Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Со таков тим шо склопија Реал ја не знам од каде толку уверени дека ќе освоиме Лига

Со таков тим шо склопија Реал ја не знам од каде толку уверени дека ќе освоиме Лига

Шо склопиле реал жити се? Доправа доаѓаат нивните проблеми, имаат 15 играчи за 5 позиции. Погледни им ги пријателскиве ќе видиш дека не играат баш сјајно.

Реал не само што се подобрија во однос на лани него ќе бидат и многу поспремни од нас физички. Нас цел тим ни се врати на 1 Август ,а они скоро сите (освен Чаби Алонсо и Рамос) тренираа веќе две недели.

На пријателските играат со Лион, ПСЖ, Евертон и Челзи. Ние освен освен со Баерн игравме со аматери. Нивниот тренер работи со нив од 30 Јуни. Имаше цело лето да развие концепти на игра и има стручен тим што сам го составил, а не останат од претходниот тренер.

Тата пред две недели не ни планираше да работи како тренер оваа сезона...

Ова е веројатно најлошо менаџираната сезона на Барса откако јас го следам клубов. Дел од тоа не може да биде вина на Росел затоа што никој не можеше да предвиди што ќе се случи со Тито, ама голем дел е негова вина.

И сега на крај ако испадне дека единствената позиција што требаше да се засили ќе остане незасилена ќе биде врв на неспособноста на Росел.

Не викам дека немаме шанси да ја освоиме лигата и без бек. Можеме да го направиме тоа и ако ги изгубиме двете класика, ама Реал и онака има премногу предности во однос на нас за да си дозволиме цела година да игрме со крпена и нестабилна одбрана.

Partido-del-FCB-Infantil-A-San_54352138293_51356729138_352_256.jpg

Frank Bagnack :)

Во Ла Лига мислам дека оваа сезона ќе се води потесна борба, за разлика од лани.Анчелоти е искусен тренер кој ни создаде мака со ПСЖ..една екипа која не беше она што е денес Реал..А ако зборуваме за Лига на Шампиони тогаш мислам дека на сите треба да ни е јасно едно..КОНКУРЕНЦИЈАТА Е ПРЕГОЛЕМА! Јунајтед,Сити со Пелегрини, Челзи на Мурињо...Јувентус засилен, Баерн и Борусија да не зборуваме..Првата борба што треба да ја добиеме е одбраната,инаку лошо се пишува ако импровизираме..Ова со Давид Луиз дека не доаѓал и дека нема да сме тргнеле по друг сметам дека се шпекулации...но којзнае, од Росел се може да се очекува..Единствена предност гледам во тоа што Тата за другите екипи е енигма..и верувам, убеден сум дека ќе воведе нешто ново во стилот..иако изјавите се дека ќе се држиме до нашата игра, сметам дека темелот ќе остане само ист

Макар и Вергини да го донесат бе, само без одбранбен да не останеме!

На крај ќе испадне дека сме го имале Тијаго Силва цело време у младинските категории :)

Шала на страна од тоа што гледав дечково е феноменален. Брз, силен, висок (за барса стандарди) технички и тактички поткован. Ама има 18 години и само една сезона во Барса Б ќе го чуваме за 2-3 сезони од сега.

Ова лето сеуште не сте наминале во Арсенал да им земете некој главен играч :icon_lol:

Немој и ти приказните како на Реал фановите, они секоја година во септември се спремни да освојат 6 титули.

Според мене да, направија добри трансфери (одличен на Иско) ама тие менуваат тотално концепција со нов тренер така да ќе биде интересно да се следи почетокот на сезоната !

Ја за прв пат го пишувам ова дека Реал склопија страшно добар тим. Со такви млади играчи и пред шпанци сигурен сум дека ќе гледаме сосема друг Реал жеден за успеси, а ние ќе им застанеме на патот со 35 годишниот и 85 пати повредениот Пујол

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Како само Агер и Луиз да играат одбрана во светов. Дебилна управа, како да не може на најде соодветен играч за Барса. Пак Пике и Пујол. А како замена за вториов ќе играме со Бартра-Маске-Бањак. (Ако Бартра не си отиде во друг тим) ЛШ со овој експеримент не се освојува.
Инаку Анчелоти е супер тренер. Има големо познавање во Европа, добар педагог и тактичар. Реал со него е сериозна конкуренција и во Ла Лига и во ЛШ и во Куп. Тие имаат докажан тренер ние имаме тренер кој треба да се докаже во Европа. Тие играат супер натпревари во предсезона, додека Росељ глуми миротворец низ светот и играме со 5-та класа тимови.

Шо склопиле реал жити се? Доправа доаѓаат нивните проблеми, имаат 15 играчи за 5 позиции. Погледни им ги пријателскиве ќе видиш дека не играат баш сјајно.

Sakas da vi pozajmime nekogo? Kaka kako lazen stoper bi bil super. :D

Ne znam i ja zosto tolku daleku napred go smestuvate Real. Ne e i vo Madrid najsjana situacijata. Mi nalikuva na prvata sezona so Murinjo kade bea istive muabeti: Eve se zasilija jako, jak trener, ke grizat sea, i pak vtori zavrsivme.:D

Real na primer, isto ko Barca ne se zasili onamu kade sto imase najgolemiq problemi, vo slucajov na Real - napadot. Naprotiv, ostana so opcija pomalku i so prostor za eksperimenti tamu so Ronaldo, koi ne znaeme kako i dali ke uspeat.

Drugo, odbranata pak e problem. Doobivme/vraivme dobsr i mlad desen bek, no mozeme da go zagubime momentalno podobriot lev i pak da kvichi. Iako iskreno bekovite na Real ne mu se tolkav problem kolku stoperite i nivnata sorabotka. Plus ete problem, obratno od kaj vas, trojca za dve pozicii, kade ako edniot go sednes na klupa vidovme deka pravi problemi. Zatoa spored mene idealno bi bilo,prodavanje na Pepe vo City za golema para i kupuvanje na back-up stoper.
Koga sme kaj toa, ne znam zosto ste zapnale vie po ovie dvajca, koga i vo Spanija ima solidni stoperi koi polverojatno e deka bi dosle.

Plus da ne dolzam, Real ima i problemi nadvor od terenot onie koi gi nacna Murinjo a sea pak samo povrsinski se pokrija i mozat da izbuvnat pak. Inaku, sakam sezonavam posle podolgo vreme da se jademe do samata zavrshnica!

Валдес, Дани,Пике,Бањак,Адриано, Сонг,Цеск,Роберто, Педро,Меси,Нејмар
ме бендиса составот, утакмицата сега почнува

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom