Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова за Рафиња излезе вчера... незнам дали ќе биде нешто од целото тоа, зошто Барса понудила 4 милиони, а Шалке би го пуштиле да оди за 10.

Ако е сериозна работата мислам дека ќе се најдат на пола пат околу цената.:smir: Секако би бил добра замена за Алвес, али не верувам т.е. сигурен сум дека нема да биде ништо повеќе од тоа. Оние играчи кои би биле стартери во било кој клуб од елитата, во Барселона доаѓаат за да седат на клупа:vozbud:. Барем Пујол нема да мора да игра на местото на Алвес секогаш кога овој нема да може да игра.

Инаку во недела очекувам да излеземе со прв состав во прво полувреме... редно време е да играт сите стартери во почетниот состав. Криво ми е што ќе фали Иниеста, али подобро така отколку после да мора да се мачи и да се оддалечи повеќе од терените.

----------------------Валдес---------------------
-Алвес---------Пике----------Пујол------Абидал-
---------Чави-------Туре---------Кеита----------
---------Меси-------Ибра---------Анри-----------

Тимот е да те фати страв, токму овој тим (без Ибрахимович и Кеита) ја покорија Европа и играа најдобар фудбал, фудбал далеку пред своето време. Очекувам и годинава да играме во ист стил.

Пеп не го смени значајно тимот кога го презеде од Рајкард, само им внесе победнички менталитет и оној препознатлив Total Football од времето на Кројф. Мислам дека со друг тренер нема да имаме ни приближно таква игра како што имаме со Пеп. Едноставно човекот знае што прави, израснал со играчите на Барселона, израснал за тимот, ЖИВЕЕ за клубот:pipi:. Такви луѓе се наоѓаат многу тешко. Сите оние кои се сомневаа во неговите тренерски способности сега ќутат пред фактите.

Не велам дека Пеп е тренер со огромно тренерско знаење. Но ја познава предобро играта на Барселона, ја почитува традицијата, знае што сака публиката.
Вистинска Легенда:vozbud:

0+barcelona+man+united+guardiola+thrown+in+the+air.jpg

Значи ќе го кркаме како лани што го кркавме само да ги потсетам навивачите на Задрид дека победник е тој што дава повеќе голови а тој што прима повеќе голови
http://fcbtransfers.blogspot.com/2009/08/bid-for-schalke-right-back-rafinha.html

Ќе те замолам ако сакаш во понатамошните твои постови да го исфрлиш болдираниот збор од твојот речник, затоа што претставува навреда не само за мене, туку и за сите фанови на Реал Мадрид. Фала. :smir:

иниеста од кога е повреден и до кога ќе биди?:salut:

Иниеста се повреди на дуелот против Виљареал, пред финалето на Лига на Шампиони. Играше против Јунајтед повреден и се очекува да се врати до почетокот на сезоната. Би требало да го имаме на првиот натпревар против Спортинг... барем 20тина минути :)

Супер играч е Рафиња но не ми се верува дека Шалќе ќе го пуштаат.:smir:

Ќе те замолам ако сакаш во понатамошните твои постови да го исфрлиш болдираниот збор од твојот речник, затоа што претставува навреда не само за мене, туку и за сите фанови на Реал Мадрид. Фала. :smir:

Во наш фан клуб можеме како сакаме да ги нарекуваме сељаците од мадрид. Кога ќе пишеме во фан клуб реал, тогаш приговарај.

До тогаш ... МИЕРДА ЗАДРИД !

Во наш фан клуб можеме како сакаме да ги нарекуваме сељаците од мадрид. Кога ќе пишеме во фан клуб реал, тогаш приговарај.

До тогаш ... МИЕРДА ЗАДРИД !

И вашиот фан-клуб е исто како и другите фан-клубови, не е нешто посебно. И вашиот фан-клуб е отворен за сите, и секој може да го посетува. Еве јас случајно налетав на тој пост, и за мене преставува навреда, и нема врска каде е пишуван. Нарекувањето на мојот омилен тим така, преставува исто како некој да ми опцул некој близок од фамилијата. Али ај, терајте си по свое, мислете дека ако така ги нарекувате, ќе се направите фраери, али гадно сте се зае*але, затоа што со таквото нарекување се спуштате на многу ниско ниво.

Исто и за нас барСЕЛОна или Фарса е навреда но зборовиве се значаен дел од вашиот вокабулар. Така да во случајов нема на што да се лутите, не бидете хипокрити.

mi go zema zborot alexsr
za toa so fanovite na real vikaat barSELOna ili farsa taka i nie ke si vikame zadrid

И вашиот фан-клуб е исто како и другите фан-клубови, не е нешто посебно. И вашиот фан-клуб е отворен за сите, и секој може да го посетува. Еве јас случајно налетав на тој пост, и за мене преставува навреда, и нема врска каде е пишуван. Нарекувањето на мојот омилен тим така, преставува исто како некој да ми опцул некој близок од фамилијата. Али ај, терајте си по свое, мислете дека ако така ги нарекувате, ќе се направите фраери, али гадно сте се зае*але, затоа што со таквото нарекување се спуштате на многу ниско ниво.

Мислам дека нема потреба да се приговара за таква банална работа. И нас не боли кога викате Фарса место Барса, па никој не е рекол немојте да го правите тоа. Ваше си е како сакате викајте, не се мешаме во тоа. :smir:

Се си е во ред тоа, јас никогаш не сум ја нарекол така Барса, затоа што знам што значи за некој страстен навивач да му ставиш неубаво име на неговиот омилен тим. Ако некогаш начекате некој така да ве нарекува, и ако сето тоа ве навредува, слободно речете му, па би требало да му дојде паметот.

Ај да го заборавиме тоа, еве еден интересен цитат од интервјуто на Гарај, дефанзивецот на Реал Мадрид.

Who's better, Messi or Ronaldo?
That's a tricky question for me because Messi is my compatriot. I've always said he surprised me when I first saw him play with the Argentinean Under-15 national team. Both are great players; they play for the best teams in the world for a reason.
Исто и ова може да биде интересно за вас.

My Inter Are Stronger Than Real Madrid & Barcelona

:smir:

Треба да се молиме овие 2 месеци што следат да не се повреди некој од средниот ред, оти дури тогаш наебавме

Барса уште еднаш ќе се обиде да го ангажира Чигрински.
Да се надеваме дека овојпат ќе биде успешен и дека ќе дојде во Барса.

http://24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=d7f91bc4-82ef-4d23-a53e-ed1d8b86873e&ln=3&typeBack=default

dobro bi bilo da se angazira ovoj igrac..no poprvo bi sakal nekoj od sreden red da doneseme...ili dese bek ako doagja togas gi resavame site problemi vo odbranata taka sto Puyol nema potreba da igra desen bek ako Dani nesto se povredi!

Eto mu pratil poraki na Hughes za da ja drzi vratata otvorena za nego dodeka bil vo BARCA

http://www.goal.com/en/news/9/engla...ted-mark-hughes-four-times-to-make-manchester

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom