Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Pa jas ne mozam da go downloadiram.........Treba li da downloadiram Rapid share prvo a ?

ne. samo odi na free posle ima tamu eden brojach 15 sek. odbrojuva. Go cekas da odbroi i te prefrla na stranata kaj so treba da napieses eden kod koj ti go ima dadeno i stiskas Start downlaod i gotoo. :wink:

BAMARGERA напиша:
ne. samo odi na free posle ima tamu eden brojach 15 sek. odbrojuva. Go cekas da odbroi i te prefrla na stranata kaj so treba da napieses eden kod koj ti go ima dadeno i stiskas Start downlaod i gotoo. :wink:

Thanks.......:wink:

Uspea da simnes? Deka jas 2 pati probav i 2 pati mi uspea. I milo mi e so ima so koj da ja peaam sea himnava :music4: :party3:

Eve sega ja simnav,ke si ja uklucuvam samo na forumov i zaedno so tekstot ke ja peam

Daj pljuknete neso novo...:icon_neut So ke se desava denes u 22:00.
Espanyol - FC Barcelona, Olympic Stadium Montjuich (22:00).

Barcaa aleee !:je: :party3:

Barsa e najdobriot tim na svetot poradi toa sto sekogas igra ofanziven fudbal,uste od vremeto na romario ,stoickov,gvardiola de la pena.A kakva idnina imame iniesta messi roni eto site se mladi.A za sporedbata robino i messi mislam, a bre kakov robinho!!!Messi moze da mu bide ucitel,messi e pobrz,daleku pocvrst,ima nesporedlivo podobar udar,so vodenje na topkata i dribling ajde da recam tuka se.Vo sto e podobar robinho?

A duelov so Chelsea ke bide zakon,kako sto trgna ke stane el klasiko :)
Iskreno malku mi e strav od kopiljacite iako se nadevam deka ke gi ubieme
I bi rekol deka ni treba drug trener.Ovoj rajkard kako mozese da trgne all out attack protiv chelsea lani?Za barsa samo arsen wenger ili gus hiddink,ofanzivni treneri ali za razlika od rajjkard so mozok :)

барса се шампиони, а најзаслужен за тоа е...се разбира роналдињо...лудило е чоекот...живејт за топкана и за господ...и ето е добар...али едвај чекам да гледам челзи кој стап ке го јадет

САМУЕЛ ЕТО ЈА ЗАГРЕВА АТМОСФЕРАТА ПРЕД ДУЕЛИТЕ ОД ЛШ

Челзи треба да се плаши од Барселона

Напаѓачот на Барселона, Самуел Ето го предупреди Челзи дека оваа сезона Каталонците се многу потежок противник отколку лани, кога англискиот првак среќно помина во четвртфиналето. Тогаш Челзи помина во следната фаза благодарение на победата од 4:2 на домашен терен откако на Ноу Камп, Барса славеше со 2:1. Меѓутоа, камерунскиот репрезентативец, кој својата форма ја потврди и на Африканскиот куп на нации, смета дека оваа сезона Барселона е далеку посилен тим од лани и дека до 22 февруари, кога се игра првиот дуел, ќе биде уште поквалитетна.

"Тоа ќе биде одличен двомеч, но Челзи би требало да се плаши. Овие натпревари немаат ништо со минатогодишните бидејќи Барселона е многу посилна отколку минатата сезона и тоа на секоја позиција. Можеби дуелите со Челзи нема да одлучат кој ќе биде новиот европски првак, меѓутоа Барселона ќе игра како да е финалето од Лигата на шампионите", рече ѕвездата на каталонците.

Поранешниот играч на Мајорка пред неколку месеци беше поврзуван со трансфер на Стемфорд Бриџ, но од тоа не излезе ништо.

"Со нетрпение очекувам повторно да играм во Англија. Атмосферата беше одлична на натпреварот со Челзи лани и можам да кажам дека публиката таму е неверојатна. Во Шпанија не е така и затоа е можно некогаш да се преселам во некој англиски клуб", додаде Ето.

Жули: Останувам во Барселона

Лудовик Жули им откри на шпанските медиуми дека одбил неколку многу интересни понуди бидејќи сака да остане во редовите на Барселона.

Французинот сезонава го загуби местото во првиот тим од Лионел Меси, но тоа не е доволна причина за да си замине од Ноу Камп.

"До мене пристигнаа неколку интересни понуди, пред с$ за враќање во Монако, и преселба во Турција, во тимот на Галатасарај. Разговарав со тренерот Рајкард и тој ми кажа дека сериозно смета на моите услуги. Тоа беше с$ што сакав да слушнам бидејќи јас никогаш не размислував на заминување од Ноу Камп. Моја цел е да останам тука уште неколку сезони, и да триумфирам со Барса во Лигата на шампионите", изјави Жули.

Барса не успеа да надополни два гола

Екипата на Барселона и оваа сезона нема да го освои Кралскиот куп на Шпанија. Актуелниот шампион на оваа земја испадна во четвртфиналето на најмасовното натпреварување иако во реваншот на домашен терен, против Сарагоса победи со 2:1. Одлучи првиот натпревар, кој Барса го загуби со 4:2 и со вкупен резултат 5:4 за Сарагоса беше елиминирана. Домаќинот поведе со голот на Лионел Меси во 43. минута, но Гонзалес Оскар го изедначи резултатот во средината на второто полувреме. Победата на каталонците им ја донесе Хенрик Ларсон во последните моменти од натпреварот, но тоа не беше доволно да ја минат оваа фаза. Сепак, натпреварот го одбележа црвениот картон на Роналдињо во 39. минута од средбата, заради удар над противничкиот фудбалер, Рубен Кани.

"Ова беше тежок натпревар, но фудбалерите покажаа голем дух и физичка подготвеност, што може во иднина да биде само позитивно. Јасно беше дека сите шанси ги загубивме во првиот натпревар. Четвртиот примен гол тогаш се покажа дека е премногу за нас. Сепак, сега ќе имаме повеќе време за подготовка за двомечот со Челзи", истакна Рајкард по натпреварот.

Во полуфиналето Сарагоса ќе игра против Реал Мадрид, кој сите надежи оваа сезона ги насочи кон Купот на Шпанија. Втората двојка ја сочинуваат Ла Коруња и Еспањол. Натпреварите се играат на 8 и 15 февруари.

33'[0 - 1]F. Torres
goal.gif
42'A. Lуpez
yellow.gif
47'[0 - 2]Maxi
goal.gif
59'C. Puyol
yellow.gif
60'P.I. Tebar
yellow.gif
65'[1 - 2]H. Larsson
goal.gif
F.J.M. Calderуn
yellow.gif
69'R. Marquez
yellow.gif
75'Gabri
yellow.gif
76'[1 - 3]F. Torres
goal.gif
82'G. Fernбndez
yellow.gif
Copyright © 1998-2006 LiveScore.com
konecno i barsa da izgubi vo spanskoto prvensto i toa na domasen teren, bravo atletiko madrid.

РЕАКЦИИ ОД БАРСЕЛОНА ПО ПРВИОТ ПОРАЗ СЕЗОНАВА НА НОУ КАМП

Нема потреба од паника
Од редовите на Барса велат дека нема причина за паника иако минатата недела беа елиминирани во Купот, а викендов го забележаа првиот пораз сезонава на Ноу Камп од Атлетико.

"Вистина е дека загубивме две средби за кратко време, но остануваме мирни и ќе работиме на тоа да се вратиме во игра. На овие резултати гледам како на случајност, како на лош ден. Немаме загубено многу средби сезонава. Морав да правам измени во тимот затоа што недостигаа неколку важни фудбалери. Ова едноставно не беше наш ден и одигравме слабо", истакна тренерот Франк Рајкард.

И капитенот Карлес Пујол негира дека се во криза по завршувањето на серијата од 14 победи во Примера.

"Секој пораз боли, но и тоа е состоен дел од фудбалот. Ние не сме навикнати на неуспеси и затоа е малку чудно. Ние и натаму имаме одлична позиција на табелата. Сите наши ривали би сакале да ги менуваат местата со нас", вели Пујол.

Каталонците идното коло ги очекува уште едно дерби против Валенсија, која игра во голема форма. За овој дуел во тимот се враќа Самуел Ето, чие отсуство во таборот на каталонскиот гигант беше премногу забележливо.

"Добро е што Ето се враќа во тимот. Се покажа дека ни е многу потребен", изјави Габри.

Меси не игра против Валенсија

Франк Рајкард се соочува со сериозни проблеми со составот во пресрет на големото дерби од Примера дивизион в недела, кога Барса на Местаља ќе му гостува на тимот на Валенсија.

Лионел Меси незгодно го истегна мускулот за време на неделниот натпревар со Атлетико Мадрид, по што клупските доктори му препорачаа воопшто да не тренира во следните десетина дена.

"Меси сигурно нема да може да настапи против Валенсија. Оваа повреда доаѓа во многу лош момент за нас, но барем се надеваме дека Меси ќе биде подготвен за настап на осминафиналните средби од Лигата на шампионите против Челзи", изјави Франк Рајкард.

ПОРТУГАЛЕЦОТ Е ПРЕСРЕЌЕН ВО БАРСА

Деко: Јунајтед не ме интересира

По шпекулациите дека Манчестер Јунајтед летово ќе испрати понуда за Деко, Португалецот изјави дека нема намера да си замине од Ноу Камп без оглед која екипа е заинтересирана за неговите услуги.

"Манчестер Јунајтед е заинтересиран за моите услуги веќе две-три години. Сепак, останува фактот дека јас сум пресреќен во Барса и не размислувам за заминување од Ноу Камп. Играм за најдобриот клуб во светот и би било глупаво да си одам оттука. Не гледам никаква мотивација зошто би заминал во Англија, кога шпанскиот фудбал многу повеќе ми одговара. Затоа трансфер во Јунајтед воопшто не ме интересира", изјави Деко за шпанските медиуми.

Ова значи дека Ферги ќе мора да ја продолжи потрагата по елитен фудбалер за врска на друго место и, најверојатно, ќе испрати понуда понуда до најдобриот играч на Баерн Минхен, Михаел Балак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom