Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Наебавме наредна сезона, сега е официјално ова...

Ние да освоиме едно трофејче барем таа сезона , со Лалига би бил ептен задоволен , па за другата отом потом. Нема да ни би ништо ако останеме една сезона без трофеј што чисто сумњам , и со овие играчи може да се бориме комотно за титула.
Не знам , песимист сум , Чави веќе е на залез на кариера , на клупа Тељо и Серхи Роберто , Пинто прв голман цела сезона . Изгледа Пујол ќе мора да почека за пензија а симптоматично ми е што ова го објавуваат во период на двомечот со Атлетико и повредата на Валдез како однапред да е планирано за да се зададе удар на Барса.

За некој месец реферндум за независност на Каталонија..очекувајте:D (ала ФИЛЕ)
Инаку започна истрага и против Реал и Атлетико, ќе биде весело

која педерска работа... преку ноќ клубови како сити, челзи, псж...станаа топ 10 клубови, со арапски нафташки пари трошење без никаква пазарна логика и фер плеј и сето тоа се толерира, сеуште, катар јавно се обелоденува дека го купи со пари светското, скандали во врвот на фифа колку сакаш, тешки профитери, а барселона се казнува за технички пропустви во одредени точки, околу нивината младинска школа која е пример не само во полето на фудбалот во светот, него воопшто како една институција треба да има идеал, цели и пропагирање вистински вредности, едукација и традиција...програмата на барселона е сама по себе светлосни години од сите прграми на фифа и уефа заедно.
голем дел од вината сигурен сум има и раководството на барселона, ама вака да се казни една институција како барселона, која има искрени вљубеници милиони низ светов најмногу поради начинот, идејата, замислата како еден фудбал треба да се игра, како децата во сите категории треба да се однесуваат вон и на терен, буквално барселона може да се нарече фудбалска религија во најпозиивен смисол, и вака да се казни е преседан. иако мислам дека лесно клубот ќе премине преку ова, пораката која се праѓа до барселона има тажна симболика за фудбалот општо.
сигурно на одговорните во фифа ги заболе за тоа, некои туѓи интереси очигледно се многу поважни и повредни.

за време на утакмица, треба да се скршат пет колена на играчи на барселона за да се додели првиот жолт картон, првиот нареден старт на играч на барселона е жолт, каков и да бил. уште пет колена се на ред, и при проговор, нов жолт картон се дели за барселона. ова е нешто што го гледам секоја втора утакица, единствена причина е што барселона се супериорни, па ако се санкционира секој груб старт и секоја фрустрација на противиникот никогаш нема да завршат со повеќе од 9 фудбалери. аналогно на ова, сега барселона се казни и административно.

According to new report, Fifa's transfer ban would also mean that on-loan players Rafinha, Deulofeu and Bojan cannot return [catalunyaradio] :facepalm:
Абе дај не паничете пред време. Според сите кажувања станува збор за сериозна истрага ама сега во рок од 90 дена Барса треба да спреми жалба на одлуките па ќе одат на некој суд не знам како се вика. Значи дури одкако ќе се заврши целата постапка ќе може да се каже какви санкции ќе добие клубот.

Го слушав и Гилем можеби единствена олеснителна околност е тоа што федерацијата не ги смета овие трансфери за спорни така што тоа може да биде добра основа за жалбата.

Инаку Рафиња и Герард се фактички фудбалери под договор со Барса така да не гледам како ќе им се забрани да настапуваат во клубот.

ФИФА не смее да тврди дека казната е неотповиклива ако оставиле простор за апел. Барса има 3 дена да се изјасни дали ќе достави жалба и седум денови после тоа да ја достави. Ако тоа не се усвои следи европскиот суд за спортска арбитража.

Со оглед на тоа не ми изгледа дека ФИФА ќе можат да ни забранат трансфери ова лето бидејќи нема време да поминат сите етапи од судењето пред почеток на Јуни, ама ќе видиме.

Добро озбилни сте, дека овие што се на позајмица не ќе можеле да се вратат? Епа што ќе биде со нив тогаш? На сите позајмицата им завршува на 30.6.2014. Што после тоа? Ако сакаат да ја продолжат позајмицата во истите клубови, пак се смета како трансфер. Тие играчи имаат потпишано договор со Барселона и од 1.7.2014 веќе ќе немаат никаква врска со тимовите во кои се позајмени.

Тер Штеген и Халиловиќ доаѓаат, затоа што се договорени пред ова.

Иначе добар план на Росел е ова, за да не се трошат пари. Не е џабе роден економист :icon_lol:

Тата стигна до 50-ка.

640x360_tata_50_partits_v2.v1396437587.jpg
[DOUBLEPOST=1396474476][/DOUBLEPOST]Numbers that match the best
Martino’s record at the Barça helm stands at 37 victories, 8 draws and 5 defeats in official matches. His men have scored a total of 136 goals (2.7 per game) and conceded 37 (0.7 per game).

These numbers are the second best in Club history when it comes to debutant managers. Only Helenio Herrera (1958/59) has a better record: 40 victories, 5 draws and 5 defeats. Pep Guardiola’s record is nearly identical to Martino’s: 37 victories, 8 draws and 5 defeats (133 goals scored and 42 conceded).

Стварно нема смисла ова со позајмениве. Ако не им дозволат да се вратат, каде ќе одат тогаш? Една сезона ќе паузираат со играње? :D Среќа што не сме казнети со поголема казна(3-4 години забрана за трансфери), иначе кутрите ќе заборавеа фудбал како се игра. :D
Тата стигна до 50-ка.
Нека се множат! :D

А дечињата од Африка што треба да ги депортираме , на Блатер дома да му ги оставиме. :D

Тата стигна до 50-ка.

640x360_tata_50_partits_v2.v1396437587.jpg
[DOUBLEPOST=1396474476][/DOUBLEPOST]Numbers that match the best
Martino’s record at the Barça helm stands at 37 victories, 8 draws and 5 defeats in official matches. His men have scored a total of 136 goals (2.7 per game) and conceded 37 (0.7 per game).

These numbers are the second best in Club history when it comes to debutant managers. Only Helenio Herrera (1958/59) has a better record: 40 victories, 5 draws and 5 defeats. Pep Guardiola’s record is nearly identical to Martino’s: 37 victories, 8 draws and 5 defeats (133 goals scored and 42 conceded).
Значи статистички гледано ние играме подобра одбрана оваа година отколку годината кога освоивме се́. Интересно.

А како ја прават целата ситуација, ко Барса да ги зела овие малите деца и врзени со лисици ги измачуваат дење ноќе се до нивниот евенетуален дебут за првиот тим

А како ја прават целата ситуација, ко Барса да ги зела овие малите деца и врзени со лисици ги измачуваат дење ноќе се до нивниот евенетуален дебут за првиот тим

Не сме ја донеле цела фамилија со нив , замисли да имаат фамилија како Сонг треба сите да ги сместиме и обезбедиме .:facepalm:

Ако се деси стварно ова ќе биде комедии. Али верувајте ако биде вака Валдес и Пујол нема да си заминат, нема да го остават клубот на цедило.
Росел си поднесе оставка, најчовечки после се е и цело раководство да поднесе оставка. Ќе издржиме една сезона без титула, али после тоа ако дојде Лапорта ќе го јадат курот сите, верувајте... И не е толку страшна казнава, само да ги вратат позајмените.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom