Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Јас мислам дека и двајцата ќе играат - и Бускетс и Маскерано, знаеме сите каде ја изгубивме утакмицата на Џузепе Меаца, Бускетс беше под голем притисок од играчите на Интер и со тоа сам не можеше да се справи, така да мислам дека овај ќе биде составот.
Валдес, Дани, Пике, Пујол, Абидал, Буски, Маске, Чави, Иниеста, Меси, Виља :salut:
Со Маскерано во составот мислам дека нашата игра ќе биде многу посигурна, еден од нив двајцата ќе игра малку понапред ( Бускетс ), а другиот ќе има подефанзивни задачи. Мислам дека со ваков состав Озил нема да се види!

еден тип да мавнам
2/3 - 0

Дефинитивно би сакал да го видам Маскерано во средниот ред, едноставно тоа е просторот каде што можат да се запрат нивните акции, понапред се убиствени. За разлика од нив, ние сме убиствени од било која ситуација, може и Валдез да асистира, може Меси, Виља, ЧАВИ, нема да знаат кој побрзо да бркаат. Сигурна победа момци!

http://www.marca.com/2010/11/26/mul...3d32d639f3c6b7a4839ce07d15693446&t=1290851758
^ Must see! Споредба помеѓу Реал и Барселона, т.е. помеѓу сите играчи, поединци на Реал и Барса во одиграни натпревари, заменети, стартери, одиграни минути вкупно, картони, направени фаули, претрпени фаули(faltas sufridas, јбг), изгубени топки, освоени топки...........................

Буски ке игра прва постава, јасно е ко ден. Маскерано е преголем ризик во ваков натпревар. Изненадувања од Пеп не очекувам, а ни од Мурињо.. тоа значи отворени карти од двете страни.

Онаму каде што ја гледам предноста на Барса е тактиката на Мурињо. Овој никогаш против голема екипа не играл напаѓачки фудбал, односно фудбал кој го гледаме во Реал сезонава. Секогаш играл повлечено и дефанзивно. Така да, ако се отвори што е и моја претпоставка т.е ако игра со тактика каква што играше сезонава.. ќе значи отворено спротиставување на Барса, a сите знаеме како ке заврши тоа.
Ако се затвори како што само Мурињо знае, тогаш релативни се претпоставките, но тргнувајќи од фактот што Реал незнае да игра дефанзива, таквата тактика од моја страна предвреме е осудена на пропаст.

Притисокот е кај Реал, плус Камп Ноу.. there's no way to beat us. :)

Буски ке игра прва постава, јасно е ко ден. Маскерано е преголем ризик во ваков натпревар. Изненадувања од Пеп не очекувам, а ни од Мурињо.. тоа значи отворени карти од двете страни.

Онаму каде што ја гледам предноста на Барса е тактиката на Мурињо. Овој никогаш против голема екипа не играл напаѓачки фудбал, односно фудбал кој го гледаме во Реал сезонава. Секогаш играл повлечено и дефанзивно. Така да, ако се отвори што е и моја претпоставка т.е ако игра со тактика каква што играше сезонава.. ќе значи отворено спротиставување на Барса, a сите знаеме како ке заврши тоа.
Ако се затвори како што само Мурињо знае, тогаш релативни се претпоставките, но тргнувајќи од фактот што Реал незнае да игра дефанзива, таквата тактика од моја страна предвреме е осудена на пропаст.

Притисокот е кај Реал, плус Камп Ноу.. there's no way to beat us. :)
Ја би кажал нерешено, од Мурињо со Интер го јадевте немиен, исто и Челзи.Кога ќе ги споредиш играчите на Мурињовиот Интер со овој Реал, почнува да ме фаќа страв.
Тој знае да изненади, мислам дека Маскерано треба да добие шанса пред Бускетс, овој потпаѓа под силен притисок, барем таков впечаток ми оставил, а Маскерано е голем борец.

Од ова што сум го гледал сезонава, Реал прави голем број на грешки во средината на теренот, посебно кога треба да организираат напад. Но, тоа неговите противници не го користат. Така барем јас мислам од она што сум го гледал. Е, ако прават толку грешки и против нас, ние не сме Леванте или Сарагоса и тешко дека ќе поминат неказнето тие грешки. Меси, Виља, Чави и Иниеста се играчи кои нема да ги простат грешките на дефанзивците на Реал. Мора секоја најмала шанса да се користи максимално.

--- надополнето ---

А, за прашањето Бускетс или Маскерано ќе стартува, изјави пред 2 дена Маскерано демек Бускетс ќе бил стартерот.:toe: Пред ваков натпревар не знам баш дали некој ќе кажува вакви информации, а и од каде знае Маскерано уште од сега?? Пеп му шепнал?!?!?!?!
Јас мислам дека ќе стартуваат и двајцата, а кој ќе игра малку поназад(помеѓу Пике и Пујол) не се знае. Бускетс лани играше како стартер и на 2 утакмици против Реал, не гледам зошто не би стартувал и сега. Маскерано добро го познава Чаби Алонсо, ама тоа не значи дека на Ел-Класико кафе ќе се пие па сигурно да стартува, иако јас мислам дека само со 1 класичен деструктивец тешко да стартува Пеп, па затоа очекувам и Маскерано и Бускетс да заиграат.

Steta za El Clasico ako vrne,site prognozi za Ponedelnik se deka posle 18h ke vrne vo Barcelona

@boy 14

Маскерано не изјавил дека Бускетс ке стартува,но кажа дека Бускетс е првата опција на Пеп за..на него му преостанува да го даде најдоброто кога ке биде во првиот тим.За ЕЛ КЛАСИКО не се знае,Маскерано ги одигра последните 2 утакмици но ништо не значи тоа.Ипак со Бускетс мислам дека сме по-комплетна екипа.

Јас не очекувам Пеп да стартува со двајцата,и со Маскерано и со Бускетс,а кој ќе стартува од нив двајца тоа го знае само Пеп,иако јас мислам дека Бускетс ќе стартува,Маскерано ги одигра последните два натпревари,се со цел да му се даде малце одмор на Бускетс пред Ел Класико,и затоа мислам дека Бускетс ќе стартува,барем тоа е мое мислење..ама сепак ништо не се знае,се ќе дознаеме во Понеделник во 21h :)

Маскерано нема изјавено дека Бускетс ке стартува во Понеделник... туку дека, парафразирам: "Бускетс е стартерот во Барселона, моја задача е да го заменам достојно кога ќе добиjам шанса."
Колку фудбалери што спаѓаат меѓу 50-те најдобри во светот, би кажале вакво нешто ? Знам барем еден што сигурно не би кажал, затоа сега мора да го трпи Балотели во вториот клуб во Манчестер. :)

Иначе за во понеделник би играл со Кеита во средина, Иниеста на крило, и Виља на клупа... На ФМ 2011 барем. :)

Маскерано нема изјавено дека Бускетс ке стартува во Понеделник... туку дека, парафразирам: "Бускетс е стартерот во Барселона, моја задача е да го заменам достојно кога ќе добиjам шанса."
Колку фудбалери што спаѓаат меѓу 50-те најдобри во светот, би кажале вакво нешто ? Знам барем еден што сигурно не би кажал, затоа сега мора да го трпи Балотели во вториот клуб во Манчестер. :)

Иначе за во понеделник би играл со Кеита во средина, Иниеста на крило, и Виља на клупа... На ФМ 2011 барем. :)

Нека чекаат заедно со брат му на титулите што прашање е дали овие некогаш ќе доживеат со Сити да ги освојат! Ама да заборавив тој е еден од најплатените во светот на фудбалот...тоа е важно за него :)

Може ке освои ФА куп, и тоа е нешто. :icon_bigg

Иначе натпреварот Бетис - Барса Б е одложен поради силен дожд во Севиља.

Настрана тоа што не кажал такво нешто, и што се полакоми за парите во Сити, реално да гледаме според фудбалските квалитети, Јаја Туре е подобар и од Маскерано и од Бускец заедно. Жално е што се одлучи на таков чекор и отиде во Сити, никогаш таму нема да може да ги покаже своите квалитети, многу подобро ќе беше за него да останеше во Барса и да се бореше за место во првиот тим, верувам дека ако играше како што треба ќе си беше стандард прва постава кај Гвардиола.

Кога се шпекулираше дека ќе си оди јас го посакував во Реал, како партнер на Чаби, ама знаев дека тоа беше неизводливо. :)

Манга не ги оспоруваме квалитетите на Јаја.Факт е дека е еден од најдобрите на таа позиција.Има цврстина,ја чита играта на противникот многу добро,игра многу добро со топката,силен шут... ама како што рече и ти во Сити тешко дека ќе може да ги покаже квалитетите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom