Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Da da da. Barca nema zameni za sredina. Yaya i Keita koga ke odat, ke imame samo 3. Mislam deka trebase da mislat na toa porano. Ali koa ke se setam i lani go mislev istoto ama Pep go iskopa Buskets od nekade. Za levo krilo so ne kupija mislam deka imaat dobra pricina. Letovo, bese nevozmozno da se kupi dobar igrac po razumna cena, pricinata RM. Sepak fakt e deka Txiki uzasno si ka vrsi rabotata, so kupija vo poslednite 2 godini, promasija. Nam ni trebaa igraci so ke mozat vednas po doaganjeto da igraat a ne da gi cekame po 2 godini(minimum) i da gi prakame na pozajmici. Da ne bese Cantera jas neznam kaj ke bese Barca sea, najverojatno ke se borevme za mesto vo LS i neznam dali e toa dobro ili loso.

Ибра нит е промашен нит го чекаме минимум 2 години...јес да Чики има некои промашени инвестиции ама не е он тој шо решава кој играчи да дојдат,он нив ги носи!

Pa da prioritet bese da se najdat zameni za Xavi i Iniesta no i napagjackata pozicija bese mnogu vazna so ogled na toa deka Eto'o si zaminuvase(pricinite gi znaeme site) moravme da doneseme napagjac od svetska klasa....

Jas se nadevam deka vo zimskiot preoden rok ke donesat nekoj igrac od sredniot red...pozicijata levo krilo vo momentov ne e tolku vazna...imame igraci koi mozat da igraat na taa pozicija!

Ибра нит е промашен нит го чекаме минимум 2 години...јес да Чики има некои промашени инвестиции ама не е он тој шо решава кој играчи да дојдат,он нив ги носи!

Kaj vide ti Ibra ziti se? Ne kazav nisto za igracite za koi dadovme ogromni pari kako Alves i Ibra. A koj resava kazi mi? Sportskiot direktor resava vo sekoj profesionalen klub na planetava, so isklucoci kako RMi nekoi angliski klubovi kako ManUtd i Arsenal

Kaj vide ti Ibra ziti se? Ne kazav nisto za igracite za koi dadovme ogromni pari kako Alves i Ibra. A koj resava kazi mi? Sportskiot direktor resava vo sekoj profesionalen klub na planetava, so isklucoci kako RMi nekoi angliski klubovi kako ManUtd i Arsenal
Пешава спортскиот директор жими к***в...еве ти пример:
Пеп вика:
-Ја го сакам Роналдињо
Чики вика:
-Ја го сакам К.Роналдо
Лапорта вика:
-Чики ИДИ Е*И СЕ!!!
...
Гвардиола и Лапорта решаваат кои сакаат да дое,а Чики го праќаат таму да договара со клубот Х за сума,договори итн.

Пешава спортскиот директор жими к***в...еве ти пример:
Пеп вика:
-Ја го сакам Роналдињо
Чики вика:
-Ја го сакам К.Роналдо
Лапорта вика:
-Чики ИДИ Е*И СЕ!!!
...
Гвардиола и Лапорта решаваат кои сакаат да дое,а Чики го праќаат таму да договара со клубот Х за сума,договори итн.

Primerov ti e VRH. Kazi mi, razgovorot go imas kako audio ili video materijal?
Eve na primer transferot na Keirrison, so mislis ti Laporta go znae tipot, odel sekoja nedela vo Brazil da go glea. Ili Henrique i Caceres??? Od kaj znae be Laporta koi se tie igraci mislis li deka nema popametna rabota od toa? On sigurno go ima posledniot zbor ama koa stanuva zbor za kolku pari ke se dadat a za drugiot del si ima drugi luge, sigurno use desetina.

Чики е поранешен играч на Барса и знае како одат работите, кој профил треба да го има играчот и кои квалитети треба да ги поседува за да игра во Барселона. Не бадијала е ставен поранешен играч за спортски директор. Мислиш дека Пеп го сакаше Кеирисон? Или Хенрике? НЕ. Чики реши дека е добро да имаме замена и ги посочи овие како алтернатива.

Што мислиш зошто еден од условите на Пеп за продолжување на договорот е поголем удел во трансферите?
- Зошто не е оставено се на негов избор.

Желбата на Пеп беше Виља... го донесоа Ибра ( не велам дека не го сакал во тимот, но прв избор му беше Виља.. најдете интервју од летово ги има милион на таа тема)

Лани го имавме Касерес... мислите дека не е добар играч? Но не беше по ќефот на Пеп. Не е технички поткован како Муниеса на пример ( го ставам него зошто играат на иста позиција)... сака повеќе играчи од кантерата. Каде што може ќе става играчи од школата а за сите други позиции бара алтернативи од светска класа и реноме.

Зборот ми беше дека Чики има поголем удел во трансферите и во изнесувањето на одлуки во врска со тоа отколку Пеп. Пеп само го кажува своето мислење како би сакал да изгледа тимот, а Чики и Лапорта го прифаќаат или даваат свое мислење. Замислете што би се случило доколку Гвардиола не се покажал како добар тренер и бил како Леонардо од Милан или Ферара од Јуве, а при тоа да му стоело во договорот дека секој трансфер што ќе го побара, мора да му се исполни? Катастрофа би било тоа.:wink:

Зборот ми беше дека Чики има поголем удел во трансферите и во изнесувањето на одлуки во врска со тоа отколку Пеп. Пеп само го кажува своето мислење како би сакал да изгледа тимот, а Чики и Лапорта го прифаќаат или даваат свое мислење. Замислете што би се случило доколку Гвардиола не се покажал како добар тренер и бил како Леонардо од Милан или Ферара од Јуве, а при тоа да му стоело во договорот дека секој трансфер што ќе го побара, мора да му се исполни? Катастрофа би било тоа.:wink:

Taka e. Zatoa gi posociv ManUtd i Arsenal, tamu Wenger i Ferguson se tim-manager-i i go imaat glavniot zbor za transferite. Sosema opravadano. AKo vi teknuva ili ako znaete, pred nekoja godini koga Rabotnicki bea mnogu jaki, mu go dozvolija istoto na najdobriot trener vo Makedonia Gore Jovanovski. Otkoa vidoa deka znae da raboti i da procenuva igraci kako nikoj drug, go postavija za tim-manager i od tie igraci so Gore gi izbra podocna napravija mnogu pari.

Да се Надоврзам на муабетот, многу сакам да победи Сандро Росел не дека Лапорта е лош ама конкретно за трансферите е катастрофа заедно со Чики а незнам точно кај прочитав дека ако победел Росел на изборите ќе му дадел целосна слобода на Пеп како на пр. во Англија каде секој тренер е тренер-менаџер а до тогаш да ја освоиме и оваа титула сто ни недостасува и да станеме првата екипа што за една сезона освоила 6 титули позз :vozbud:

Луѓе, утре од колку играме?
Некој тука кажа во 17:00, а јас некаде прочитав во 20:00

Луѓе, утре од колку играме?
Некој тука кажа во 17:00, а јас некаде прочитав во 20:00
Од 17:00 играме за жал:tapp:Неможам да избегам писмена праам баш тогаш. Ај на интернет ако успееме нешто да видиме арно, ако не здравје боже:):toe:

Од 17:00 играме за жал:tapp:Неможам да избегам писмена праам баш тогаш. Ај на интернет ако успееме нешто да видиме арно, ако не здравје боже:):toe:

Шо се секираш бе брат, ја ќе гледам, ќе избегам од работа.. и така од 16 и 30 имаме некоја конвенција, ќе ја здувам тамѕ од 150 луѓе сигурно нема да забележат дека ме нема, а и да забележат многу ми е гајле :)

Инаку мислам дека ќе има многу голови, тие екипи од Мексико и Јужна Америка не се баш по бункерите, сигурно ќе играат поотворено, па ќе имаат простор за Чави и Иниеста за игра, и за напаѓачите наши исто така.

Ае вечер со среќа.. полуфинале Атланта - Барселона .... ако тепаме идеме финале !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom