Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Вечер ќе биде тешко. Ќе биде премногу тешко. Атлетик Билбао се далеку од наивни противници. Реал лани два пати не победи против нив. Ако на сето ова ставиме дека и вечерва сме без Меси, ќе треба дечкиве да дадат 110% од нив за да тепаме, макар тоа значело да жртвуваме победа и во Казан. Па нека оди у три лепе таа победа кога после и онака ќе ги смачкаме сите на Кампот, важно е вечерва да не кикснеме за да не заостанеме многу во борбата.
Вечерва мислам дека во средината треба да се тргне со убиствената двојка Чави и Иниеста, а позади да пробаме со Маскерано. Напред кога веќе го немаме Меси со Педро, Бојан и Виља. Време е да почне и Бојан да покаже по некоја добра партија доста само глупости правеше од почетоков на сезонава.

Па не знам како би фунционирале Маске и Бускетс заедно... Добиваме во одбраната, но со ова средниот ред нема да ја имаа таа креација... Сакам Чави и Иниеста да се таму... Нападот да го сочинуваат Педро, Бојан и Виља или евентуално да му се даде шанса на Хефрен, што значи Педро Виља и Хефрен ќе се во напаѓачката линија...

Маскерано може да игра и малку понапред, тоа е тоа што го посакувам. Е, сега нема да биде таа креација како Чавиниеста, ама и Иниеста нема да дреме на лево крило туку ќе се враќа на средината.
А, во ваков тежок натпревар, Џефрен тешко да стартува. Во зависност од резултатот, Пеп може да го пушти како замена, ама од прва минута, не е можно.

За жал нема да можам да го гледам денешниот натпревар,но се надевам на нова победа,иако ова ќе биде тешко гостување..
Очекувам да излеземе со овој состав: Валдез,Алвес,Пике,Пујол,Максвел(Адриано),Бускец(Маскерано),Чави,Иниеста(Кеита),Виља,Педро,Бојан(Иниеста)... ако биде Кеита во составот,Иниеста ќе биде префрлен на левата страна,Педро ќе игра по десната страна и Виља во шпицот,значи без Бојан.. јас мислам дека оваа варијанта е подобра со Иниеста по левата страна,а Виља во шпицот,но останува да видиме:smir:

tokmu taka
trebe da se zagrevame za natprevarot koj pocnuva za nesto povike od 2 casa

Одсекогаш е познато дека послабиот(или оној уплашениот) се занимава со противникот. Мене не ме интересира ни 4% шо вели Жозе(средно име: Барса во моето срце)Мурињо или Месут(средно име: Сонувам да играм во Барса)Озил. Треба да учат сите од Пеп.

Вечер очекувам победа.. Верувам во тимот и верувам дека ќе победиме.

Билбао се секогаш многу, многу мотивирани кога играат против нас(не сакам да кажувам како играат против другите, не сум јас Жозе Мурињо:):)). Тоа се Баскијци, кои не се откажуваат од ништо. Со самото тоа што сме без Меси, дефинитивно ќе одат на победа, а тоа можеме да го искористиме на брзи контранапади од страна на Виља и Педро пред се.
Меѓутоа, како што кажав, тоа се Баскијци и ќе играат подеднакво силно во одбрана и напад, т.е. не треба да значи ако се они во напад, а нашиве им пресечат топка, дека лесно ќе направиме контра, во секој наш напад, ќе се бранат со минимум 8 играчи(со голманот 9:)), но кога ќе ја имаат топката во своите нозе, ќе напаѓаат во голем број. Барем така очекувам пред почетокот на натпреварот, не можеме со 100% сигурност да знаеме како ќе пристапат на овој натпревар домаќините. Меѓутоа, со сигурност, очекувам страшно тврда и напната игра, мислам дека ќе има многу картони, од кои повеќето(или сите) за домашните играчи.
Ова се моите прогнози, за саат време ќе видиме дали нешто сум погодил.:)

Barcelona line-up (official): Valdes - Alves Pique Puyol Adriano - Xavi Busquets Keita - Pedro Villa Iniesta

Bench Barcelona: Pinto Milito Maxwell Mascherano Thiago Bojan Jeffren

Очекувано.

^ Па нормално бе дека ќе бидат мотивирани...сакаш ти без мотивација да играат.
И против реал кога играат се дупло помотивирани!

Овој натпревар треба да го добиеме тактички,рутински...не треба да ја комплицираме работата!

Овој натпревар треба да го добиеме тактички,рутински...не треба да ја комплицираме работата!

Аааа аа а а, па после пак да викаат дека ни попуштале намерно, не може така! :)

Јас ова го сакам вечерва:
Валдес

Дани - Пујол-Пике - Адриано

Серхио
Чави-Маскерано

Педро - - - - Иниеста
Виља​

Barcelona line-up (official): Valdes - Alves Pique Puyol Adriano - Xavi Busquets Keita - Pedro Villa Iniesta

Bench Barcelona: Pinto Milito Maxwell Mascherano Thiago Bojan Jeffren

Очекувано.

Значи од моите очекувања само Хавиер остана на клупа, а на негово место, кој друг, ако не Кеита. Полека, но сигурно, Сејду ќе стане стандарден првотимец. :):):):)
Ако и овојпат се покаже како против Спортинг, очекувам интервенција од Пеп.

--- надополнето ---

Па виде Спортинг во средата како играа против нас. Што би рекол 'пријателот' од Португалија-ни попуштаат. :icon_lol:

Браво за дечките на Леванте позади клупата на Реал со Барселона шалови и "Мурињо преведувачот " натпис ! :hump:

Ајде ајде.....еве ни ја шансата да ги стасаме комшииве. Ама срам да им е на Леванте, сега против нас да играа самите ќе си дадеа 2-3 гола за да ни ја дадат победата:vozbud:
П.С. Вечерва гледајте го Педритоооооооооооооооо:):)

MANOLO REINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom