Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
^ Не е финтата Гвардиола да падне на тие провокации, него медиумите, во Италија пред клучен период на екипа увек мора да направи некој екцес и да биде на насловни недела дена, али затоа медиумски ниеден играч да не биде допрен и релаксирано да тера во тие периоди ...
Тоа ке го прави и во Шпанија, ке '' шитка '' весници, таа тактика секогаш ке му успева, а со тоа и тимот психолошки ке му биде растеретен, поготово за ЛШ каде последниве неколку години се очајни.

^ Не е финтата Гвардиола да падне на тие провокации, него медиумите, во Италија пред клучен период на екипа увек мора да направи некој екцес и да биде на насловни недела дена, али затоа медиумски ниеден играч да не биде допрен и релаксирано да тера во тие периоди ...
Тоа ке го прави и во Шпанија, ке '' шитка '' весници, таа тактика секогаш ке му успева, а со тоа и тимот психолошки ке му биде растеретен, поготово за ЛШ каде последниве неколку години се очајни.

Е добро де, јасно дека има предности тоа да ги растеретиш играчите психолошки ама не мора да биде баш таков кретен за да го направи тоа. Гвардиола истото го прави со тоа што е секогаш смирен и ја презема лично одговорноста, а не пизди дека му се криви судиите, новинарите, педерите...

Мурињо се однесува како човек без класа, тоа е единственото нешто што ме нервира кај него и затоа никогаш нема сите да го прифатат како најдобар тренер без разлика колку трофеи ќе освои во кариерата. Исто како Марадона, сите знаат дека е најдобар фудбалер на сите времиња ама половина и повеќе не би му го признале тоа само затоа што е претерано арогантен.

^
батка многу се лажеш ако мислиш дека марадона беше арогантен додека играше фудбал...
тој човек колку пати има падната и станато во животот само Господ знае..па и он како најнормално суштество некогаш беше испровициран..
овие денови некој ги допрел роналдо и меси и веднаш тој е прогласен за државен непријател број 1..
марадона јадеше такви стартови редовно и немаше некој пат ни жолт а камоли црван картон...
не зборувај така ..тој е најлош пример во оваа констатација :)))

^
батка многу се лажеш ако мислиш дека марадона беше арогантен додека играше фудбал...
тој човек колку пати има падната и станато во животот само Господ знае..па и он како најнормално суштество некогаш беше испровициран..
овие денови некој ги допрел роналдо и меси и веднаш тој е прогласен за државен непријател број 1..
марадона јадеше такви стартови редовно и немаше некој пат ни жолт а камоли црван картон...
не зборувај така ..тој е најлош пример во оваа констатација :)))

Ја не реков дека бил арогнатен додека играл. Само го кажувам тоа што е факт. Марадона веројатно би бил издвојуван како најдобар фудбалер на сите времиња ако не ги напаѓал сите што пробувале да го испровоцираат (и пак не зборам само за на теренот туку и надвор од него). Нема шанси некој да проба да го испровоцира Марадона а овој да преќути.

Неговото постојано фалење дека е најдобар на сите времиња ги тера другите да го сметаат за арогантен и често тоа да го земаат за аргумент дека Пеле е подобар фудбалер. Исто се случува и со Мурињо. Целото тоа зборење „јас сум специјален“, сите други се глупи само јас знам што правам...итн. Само го прават антипатичен во очите на фудбалските навивачи на тимовите во кои не работел додека Пеп може да отиде на да игра против некој тим, да ги победи 10-0 и навивачите на тој тим воопшто да не го мразат туку да зборат дека е најдобар тренер во Шпанија.

Како и да е отидовме многу офтопик...

офф топик-ми добро де Марадона играше во Барса а мурињо е денешен најголем ривал на барса пак тоа е некако поврзано :)))
па добро можеби е арогантен, но без таа ароганција ниеден фудбалски работник не може да успее едноствно конкуренцијата ке те изеде..
сите тие фудбалери (кои играат во топ лигите)имаат во себе одредена ароганција, его или себичност..
тооа е дел од секој фудбалер само некој го искажува на поочигледен начин а некој на помалку..

епа сега малку кога ке размислиш мурињо е навистина спешл оне..а марадона најдобриот и тие само ја кажуваат вистината
не треба тоа да те нервира и да го земуваш за мерило ;))..

Е добро де, јасно дека има предности тоа да ги растеретиш играчите психолошки ама не мора да биде баш таков кретен за да го направи тоа. Гвардиола истото го прави со тоа што е секогаш смирен и ја презема лично одговорноста, а не пизди дека му се криви судиите, новинарите, педерите...

Мурињо се однесува како човек без класа, тоа е единственото нешто што ме нервира кај него и затоа никогаш нема сите да го прифатат како најдобар тренер без разлика колку трофеи ќе освои во кариерата. Исто како Марадона, сите знаат дека е најдобар фудбалер на сите времиња ама половина и повеќе не би му го признале тоа само затоа што е претерано арогантен.

Јас не знам дека е најдобар фудбалер на сите времиња. За мене Пеле е број еден. Не е ароганцијата проблем, начинот на живот, дрогата и останатите пороци го прават да не е најдобар според мене. Некој за да е најдобар треба да биде пример за другите, а каков пример би земал ти од Марадона ?????
Јас и Бекенбауер и Кројф би ги ставил пред Марадона. Сепак тоа си е мое мислење не мора да се поклопува со другите.

Вечерва не го очекувам Кеита во составот, иако знаеме сите дека му е еден од најомилените играчи на Пеп... Кеита во последно време што изигра, не наликува ни малку на ланскиот Кеита, кој го менуваше Иниеста сосема солидно, кога овој беше повреден... Се надевам дека набргу Кеита, ќе се врати во старата добра форма, но вечерва НЕ ГО ОЧЕКУВАМ !!!!

Според мене, со овој состав ќе излеземе...

Виќец
Дани Пиќе Пујол/Милито Адриано
Бускетс
Чави Иниеста
Педро Бојан Виља

@snaumovski

марадона е најдобар Фудбалер на сите времиња...
за пример-начин на живот да - се сложувам со тебе, но и мајкл џордан беше обвинуван дека се коцкал,вејн грецки исто така...
тоа што се случува надвор од теренот не е фудбал затоа кажувам најдобар фудбалер а не пример за начин на живот..тоа што другите го правело со фудбал он го правел со портокал...гаринча е подобар од пеле од таа генерација(самите фубалери го кажуваат тоа)но бил помалку експониран..
мене ако ме прашуваш -таков пример ти е федерер човекот е машина (и за мене пример како сите треба да се однесуваат на теренот и вон него):toe:

@snaumovski

марадона е најдобар Фудбалер на сите времиња...
за пример-начин на живот да - се сложувам со тебе, но и мајкл џордан беше обвинуван дека се коцкал,вејн грецки исто така...
тоа што се случува надвор од теренот не е фудбал затоа кажувам најдобар фудбалер а не пример за начин на живот..тоа што другите го правело со фудбал он го правел со портокал...гаринча е подобар од пеле од таа генерација(самите фубалери го кажуваат тоа)но бил помалку експониран..
мене ако ме прашуваш -таков пример ти е федерер човекот е машина (и за мене пример како сите треба да се однесуваат на теренот и вон него):toe:

Личниот живот и професионалниот се во многу параметри повразуваат... Марадона и да бил најдобар, самата помисла дека кариерата ја поминал со дрога, тешко е прифатлива... За мене Марадона НИКОГАШ не бил најдобриот... Секоја фудбалска генерација, си носи своја убавина, НЕ може Марадона да се каже за најдобар, кога има и многу други кој му дале одбележје на фудбалот како спорт...

П.С Излеговме многу ОФ ТОПИК... Се заради САМОБЕНДИСАНИОТ, ПРЕВЕДУВАЧ !!!!!!!!!!

Вечерва не го очекувам Кеита во составот, иако знаеме сите дека му е еден од најомилените играчи на Пеп... Кеита во последно време што изигра, не наликува ни малку на ланскиот Кеита, кој го менуваше Иниеста сосема солидно, кога овој беше повреден... Се надевам дека набргу Кеита, ќе се врати во старата добра форма, но вечерва НЕ ГО ОЧЕКУВАМ !!!!

Според мене, со овој состав ќе излеземе...

Виќец
Дани Пиќе Пујол/Милито Адриано
Бускетс
Чави Иниеста
Педро Бојан Виља

Вакви натпревари треба да бидат инспирација за Бојан да се докажи. Пујол би играл секако пред Милито, макар што не е најсигурен како почнува да старее, Адриано го обожавам, едноставно му легнува играта на Барса од прва минута. Очекувам висока одбранбена линија да не се дозволи Љоренте да ја искористи височината (макар шо Пиќе би го спречил, ама сигурно е сигурно), средината ја владееме, нападот е најдобар што го имаме, тоа е тоа, се друго освен победа е неуспех, посебно ради фактот дека еднаш кикснавме, тоа е максимум дозволено на стартов.

И ај доста со оффтопик коментарите за персона нон грата-ПРЕВЕДУВАЧОТ!

не е дека ви трујам топик но истиот тој самобендисан преведувач ја остави ногата за Барселона таму ги помина неговите најтешки моменти..
и мислам дека заслужуува почит..
техно -во право си за тоа дека секоја генерација си носи своја убавина..но тоа што марадона го правеше на теренот беше шоу..правеше работи за тоа време невидени..со просечна екипа го освои светското првенство
а и самите играчи кажуваат кој е најдобар, а тиие знаат најдобро..
зидан ,касано,мурињо, кројф,лаудруп,ферара...да не ги набројувам..тој е единствениот кој сам го преставуваше целиот тим..сам добиваше утакмици.и едиствениот кој нема изгубено ниедна трениг утакмици(барем според неговите колеги) :))))

Јас ова го сакам вечерва:
Валдес

Дани - Пујол-Пике - Адриано

Серхио
Чави-Маскерано

Педро - - - - Иниеста
Виља​

И, дајте оладете малку, во моментот го имаме 'Жозеп Пеп Гвардиола' кој целосно ги разбира и Каталонскиот и Шпанскиот јазик, така да, не гледам потреба да го спомнувате преведувачот.

Валдес

Серхио
Чави-Маскерано

Педро - - - - Иниеста
Виља​

И, дајте оладете малку, во моментот го имаме 'Жозеп Пеп Гвардиола' кој целосно ги разбира и Каталонскиот и Шпанскиот јазик, така да, не гледам потреба да го спомнувате преведувачот.

Па не знам како би фунционирале Маске и Бускетс заедно... Добиваме во одбраната, но со ова средниот ред нема да ја имаа таа креација... Сакам Чави и Иниеста да се таму... Нападот да го сочинуваат Педро, Бојан и Виља или евентуално да му се даде шанса на Хефрен, што значи Педро Виља и Хефрен ќе се во напаѓачката линија...

Валдес

Серхио
Чави-Маскерано

Педро - - - - Иниеста
Виља​

tokmu taka
trebe da se zagrevame za natprevarot koj pocnuva za nesto povike od 2 casa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom