Фан Клуб: Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата ЧЕНТО
  • Време на започнување Време на започнување

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

:vozbud:

Само нека остане здрав и да го видам од 1/8 финале во ЛШ овој навален ред:

-----------Гомез
Робен---Швајни---Рибер

Мх, мх, мх мераци... Мене би ми било жал овие да ги „трошам“ за тиња тимчиња. Да не ги заборавиме и Кроос и Милер а и Хамит и Прањо за резерви и топ ни е офанзивата.

Инаку за назад за Бејнс сме биле веќе сериозно заинтересирани, два наши претставника отпатувале за Англија веќе. Конкуренција за лево не е лошо сигурно. Само да не се лажеме дека тоа ќе ни ги реши проблемите назад.

Пааа Бејнс е едно од опциите.По ова што можам да прочитам ќе се зема и централен дефанзивец.Незнам кај читав изјава на Румениге,дека дефинитивно ќе се ангажираат на пазарот,но само топ квалитет,и не сакаат како Шалке да купуваат само заради аплаузи.И има логика,видовме до кај стигна Шалке.Затоа полека и со добра анализа и обсервација од скаутите да се изберат најдобрите решенија.

Иначе околу тимот и офанзивата тоа е мераци. УШТЕ САМО ДЕФАНЗИВАТА,зимава да ја средиме!

.........................Гомез...................................
Рибери............Швајни...........................Робен
...............Крос................Тимошчук.................
Ѕвер...........Бадштубер....Ѕвер...................Лам

Со двајца ѕверови во одбрана,кои се искусни,но и агилни и технички подготвени,мислам дека во ситуација да е овој тим,како што изјави и Румениге денес,и на Барса нема да и е лесно.

Но сето тоа под претпоставка да донесеме екстра играчи од одбраната зимава!

Ова е одличен напад и средина на терен!!!

Е да т‘ибам... Кроос се повредил и нема да игра веќе овој дел од сезоната. Гомез суеште не тренира грипосан е. Не знам како стои работата уште со Прањо, ама ако и тој и Гомез се сеуште повредени до Недела ќе биде сезнато. Можда ќе мора Тимо напред до вБомел на приридона позиција во средина ако никој не се опорави до тогаш.

Околку Бејнс шпекулациите се посилни и се пишува дека ако дојде Лејтон тогаш Контенто ќе го пуштиме на позајмица во Келн. 20 години има мислам дека нема да му штети. Лам беше неколку сезони во Штутгарт кога Лизаразу играше кај нас па еве го сега, Брено се врати од Нирнберг како подобар (штета што се повреди само) - ок би била позајмица за Диего.

Само ме нервира што во суштина пак би останале без замена за бековите - Прањич не е бек. Вака само новото засилување и Лам би биле бекови во тимот и не сакам ни да помислам што ќе се случи ако некој од нив има и најмала повреда и фали за некој битен натпревар.

И Брено и вБомел денес не тренирале :kesa: Дај не дупи што е многу многу е...

Имаат слободен ден утре, ваљда некој бар ќе се опорави зш вака ако продолжи веќе ги гледам вБајтен и Мичо назад и Алаба и Отл во средина... :nesum:

Искрено никогаш не сум сакал да дојде паузата колку сега што сакам. Исто ко на натпревар водиш 1:0, се игра 87ма минута и другите постојано напаѓаат. Аман нека заврши.:)

И Брено и вБомел денес не тренирале :kesa: Дај не дупи што е многу многу е...

Имаат слободен ден утре, ваљда некој бар ќе се опорави зш вака ако продолжи веќе ги гледам вБајтен и Мичо назад и Алаба и Отл во средина... :nesum:
:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

^^ Дај не зезај ќе не напунат ко селска невеста на прва брачна ноќ :jaj:

Среќа што е „само“ Штутгарт мада Лабадиа може да има некаков психолошки ефект и да не заебе... Коа можеше Гладбах бодови да ни земе... :zid:

Најтазе шпекулација е дека уште зимава ќе сме го истовареле вБомел во Волфсбург за Луиз Густаво од Хофенхајм. Густаво е солиден олраундер (буквално секопја позиција во одбрана и дефанзивна може да ја игра) и за резерва е одличен ама дека тој е решение за сите наши проблеми... :jaj: Мислам дека и Видал е подобар а за Шахин да не праиме муабет кога би барале замена за вБомел.

Не ми држи вода шпекулација во секој случај зш такви пореметувања во екипиава зимава не ми се верува дека би направиле вГаал, Руменихе и компанија.

Најтазе шпекулација е дека уште зимава ќе сме го истовареле вБомел во Волфсбург за Луиз Густаво од Хофенхајм. Густаво е солиден олраундер (буквално секопја позиција во одбрана и дефанзивна може да ја игра) и за резерва е одличен ама дека тој е решение за сите наши проблеми... :jaj: Мислам дека и Видал е подобар а за Шахин да не праиме муабет кога би барале замена за вБомел.

Не ми држи вода шпекулација во секој случај зш такви пореметувања во екипиава зимава не ми се верува дека би направиле вГаал, Руменихе и компанија.

Мислам дека шпекулацијата баш држи вода.Густаво може да игра и како лев бек.Во таква ситуација,со неговиот трансфер ќе се покрие позицијата на Ван Бомел но и позицијата лев бек.Е сега ќе се види кај е поприоритетно да игра Густаво.Дали во средината каде во конкуреција за таа позиција е и Тимошчук или како лев бек.

Мислам дека е добро решение,бидејќи на тој начин Контетно нема да биде целосно загрозен,но ќе имаме солиден играч кој за на дај боже ќе може да ја покрие неговата позиција.Густаво е бразилец,доста брз и технички поткован,мислам дека тоа она што Ван Гал сака.

Еве изјава денес на нерлингер дека не ни треба бек по секоја цена.Реално МНОГУ повеќе ни треба централен дефанзивец отколку бек!Такада добро резонира.

http://www.tz-online.de/sport/fussball/fc-bayern/nerlinger-robben-van-gaal-baines-tz-1048295.html

Има на страната на Спорт Билд како би изгледал новиот Баерн.Се шпекулира со инвестирање од 60 милиони евра и повеќе но заедно со летниот преоден рок.

За зимскиов прв на мета моментално е Луис Густаво,веќе се почнати преговори и се шпекулира дека ќе кошта околу 10 милиони евра.

Би играл како единствен DM

..............Швајни.........Крос................
..................Луис Густаво..................

И за зимава уште еден централен дефанзивец ќе биде сосема доволно.За на лето Нојер и Џеко и тоа е тим за титула во ЛШ!

Не ми се верува вБомел да замини во друг германски тим зимово. Ако си оди, ќе си оди надвор од Германија.

И за зимава уште еден централен дефанзивец ќе биде сосема доволно.За на лето Нојер и Џеко и тоа е тим за титула во ЛШ!

Ни треба само еден ОДЛИЧЕН ЦЕНТРАЛЕН ДЕФАНЗИВЕЦ за во лига на шампиони. Нојер и Џеко ако дојдат ќе биде супер, но според мене само со доаѓање на еден централен дефанзивец од типот на Лусио, Видич, Киелини и да немаме повредени првотимци веруем дек со тој ќе имаме тим за освојување Лига на Шампиони.
Иначе го гледал некој Луис Густаво како игра? Добар е? Вреди за кај нас ?

Christmas Shopping: Who Should Bayern Munich Buy?

Според гоал.цом, им нема крај на потенцијалните засилувања во одбраната. А гледам се шпекулира и со некои непознати играчи за мене, таленти од Капфенберг и Троја.

Ни треба само еден ОДЛИЧЕН ЦЕНТРАЛЕН ДЕФАНЗИВЕЦ за во лига на шампиони. Нојер и Џеко ако дојдат ќе биде супер, но според мене само со доаѓање на еден централен дефанзивец од типот на Лусио, Видич, Киелини и да немаме повредени првотимци веруем дек со тој ќе имаме тим за освојување Лига на Шампиони.
Иначе го гледал некој Луис Густаво како игра? Добар е? Вреди за кај нас ?

Во дефанзивните задачи е многу солиден и игра на константно ниво веќе година дена. Бразилец е и доста е млад. Е сега колку добар ќе се покаже против плејмејкерите и крилата на нашите конкуренти во ЛШ - немам поим. Не е баш ефтин ама барем е веќе аклиматизиран во Германија па нема да го маваат бедови по дома и такви глупости.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom