Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Прв пат не се согласував со изборот на Пеп ама на крај излезе добро.

Касерас требаше да игра место Санчез, прво затоа што Санчез никогаш не се покажал доволно добар за да игра во Барса, а второ Касерас се врати порано од одмор за да му помогне на тимот, а беше оставен на трибина.

И јас истото го помислив, башка 16 мил. дадоа за Касерес, а игра премалку. Санчез не е играч кој и треба на Барселона.

Едвај чекам да дојде мечот против Атлетико.... осеќам дека ќе биде жустро:vozbud:
Не се ниту надевајте на голеада, резултатот на последниот меч (6-1) ништо не важи. Инаку имаме предност затоа што го играме вториот натпревар дома. Ќе биде интересно Меси против Агуеро:vozbud:

Инаку не се знае дали Маркез ке игра, го повредил мускулот на ногата, но не било ништо сериозно. Бидејки Маркез нема да игра најверојатно ќе стартува Пике или Касерес... или двајцата а Пујол на клупа ( добра варијанта ):vozbud:

Пеп ги изостави Ето, Чави, Валдес и Гудјонесн за дуелот со АтлетикоТренерот на Барселона, Пеп Гвардиола направи неколку измени во тимот кој ќе настапи на утрешниот дуел со Атлетико Мадрид а Лионел Меси повторно е во тимот
Upload
messi_barsa.jpg
Хоркера, Касерес, Пике, Педро и Лионел Меси се новите пет имиња во повиканиот состав за дуелот со Атлетико Мадрид, кој изенадучаки брои само 16 играчи.
Гвардиола се реши да прави ротации за Куп дуелот па затоа од составот кој во саботата ја совлада Мајорка ги изостави, Валдес, Чави, Гудјонсен и Ето.

Исто така стратегот на Каталонците нема да може да смета на Пујл, Маркез и Хлеб кои имаат проблеми со ситни повреди.

Капитенот има проблеми со мала настинка и температура, Мексиканецот се пожалил на болки во бутниот мускул па како превентивна мерка тој ќе одмара.

Хлеб пак има повреда на десниот зглоб заработена на дуелот со Мајорка.

Целиот состав на Пеп: Пинто, Хоркера, Пике, Ињеста, Анри, Касерес, Силвиљо, Бојан, Меси, Алвес, Абидал, Кеита, Јаја Туре, Бускетс, Виктор Санчес и Педро.

Вака би изгледал првиот состав според мене:
--------------Пинто---------------
Алвес----Касерес----Пике----Силвињо-
Педро------Кеита----Бускетс--------
Меси-----Бојан(Анри)----Иниеста---

Bi sakal da gi vidam Caceres i Pique vo odbranata a vo napadot Messi,bojan i henry :)

Може и подобро ќе биде да излеземе од Copa del gay сега.

Многу утакмици ќе се насоберат кога ќе почне ЛШ и може да се повредуват многу играчи.

Знам дека е престиж да се освои се ама може да останеме без ништо ако претераме.

По се изгледа и Кун нема да игра утре. :helou:

И јас мислам така, али кажа Пеп дека сака да освои ја освои Копа годинава. Незнам како мисли да го изведе тоа, ќе се соберат премногу натпревари... може да очекуваме секој нареден натпревар со различен состав да излегува. Ако мисли тој дека може да се освои Примера и Копа, ќе му веруваме. Али сакам далеку да стигнеме и во ЛШ.:smir:

Јас да сум на местото на Пеп приоритет ќе ми биде ЛШ а не копа ама ај очекувам во мај 3 титули тогаш.

Ова вест е оддамна објавена, али колку е вистинита незнам. Незнам дали би било добро да го продадеме Ето со оглед на тоа во каква форма се наоѓа моментално.

treba da im pustime na atletico. Vo dobri odnosi sme so niv.....i sekako nema sansi da ideme do kraj vo kupov taka da vreme e ako se pusta na atletico da im pustime.

bb[noone];2061194 напиша:
za 50 milioni mislam deka bi trebalo da go prodademe...

Зошто вака реагирате кога ќе видите големи суми незнам... па не сме ние Вест Хем или Леванте па да ни прави оваа цена некое големо добро. На голем клуб како Барселона, Интер, Челзи, Јунајтед овие пари не би требало да им значат ништо се додека играчот којшто го имаат во своите редови прави добро за тимот (во овој случај - дава голови :)). Знам дека сакаат да донесат напаѓач од светска класа на Кампот летоска, али мислам дека подобра опција ќе биде да си оди Анри отколку Ето. Постар е и нема уште многу натпревари во него. За разлика од него Ето има 28 години и дава голови како на плејстејшн моментално :)

Ma kakvo prodavanje na Eto,ni za 100 miljoni sega ne bi go prodal,posebno koga igra vo izvonredna forma,a plus poglednete ja i negovata statistika vo Barca ovie nekolku godini na odigrani natprevari i postignati golovi i ke vidite deka e fantasticna,spored prosekot najdobriot napagac vo svetot od pojakite ligi.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom