Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Allas имал и своја вебстрана ? не знаев....сигурно има одлични видеа

Како тоа од една утакмица со бетис која апсолутно ништо не решава заклучивте дека на чави ќе му треба време бла бла..
олабавите малку до септември.. :)

zubizareta:
do sega ne stignala nikakva ponuda za pike i alves

ovie izgleda resile da se otrgnat od pike a posebno alves

Алудира на тоа дека спротивно од тврдењата на весниците нема никакви понуди за Алвес и Пике.

Се зборуваше дека Јунајтед го сакале демек Пике назад, а Алвес имал астрономска понуда од Анжи. Нема шанси да го продадат Пике а за Алвес останува само да чекаме и да видиме, иако морам да признаам дека не би сакал да си оди. Али сепак, тоа си е одлука на клубот и нам не ни останува ништо друго освен да се сложиме со истата.

Messi will cover the costs of 208 euros every 15 days for the treatment of Waleed Kashash until the boy becomes 18.

Иначе нема шанси Пике да го продадат, со Алвес не е сигурна работата но се си мислам дека ќе остане и он.

Се слагам дека Пиќе нема да го пуштат, али за Дани не сум баш сигурен. Пред некоја недела се спомна цифра од 40 милиони евра од Анжи, не знам дали тоа беше шпекулација или не, али ако е така, голема е шансата да го продадат. 40 милиони не се малце, иако Дани е најдобриот десен бек во Светот последниве 5 години заедно со Маикон.
Лично сакам Дани да остане бар уште 1 сезона.

Абе какво давање на Пике.....не зезајте, злато вреди човекот.
Една малку полоша сезона имаше и одма на продавање.......се заебал Ферги малку тука.

Кој ви ги пласира глупиве информации за Пике? :) Пике беше катастрофа во ПЛ, не му одговара, во ЛШ имаше супер утакмици ама дете на Барса е тој, не знам ни зашто дискутирате за негово заминување.

Што е работава читам Бербатов и Кајт ги сакал Тито?
Ќе се убијам ако земеме некој од овие :D

Како што читав на Спорт, Тито од наредната сезона сакал да ја игра истата она 4-3-3 која ја игравме во првата година на Пеп, во која освоивме се што може да се освои. Стои исто така дека сака тимот да не биде толку зависен од Меси и дека сака одбраната да биде зајакната.

Ме радува ова, затоа што таа сезона гледавме многу добар фудбал, според мене најдобар откако ја пратам Барселона. А и верувам дека може да ја имплементира таа тактика лесно затоа што е со Пеп уште од почетокот. Е сега, дали ќе ни донесе такви успеси како тогаш ќе видиме:D

Како што читав на Спорт, Тито од наредната сезона сакал да ја игра истата она 4-3-3 која ја игравме во првата година на Пеп, во која освоивме се што може да се освои. Стои исто така дека сака тимот да не биде толку зависен од Меси и дека сака одбраната да биде зајакната.

Ме радува ова, затоа што таа сезона гледавме многу добар фудбал, според мене најдобар откако ја пратам Барселона. А и верувам дека може да ја имплементира таа тактика лесно затоа што е со Пеп уште од почетокот. Е сега, дали ќе ни донесе такви успеси како тогаш ќе видиме:D
Toa i jas si mislev.Messi ova sezona ja imase negovata najdobra individualna sezona vo karierata,spored statistikite.90 % od rekordite se negovi,pa taka nema sto poveke da napravi za sebe.Taka,jas mislam deka treba da donesime nekoj vrven golgeter da igra vo sredina na napadot a Messi da igra desno.Veke ne mu treba Picici ili takvi raboti,pa so igrane desno a so toa timot da ima drug golgeter vo sredina,mislam deka ke bideme mnogu mnogu poopasni.A i plus Mesi ne mora da gi igra site natprevari po red,kako sto bese toa slucaj ova sezona.da pauzira pred derbi mecevite....So ova rabota i donesuvane na lev bek i odbranben centralen,top sme i spremni za novata sezona...

^ Океј е тоа, али и да се донесе голгетер сите знаеме дека неговата позиција нема да биде стриктно во центарот на нападот, туку ќе има ротации и со тоа Меси нема да игра само десно. Ќе има слобода на движење како што имаше до сега. Глуп треба да е Тито да не му го дозволи тоа.

Рака на срце повеќе сакам да го гледам Меси како досега, отколку на десно. Далеку поефективен е вака.

I jas sakam Messi da igra sto e mozno poveke kako centralen npagac(za postignuvane poveke golovi na negova smetka),no koga grame protiv bunker ekipi,taka polesno se zatvora so 2-3 igraci.No ako igra kako desno krilo ondak polesno moze da stvori sansi,moze da trga po dvajca po nego i taka da se otvori poveke prostor za glavniot npagac odnosno centraliont.
A za toa da ima sloboda na dvizene,moze da ima takva uloga,da pocne desno krilo i po potreba da igra kako vtor napagac i tn tn....
Sega citam deka oficijalno Drogba mu dozvolil na svojot agent da pocne da pregovori so Barcelona...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom