Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас лично мислам дека Најдобро е да остане Лапорта, или да биде некој друг сличен од типот на Лапорта, Росел беше едно време помнам тогаш Барса била може најслаба во историјата, Никакви трансвери не правеше Росел, нити пак нешто посебно,завршуваме 13 ни Куп Уефа не Игравме, несакам да се спомне повеке неговото име за председател на Барса. најдобро е да биде Лапорта уште или некој Сличен што вложува пари, плус со Лапорта имавме Најуспешни Сезони, ова ке биде за паметење, Човекот е вистински Џентламент.:toe:

Како што слушам Росел е еден од поголемите Фаворити за Председателското место во Барселона, Дај Боже да биде како до сега.:smir:
Aj одлучи се, па ни кажи што мислиш.

Прво викаш дека не го сакаш Росел како претседател,па после дека е фаворит и да остане како што е.

П.С Лапорта нема шанси да биде веќе зашто му помина 2 год мандатот што ги имаше.

Росел не е бил претседател до сега на Барселона.

Росел беше главниот виновник за донесувањето на Роналдињо во Барселона... сите знаме што направи Рони кога играше за нас. И затоа сум убеден дека нема да биде толку неспособен како Лапорта кога се во прашање засилувањата. И имаше шпекулација дека ќе му даде на Пеп целосна слобода врз трансферите ( доколку се во границите на дозволените средства):smir:
А добро шо толку имаш ти против Лапорта. Па со човекот два пати освоивме Лига на Шампиони, 4-5 пати освовиме ја освоивме Шпанија, лани го направивме невозможното и ја освоивме тројната круна и здравје боже у недела ќе го освоиме и Светското Првенство. Сето ова беше освоено додека Лапорта беше на власт, плус он го доведе Пеп кој е моментлано еден од најдобрите тѕренери со оглед на тоа дека екипата која Рајкард неможеше да ја уигра Пеп ја качи на едно ниво да таа руши се пред себе.

Dobro Sandro Rosell ima mnogu dobra transfer strategija...

No da ne pcueme po Laporta...toj ednostavno napravi revolucija so klubot....se naucivme samo na trofei...

Sto pogresi Laporta...toa sto go prodade Eto'o i go donese Ibrahimovic----pa toa mozebi e eden od najdobrite zdelki samo gledajte kolku gola ima dadeno Ibra dosega!
Ne e greska sto go prodade Ronaldinho toa go znaeme site...ne e greska sto go donese Henry....

A za Chigrinsky ne e kriv Laporta sto plativme tolkava suma na pari...site znaeme deka Pep insistirase na toa i Laporta mu go ovozmozi...

I samiot Laporta veli deka saka da donese eden golem igrac pa da ostavi beleg vo klubot...

No bez razilika na toa koj e presedatel...BARCA e toa sto ne tera da go sakame klubot ne e nieden presedatel,trener,igrac...nie ja sakame BARCELONA...site drugi faktori doagjaat i zaminuvaat no edno nesto ostanuva toa e SVETOSTA NASA BARCELONA!!

No da ne pcueme po Laporta...toj ednostavno napravi revolucija so klubot....se naucivme samo na trofei...

Sto pogresi Laporta...toa sto go prodade Eto'o i go donese Ibrahimovic----pa toa mozebi e eden od najdobrite zdelki samo gledajte kolku gola ima dadeno Ibra dosega!
Ne e greska sto go prodade Ronaldinho toa go znaeme site...ne e greska sto go donese Henry....

A za Chigrinsky ne e kriv Laporta sto plativme tolkava suma na pari...site znaeme deka Pep insistirase na toa i Laporta mu go ovozmozi...

I samiot Laporta veli deka saka da donese eden golem igrac pa da ostavi beleg vo klubot...

No bez razilika na toa koj e presedatel...BARCA e toa sto ne tera da go sakame klubot ne e nieden presedatel,trener,igrac...nie ja sakame BARCELONA...site drugi faktori doagjaat i zaminuvaat no edno nesto ostanuva toa e SVETOSTA NASA BARCELONA!!

Da ne zaboravime, Chigrinsky e vo 55 najdobri fudbaleri, ili 10te najdobri stoperi vo svetot :smir:

Ај бе и јас да ви поставам нешто :)
28btzzb.jpg

Кој си ти овде ? или од Братти/Другарти си ставил некоја слика Пошо не ми се верува на 15 години Екскурзија да правиш низ Европа :vozbud::vozbud:.

ПС : Сликава ти е Топ.
Хаха, јас сум у средина најнискиот :) Тоа е минатото лето, бевме на турнир во Росес ( место на 150, 200 КМ од Барселона).
Стадионот, фан шопот, музејот и се на стадионот е :cuc:

Respect :smir:

pa ne mu davaat sansa :smir:

Епа јебига треба и да си ја заслужи, а со оглед дека Пујол и Пике се незаменливи:):)ќе добива по куп натпреварите и сега на Светското очекувам он да игра:)

Епа јебига треба и да си ја заслужи, а со оглед дека Пујол и Пике се незаменливи:):)ќе добива по куп натпреварите и сега на Светското очекувам он да игра:)

Da da, pagja vo senka od NEZAMENLIVIOT PUYOL i Pique :smir:
Aj posle i jas sliki od camp nou ke postiram, sega teram na skolo :D pozdrav :smir:

А добро шо толку имаш ти против Лапорта. Па со човекот два пати освоивме Лига на Шампиони, 4-5 пати освовиме ја освоивме Шпанија, лани го направивме невозможното и ја освоивме тројната круна и здравје боже у недела ќе го освоиме и Светското Првенство. Сето ова беше освоено додека Лапорта беше на власт, плус он го доведе Пеп кој е моментлано еден од најдобрите тѕренери со оглед на тоа дека екипата која Рајкард неможеше да ја уигра Пеп ја качи на едно ниво да таа руши се пред себе.

Ова го имам зборувано претходно... НЕМАМ АПСОЛУТНО НИШТО против Лапорта. Кажав дека со него клубот се издигна финансиски и на спортски план... и тоа не само фудбалскиот клуб, туку FC Barcelona како институција се издигна под негова палка. Но тоа не го менува фактот дека летово Пеп бараше поголема клупа... тој направи ГОЛЕМ трансфер, најголем во историјата на клубот, привлече публицитет и со тоа си го осигура "трагот" во клубот. А позицијата напаѓач не ни беше во ниту еден момент приоритет. Знаете што ќе се случи ако се повреди Чави? Не ни помислувајте на тоа... кој би играл на негово место? Тиаго? Пеп сакаше замена за клучните позиции, но како што гледате ништо од тоа не е покриено. Во средината каде што сме најаки, таму сме и најслаби со замени. Недајбоже ако се повреди сега Иниеста, Туре и Кеита се на Афрички Куп, тогаш кој би играл во средината?

Реков убаво, се покажа неспособен за трансферите годинава... али само за трансферите. Никаде не пишав дека е неспособен општо. До пред ова лето не ми сметаше, но секако треба да си оди, ако можам да бирам би го ставил Росел... работеа заедно со Лапорта и барем знам дека ќе тимот ќе има квалитетни засилувања секогаш кога ќе се побара. Искрено, последниве 2 години и финансиски можеме да се рамниме со било кој клуб во светот, така да верувам дека нема да се штедат пари ако се работи за квалитетно засилување.

Никој не го менува фактот дека овие години со Лапорта беа најуспешните во историјата на клубот. Кога за 50 години ќе се сеќаваат фановите на овие години, ќе им недостигаат зошто можеби во тој момент ќе изгледаат недостижни.

Ke povtoram pak, Barca ne e RM. Therefore, Laporta ne e zadolzen za kupuvanje na igraci, od kaj znae on koj igrac kako igra, zatoa si ima scouti, go ima Txiki, Pep. Ne moze Laporta da kaze e ovoj igrqac ke go kupam ne mi e gajle so mislat drugive, kaj nas ne odat taka rabotite.

^Пеп бараше замени на клучните позиции а тие беа играч од средината, профил нешто "слично" на Чави и Иниеста, велам слично затоа што таков профил на играчи моментално и непостојат и лево крило а најзагреан беше за Рибери, потоа за Сила, Мата итн... Ниту едно од овие барања не му беше исполнето и затоа велиме дека Лапорта и Тики утнаа малце во тој преоден рок. Да, фактички Тики е главен за трансферите на Барса али Лапорта е тој што ги одобрува и без негово ДА неможе да се реализира ниту еден трансфер. Од тоа што го бараше Пеп не беше ништо донесено.
За мене лично Тики не е најсоодветната особа за да ги води трансферите на Барса.
Како што кажа и Ла Виста,...недај боже да ни се повреди Чави а при тоа Туре и Кеита да бидат на африканскиот куп... е тогаш црно ни се пишува. Едноставно најтенки сме со замена на таа позиција.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom