика и со едната нога сме у финале. Со среќа вечер. Се читаме после утакмица.

Еланот за да ја гледам утакмицава вечер го изгубив...

Со Алба шо бидна, знае некој?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom