Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
То е то,му подаривме нерешено со неколку 100 % неискористени шанси и неколку грешки на судијата.....
Се ми иде у глава дека ќе платиме за ова неискористена шанса и дека нема да играме финале....

Можеме да плукаме по судијата до утре, ама сами сме си криви шо не решивме се вечерва.
На толку промашени шанси и заслуживме гол да примиме, кој ни е крив што Педро сака да си игра Меси, Алба неможе 7 метри долг гол да погоди, Чави топка не го сака.

Чил аут луѓе,на кампот ќе им наплатиме.
Јас на онаа шанса од педро веќе ја видов у гол и почнав да скокам али јбг.
него друго ми е муабетот.
Ова ми е јубилеен 1000 пост :)
Па ете да ве поздравам и така..
Visca Barca!
Mes Que un Club!

Да бе и ова не го виде помошникот иако беше на пола метар од него со перфектен агол

Наместо да направат притисок, Пујол зема запалката што го погоди Пике и ја фрла да се заташка работата. Нели, колеги се во репрезентација па да нема кавги. Мурињо го боли кур за Шпанија, затоа и не смеат судиите против него да судат. Рипа од клупа како на магарешки чоп да седнал. Ова не е до класа, ова е до наивност или мутавост.

Vidi mu ja facata na sudijata i ke sfatis dali videl ili ne

Добро класико, ме потсеќаше на она од Супер Купот коа изгубивме 2-1. Смирена и стабилна игра во поголемиот дел од натпреварот со 2-3 решавачќи шанси кои ги утнавме. Сепак резултатот не е лош. Она што требаше да биде на Реал најголема маана испадна нивна најголема предност а тоа е одбраната.

Мислам дека Алба имаше многу слаба утакмица дури и доколку не ги рачунаме 2те промашувања во напад од кои првото беше смешно.

Педро речиси и не учествуваше во играта до 70мин (сепак тоа му е целта во секое класико не игра многу ама таа шанса што ја има ја реализира) и потоа клучниот момент на утакмицата. Па дај бе 7 метри е широк голот а тој од 3-4 метри близина го промаши целиот WTF.

Шансата на Ческ, подавањето на Дани Алвеш беќе како да му фрка жежок компир, брза топка која одскокнува и отиде во курац одлична шанса.

Меси имаше солидна утакмица каде постојано стоеше речиси на центарот на теренот со цел да оди во полн трк на одбрамбените играчи (да не го заборавиме непостоечкиот офсајд кој беше досуден) а секако имаше и асистенција.

Мене па ми е подобро Барса да направи 5-6 шанси, без разлика на исходот, отколку да се дупиња. Не се прајте будали сите знаете дека Барса прими гол зашто влезе Алексис, таква аура има!

Мене па ми е подобро Барса да направи 5-6 шанси, без разлика на исходот, отколку да се дупиња. Не се прајте будали сите знаете дека Барса прими гол зашто влезе Алексис, таква аура има!

Primivme gol zatoa sto najdobriot na teren sinoka se odluci da ide napred

Гледам не се зборува за судијата...ако, на Кампот кога нема да им судат аут ќе прават монтажи, ќе го чека Мурињо судијата на паркингот. Денес апла не оштети судијата:

1. Реал со 4 пати повеќе фаули а ист број на жолти картони. Кај Барса првите 3 фаули беа 3 жолти. Не досуди едно 20 очигледни фаули за Барса туку им оставаше контра на Реал;
2. Раката на Карваљо за втор жолт и исклучување (башка си акумулира едно 7 фаули без жолт после првиот);
3. Непостоечки офсајди за Барса во ситуација 1 на 1 и тоа Меси;
4. Голот на Реал падна после непостоечки корнер.

Фрлаа и запалки и вибратори и што им се најде при рака од дома. Да беше ова натпревар на Кампот со сменети улоги досега ќе интервенираше и ОН и НАТО.
Неточна информација е тоа... За непостоечка корна имаше за Реал да, ама голот го примивме по нафрлување од игра, и јас вчера го прочитав тоа и ич не ми текна дека од игра, ама после тоа ми текна дека таа корна не беше исто време со голот што го примивме и дека по центаршут од игра примивме гол... Како и да е имаше многу грешки на судијата, во корист на Реал.

Неточна информација е тоа... За непостоечка корна имаше за Реал да, ама голот го примивме по нафрлување од игра, и јас вчера го прочитав тоа и ич не ми текна дека од игра, ама после тоа ми текна дека таа корна не беше исто време со голот што го примивме и дека по центаршут од игра примивме гол... Како и да е имаше многу грешки на судијата, во корист на Реал.
Нц,не го примивме голот директно од корнер но ајде мисли малце ако не беше корнер дали ќе ја имаа таа шанса за гол ?Голот падна од нафрлена топка на Озил кој ја доби топката која беше одбиена после корнерот...

Иначе сега кога ќе мислам малце со ладна глава,се ова се случува поради неиграњето на Виља.Кога тој не е во нападот,Меси е затворен со 3ца противници,ако добие топка нема на кого да му асистира,Иниеста како крило вчера зборави да игра крило а Педро имаше најслаба утакмица.Така,Меси мораше да се врати до центарот да добие топка,Иниеста истотака играше средина и автоматски во средина игравме со 5 фудбалери а напред 0 .Па после сите ќе зборуваат колку јак испадна Варан,дај ве молам...Ако игра Виља во напад,автоматски Иниеста во средина,Меси во своето место,така може да имаме течни акции.Дали може да се сетите колку пати Меси добиваше топка,се врти накај голот,длеку 30 метри,пред него 4ца,гледа на кого да му подава или асистира ама НЕМА....
Се надевам ќе му дојде паметот на Тито и Роура па ќе го играат Виља.....

Конечно најдов добар highlights сега кога го гледам ова ми е уште повеќе мака за резултатот !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom