Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Podobro Hummels otkolku Th.Silva.

Шпанскиве веснци искочија со инфо дека Тито го сакал Силва. Веќе имало директен контакт со него и неговиот агент, но не и со ПСЖ. Инаку на почетокот на оваа сезона, Тито побарал да биде донесен Компани. Но Росељ го одбил тоа зошто не бил во добри односи со Сориано и Бегиристан.
Инаку пред малку имаше прес, еве што изјави Тито.

Vilanova: "Cesc exit rumours? He's a quality player. It was difficult to find a spot for him, but he's doing good and can be a key player."

Vilanova: "The squad needs to be strengthened, but we don't need a revolution. There's a solid foundation, with many young players."

Vilanova: "It's very difficult to find players who fit in. You see them at another team and you think they could, but here it's different."

Валдес утре нема да брани, имал проблеми со стапалото.

T.Silva ima 29 godini i cesto se povreduva a Barca ke plati 40 M ili 45 M samo zatoa sto Tito go saka ? Da ti eb*m upravata glupa....

Vilanova: "Player (Pique) saying changes are needed? Guess that player doesn't expect him to be among the changes, right?"

Dude...знам дека Пиче не е во форма ама не рече ништо лошо со тоа дека потребни се промени после 7-0. Тито е заебан тип...

T.Silva ima 29 godini i cesto se povreduva a Barca ke plati 40 M ili 45 M samo zatoa sto Tito go saka ? Da ti eb*m upravata glupa....
Се согласувам со тебе дефинитивно. На страна тоа што Силва е топ играч, но 40 милиони за 29 годишен е претерано. На Барса не само што и треба штопер и треба и некој кој ќе биде играч за неколку сезони.

Компани шкртнете го и самиот не сака да си иде. Кажа пред некој ден, зема 200,000 неделно, докажан си е во Сити, капитен, и автоголови да дава ќе му простат, башка тоа што е женет со Англичанка.
Т. Силва е склон на повреди ама може да е и до докторскиот тим таму не се знае.

Хумелс за 25м? Од каде сега ова? Ни Суботиќ за таа сума не би го дале. Иначе Хумелс мислам јасно кажа дека не планира да оди од Дортмунд, не знам шпанските медиуми оти уште пишуваат за тоа. Мора нешто да се пишува, јасно ми е. Иначе едно друго прашајне: Колку трансфер-буџет Барса ќе има летово? Лани нели 40м некаде беше ако не се лажам?

Igorcemk 50 милиони за трансфер + евентуална проджаба на Валдес, Виља, Санчез и Кркич.

Laporta: "Posvetili su se uništavanju stvari koje smo postigli s mnogo truda. Svjesno, u duhu osvete. Brine me to što ljudi u klubu nisu zahvalni, ostavite im najbolju Barcelonu u historiji, a oni se trude da unište naš ugled."

Хумелс за 25м? Од каде сега ова? Ни Суботиќ за таа сума не би го дале. Иначе Хумелс мислам јасно кажа дека не планира да оди од Дортмунд, не знам шпанските медиуми оти уште пишуваат за тоа. Мора нешто да се пишува, јасно ми е. Иначе едно друго прашајне: Колку трансфер-буџет Барса ќе има летово? Лани нели 40м некаде беше ако не се лажам?
Епа колку бе брат? 40? Вие Гетце го дадовте на Баерн за 37 плус помлад и офанзивен играч.. дефанзивците секогаш се слабо платени, само Т.Силва лани 40 милиони тоа пошо шеиците се мрднати. Од 25 не доаѓа у предвид повеќе.

Епа колку бе брат? 40? Вие Гетце го дадовте на Баерн за 37 плус помлад и офанзивен играч.. дефанзивците секогаш се слабо платени, само Т.Силва лани 40 милиони тоа пошо шеиците се мрднати. Од 25 не доаѓа у предвид повеќе.
како се расправате ко од џеб парите да ги давате... :D шала на страна. Т.Силва беше платен 40 милиони пошо беше најдобар дефанзивец во свет... а не дека се мрднати шеиците... :)

Иначе едно друго прашајне: Колку трансфер-буџет Барса ќе има летово? Лани нели 40м некаде беше ако не се лажам?
50м плус она што ќе се земе од продажба на играчи

Тиаго Силва не знам како рачунаат Барса да го донесат.Игра во ПСЖ а тие пак не се алчни за пари како негои тимови и да продаваат играчи.Парите не им се проблем,и после само една сезона во кој пола од натпреварите беше повреден,не знам како очекувате да биде продаден.ПСЖ ќе стане гигант ако продолжат да инвестираат како годинава,од нив играч во догледно време ретко кој ќе им купи,освен нормално ако самите не го сакаат.
--- надополнето: 4 мај 2013 во 20:45 ---
Геце имаше клаузула.Да немаше,50 милиони минимум ќе беше.
Барса го донесе Чигрински за 25,па сега Хумелс за толку сакаат,повеќе немало шанса.Логика нема никаква.
--- надополнето: 4 мај 2013 во 20:46 ---
И на крај ако не испадне ниеден од овие.....
Инаку еве ја таа слика од Хумелс...
164981_587836031241269_1741086855_n.jpg
Единствена шанса да го донесете овој,е самиот да сака да оди бидејќи Суботиќ му ја пукал девојката.:icon_lol:

Сите од Пеп, Кројф и Тито збореа дека како што старее Пујол ќе мора да се најде брз бек кој ќе го замени затоа што Пиќе е многу спор.

Сега сите се прават паметни, па дури и го прават Тито глуп што не го сака Хумелс. Ако се купи Хумелс решени се точно нула тактички проблеми со одбраната. Единствено ќе имаме ЦБ наместо да играме со шоферот на автобусот во одбрана. Ама Росел ќе нареди да го направат Тито будала по весниците само да си истера по свое.

Тијаго Силва е 28 годишен и е капитен на Бразил. Човекот има уште 4-5 врвни сезони во него. Брз е, силен и одличен во воздух. Да не збориме дека е најдобар дефанзивец во свет и МНОГУ подобро поткован технички од Хумелс.

Компани е најслаб техничики ама пак е подобра опција од Хумелс тактички. Тоа што Росел е испокаран со сите е друг проблем.

Не ми се свиѓа на каде оди работава со ова управа.

Пике, после натпреварот со Баерн: 'Треба да се направат некои промени на лето.'
Тито, на пресот денеска: 'Претпоставувам дека грачот кој зборува за промени не помислил дека токму тој може да биде дел од нив'.

Тито - :cuc:
Ако го замениме и Пике(и донесеме 2ца, наместо 1 стопер), Тито царе!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom