Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Исто и Тиаго не е човекот кој можи да го замени Јаја. Тиаго може да игра на позицијата на Чави и вервам дека не е достоен ниту копачките да му ги бриши.

И Тиаго и Миралеш можат да играат како ДМФ, иако јас сум против доведување на било кој од двајцата.

04porbn.jpg

Ocho Tourés. El Barça ya busca substituto al marfileño

Денешен ElMundoDeportivo вели дека Зубизарета е во потрага по замена за Туре.
Во игра се 8 играчи: Маскерано(прва опција), Тиаго, Миралеш, Алу Диара, Капу, Муса Сисоко, Паласиос и Кармона.
Ако дојде тој голем мерак ќе ми се направи.:drk:

Само Маскерано да се доведе. Другиве сите се гола вода за кај нас.

Зошто да иде Маскерано? За да седи на клупа за Бускетс? :pos2:

Бидејќи Пеп како играч, играше на позицијата деструктивец, не се сомневам во неговиот избор за нов играч на таа позиција.

Затоа не треба да се сомневаме ни во Бускетс, штом Пеп видел нешто во него, тогаш Бускетс ќе прерасне во одличен деструктивец. Ако Пеп греши, тогаш па и Висенте дел Боске како играч бил деструктивец, а и тој постојано го фали Серхио.

Тиаго имаше мизерни неколку сезони,прашање е дали воопшто ќе ја врати старата форма-стануваше збор за доста талентиран фудбалер,но........можеби е доволен за А.Мадрид

siguren sum deka buskets od septemvri mesec ke igra bez greska vo barsa
oti go gledam na SP bez greska igra na sredinata na terenot,vike po ispecen e na taa pozicija od kolku lani so bese :)

siguren sum deka buskets od septemvri mesec ke igra bez greska vo barsa
oti go gledam na SP bez greska igra na sredinata na terenot,vike po ispecen e na taa pozicija od kolku lani so bese :)

Абе само да биде така. Па и по толку изиграни утакмици уште да прави такви наивни грешки ќе биде срамота. Само нека почне он да игра добро за Барса има сите лоши зборови шо ги кажавме за него да ги повлечеме :):)

Бускетс нема теорија да замине од клубот,барем не за брзо,детето заслужено ја добива шансата и во репрезентацијата каде е подобор и од Чаби Алонсо(можеби тоа се должи и на познавањето на играта на Чави и Иниеста)
шеиците веќе го растурија фудбалот,дозволија играч како Јаја Туре да биде најплатен во Премиер Лигата Линк

Ако бе. Нека си биде најплатен играч Јаја. Воопшто не ми е битно дали ќе зема повеќе или помалку пари. Сакам само да биде успешен и да освои многу титули во новиот клуб. А, би сакал да биде и прогласен за легенда на Барса, мислам дека го заслужува тоа, бидејќи беше една од алките во 2008/09 сезона.

--- надополнето ---

Ќе може ли Роналдињо на игра на утакмицата против Барса? Не за друго, ќе може ли да трча??
2vwd6zd.jpg

:nesvest:

Знаете зошто мислам дека Бускец игра слабо во Барса, а во репрезентација е одличен ?

Во Барса игра осамен на таа позиција, секогаш сам треба да се бори со противниците, додека во Шпанија скоро секогаш до него е Чаби Алонсо, и двајцата сега за сега се одличен тандем. На хартија Чаби треба да игра нешто понапред, но ако добро пратите, ќе видите дека тие двајца секогаш играат во линија, што според мене е одлично поставено, доколку едниот греши веднаш другиот ја поправа грешката, но доколку Бускец погреши во Барселона, веднаш противниците излегуваат еден-на-еден со Пике или Пујол, и помеѓу одбраната и Бускец се создава една голема дупка, и лесно може да стигнат во шанса за гол. Тоа е мое мислење, има среќа Бускец што во Барселона играат одлично технички потковани играчи во средниот ред кои знаат долго да ја задржат топката во свој посед, иначе ако не се тие, Бускец ќе игра уште многу полошо од она што го одигра минатата сезона во Барселона.

Знаете зошто мислам дека Бускец игра слабо во Барса, а во репрезентација е одличен ?

Во Барса игра осамен на таа позиција, секогаш сам треба да се бори со противниците, додека во Шпанија скоро секогаш до него е Чаби Алонсо, и двајцата сега за сега се одличен тандем. На хартија Чаби треба да игра нешто понапред, но ако добро пратите, ќе видите дека тие двајца секогаш играат во линија, што според мене е одлично поставено, доколку едниот греши веднаш другиот ја поправа грешката, но доколку Бускец погреши во Барселона, веднаш противниците излегуваат еден-на-еден со Пике или Пујол, и помеѓу одбраната и Бускец се создава една голема дупка, и лесно може да стигнат во шанса за гол. Тоа е мое мислење, има среќа Бускец што во Барселона играат одлично технички потковани играчи во средниот ред кои знаат долго да ја задржат топката во свој посед, иначе ако не се тие, Бускец ќе игра уште многу полошо од она што го одигра минатата сезона во Барселона.

Се сложувам манга. Дел Боске игра со 2 деструктивци и со тоа речиси работата им е преполовена. Додека во Барселона, со формацијата 4-3-3, се игра со 1 деструктивец и тој ја има целата работа. Ама така сме играле одсекогаш, па не сме пропаднале:).

--- надополнето ---

Чави жонглира со врзани очи... :vozbud::zver:

Ако бе. Нека си биде најплатен играч Јаја. Воопшто не ми е битно дали ќе зема повеќе или помалку пари. Сакам само да биде успешен и да освои многу титули во новиот клуб. А, би сакал да биде и прогласен за легенда на Барса, мислам дека го заслужува тоа, бидејќи беше една од алките во 2008/09 сезона.

--- надополнето ---

Ќе може ли Роналдињо на игра на утакмицата против Барса? Не за друго, ќе може ли да трча??
2vwd6zd.jpg

:nesvest:

Дај бе олабавето го форумов од вакви глупости! Јаја Туре да биде прогласен за легенда? Епа ај сите што заиграле за Барселона да бидат прогласени за легенди!? Се знае кој играчи се тие, оние што играат со срце за тимов, а не за пари како што во е случајов!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom