Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мота се враќа за дуелите со Челзи

Фудбалерот на Барселона, Тиаго Мота очекува да биде комплетно подготвен за дуелите со Челзи од Лигата на шампионите. Бразилскиот интернационалец беше надвор од тимот последните шест недели заради повреда на коленото, но последните прегледи покажаа дека е здрав и дека уште ова коло може да се врати во тимот на Барселона. Сепак, самиот Мота не сака да ризикува и очекува да се најде на составот на Франк Рајкард на 22 февруари, кога се игра првиот натпревар против Челзи во Лондон.

"Мојата рехабилитација оди според планот и веќе се чувствувам здрав и подготвен за игра. Сепак, имајќи предвид дека до крајот на сезоната има уште доста време, ќе почекам додека докторите не ми дадат дозвола за настап. Очекувам дуелите со Челзи да бидат на истото ниво како лани, но со различен резултат на крајот", истакна Мота.

Filip99 напиша:
ETO KE DOJDE OD KUPOT PAK KE STANAT JAKI!!!!!!:pehar:

vecerva ni eto ne im ponogna, po edna glupa greska na golmanot valdez koga sakajki da ja isfrli topkata vo pole go pogodi slucajno david vila i topkata si zavrsi vo mrezata zad negoviot grb, pa si izgubija od valensija so 1-0.

Барселона го нуди Деко за Робен!

Барселона планира да достави понуда до играчот на Челзи Ариен Робен.

Пред нивниот дуел во лигата на шампионите,Барса се подготвени да го понудат Деко како замена за холанѓанецот Робен.

Само пред неколку дена.Деко изјави дека нема желба да игра во Англија.

Но Потругалскиот играч за врска се чувсвува многу фрустриран во Барселона,бидејки аргентинското супер дете Лионел Меси игра во првиот состав на клубот,што значи дека на Деко не му е загарантирано местото во почетните единаесетмина.

РОНАЛДИЊО ЗА СВОИТЕ ОЧЕКУВАЊА ОД ПРЕСМЕТКИТЕ СО ЧЕЛЗИ

Не помислуваме на пораз

На десет дена до големата осминафинална пресметка во Лигата на шампионите Роналдињо е убеден дека Барселона ќе успее да го елиминира Челзи од ова натпреварување.

"Не станува збор за никаква одмазда, како што се шпекулира по медиумите. Едноставно, верувам дека сме поквалитетен тим од Челзи во моментов и тоа ќе го покажеме на теренот", изјави Роналдињо.

Лани кобен за Барса беше поразот на реваншот на Стемфорд Бриџ, а годинава првиот меч меѓу овие два тима ќе се одигра во Лондон.

"Тоа беше многу бизарна средба. Се вративме од негативата и дојдовме до резултат што ни одговараше, а потоа примивме уште еден наивен гол. Не спиев неколку вечери по ред по тој натпревар и навистина не би сакал уште еднаш да почувствувам такво разочарување. Дојдов во Барселона за да триумфирам во Лигата на шампионите и очекувам тоа да го сторам веќе оваа сезона", прокоментира најдобриот светски фудбалер во моментов.

Бразилецот упати и низа комплименти на адреса на клучните фудбалери на Челзи.

"Френк Лампард е фудбалер што секој би го посакал за свој соиграч. Тој е еден од најкомплетните светски играчи во моментов и ќе треба да сториме с$ што е во наша моќ за да го запреме ако сакаме да го елиминираме Челзи. Сепак, за најдобар фудбалер во редовите на Челзи го сметам Џон Тери. Тој е дефанзивецот што ми создаде најмногу проблеми во минатата сезона и Тери го сметам за еден од петтемина најдобри одбранбени фудбалери во светот", заврши Роналдињо.

Мурињо е многу сличен со Рајкард

"Мислам дека Мурињо ги заслужува сите комплименти што ги добива. Станува збор за навистина "специјален" стручњак, кој имаше огромни успеси во сите клубови во кои работеше. Сепак, верувам дека Рајкард во многу работи е сличен на Мурињо. Станува збор за двајца стручњаци кои одлично го анализираат противникот, ги наоѓаат неговите слаби точки, но истовремено се и одлични мотиватори на своите фудбалери", прокоментира Роналдињо

КАМЕРУНЕЦОТ БИ МОЖЕЛ ДА СИ ЗАМИНЕ ОД НОУ КАМП

Челзи нуди 45 милиони евра за Ето

На неполни десет дена пред возбудливата пресметка во осминафиналето од Лигата на шампионите меѓу Челзи и Барселона, се појавија и шпекулациите за можна преселба на Самуел Ето на Стемфорд Бриџ.

Англискиот весник "Гардијан" вчера објави сензационална информација дека Ето се наоѓа многу близу до летен трансфер на Стемфорд Бриџ откако Роман Абрамович најавил дека ќе испрати фантастична понуда од 45 милиони евра за услугите на Камерунецот.

Челниците на Барселона годинава им ги продолжија договорите на скоро сите стандардни првотимци, но информациите од Шпанија говорат дека Каталонците летово ќе се ослободат од една од своите "мега-ѕвезди", доколку пристигне некоја интересна понуда.

И додека Роналдињо и Лионел Меси се сметаат за "недопирливи" на Ноу Камп, Франк Рајкард неофицијално има соопштено дека нема да прави проблеми доколку управата го продаде Ето, но само доколку на негово место биде ангажирана адекватна замена.

Ако Камерунецот навистина биде продаден за 45 милиони евра, сума што Челзи сигурно може да ја плати, Барса без проблеми ќе најде замена.

И самиот Ето не е најзадоволен на Ноу Камп, бидејќи зема скоро двојно помалку пари во однос на Роналдињо. Поради ова камерунскиот голгетер најави дека ако не му биде понуден побогат договор, сериозно ќе размислува за менување на клупските бои.

Што постирате вакви тапа шпекулации....се знае зашто служат овие шпекулации - само провокација пред дуелот Челзи-Барса...

Само размислете колку погрдни зборови кажа Ето за Челзи, Мурињо и нивната игра па сега они сакале да го купат?!?! Се сеќавам на изјавата: ”Ако тим со таква игра како Челзи ја освои Лигата на шампионите, јас ќе престанам да играм фудбал” - ова кажува доволно за ”сериозноста” на понудата на Челзи.

Е добро де ако ти сметаат не ги читај што се буниш.......

Urban_Mover напиша:
Е добро де ако ти сметаат не ги читај што се буниш.......

Погрешно ме свати (или јас погрешно се изразив).... не ми смета што е тука, само сакав да кажам дека Челзи не се интересира за Ето туку едноставно се обидува да направи каков-таков психолошки притисок... Знаеме како Мурињо го прати Фриск во пензија минатата сезона...

zEk0 напиша:
Погрешно ме свати (или јас погрешно се изразив).... не ми смета што е тука, само сакав да кажам дека Челзи не се интересира за Ето туку едноставно се обидува да направи каков-таков психолошки притисок... Знаеме како Мурињо го прати Фриск во пензија минатата сезона...
Епа може си во право ама и од кај знаеш дека не се интересираат за Ето кога е добар играч и кога знаеме дека Абрамович има многу пари така да можно е да понуди голема сума доколку сака да го купи и можно е да се заинтересирани.А Мурињо е одличен тренер ама многу е гад човек мислам таков исфрустриран си мисли он е најбољи центар пажња и такви ствари али тоа е и затоа ме нервира Челзи од кога дојде он.............

Ej me nema nekoe vreme i temava ozivea do MAX. Milo mi e!!! :)
I barcaaaaaaa

Urban_Mover напиша:
Епа може си во право ама и од кај знаеш дека не се интересираат за Ето

Па јас кога би бил тренер секако не би се интересирал да доведам фудбалер кој го критикува мојот начин на игра и кој лично ме навредува мене а и мојот тим....ептен се испокараа преку медиумите....тоа би било исто како Клинсман да го повика Матеус да му биде помошник тренер во репрезентацијата на Германија а се сеќавате ваљда колку си јадеа гомна еден на друг порано (па и сега кога имаат прилика да се искритикуваат меѓусебно).

Пак ќе кажам, само психолошка игра на Челзи...

F.C Barcelona 5 - 1 F.C Real Betis
ZVEROVI SMEEEEEE ALEEEEEEEEEEE!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom