Фан Клуб: Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата ЧЕНТО
  • Време на започнување Време на започнување

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Малку ќе забегам од вечерашната победа , ме интересира што мислите за Алаба. Има само 18 години ќе го биде или некоја екипа како нирнберг ќе му биде идна дестинација?

Малку ќе забегам од вечерашната победа , ме интересира што мислите за Алаба. Има само 18 години ќе го биде или некоја екипа како нирнберг ќе му биде идна дестинација?

На Алаба му треба калемење во некој помал тим. Не е сеуште за кај нас, за разлика на пример од Милер.
Нека го пуштат на 2-3 години во Нирнберг на позајмица, нека го следат неговиот развој, па после ако го бидува нека се врати да се бори за место во првиот тим.

Јас Алаба би го пратила негде за цел ден да крши камења.:pos:
Не ме импресионирал до сега воопшто.Што се однесува до мене,нека иде негде на позајмица,па АКО се покаже,нека го вратат.Вака-НЕ!

http://www-fcbayern-fans.blogspot.com/2010/12/najljepsi-dogaaj-na-utakmici-ribery-je.html

Лион или Марсеј мислам дека ке ни се падне еден од нив. Германско-француски двобој.

Boooooooooooooooooooooooooooring... Историјата не учи дека кога Германците одат во Франција тоа не завршува добро за Французите.

Робен не си прља копачки за нив...

(Шала не сум до толку плус чим стасале до тука...:smir: Марсеј некако ми се поопасни од Лион сезонава а од друга страна искуството зборува за Лион. )

Робен не си прља копачки за нив...

(Шала не сум до толку плус чим стасале до тука...:smir: Марсеј некако ми се поопасни од Лион сезонава а од друга страна искуството зборува за Лион. )

Od Marsej ke izgubime tamu bidi siguren , gi imam gledano mnogu ubavo kako igraat doma , na odbranava nasa lom ke ja napraat veruj , posle ke treba doma da se vadime !

Да се разбереме една работа - без разлика кој ќе ни се падне за 10 дена минимумот од ЛШ кој го очекувам е 1/4 финале. Се над тоа е секако бонус, се под тоа разочарување.

Шалке ќе му нуди повеќе од дупла плата на Ноер за остане. Сега зема ~2 милиони по сезона, ќе му нудат ~5. Можеме многу подобро од тоа сигурен сум, сепак правиме муабет за еден од 5 најдоби голмани во моментов а и мислам Шалке ќе се заебат, сега видоа пари од Лш и одма да ги плеснат... а догодина што, да не се лажеме, нема да видат ни „Л“ од Лига на Шампиони? А платата негова ќе остане 5 милиончиња. Мислам дека мора поенергично околу Ноер да се потрудиме.

Одлично бранеше Крафт синоќа дефинитивно но пак ќе кажам - не сме Ајакс. Планирал вГаал со Алаба, па Крафт, веќе ги имаме Брено, Бади, Контенто, Милер, Кроос... Не не - сега треба докажана светска класа голман позади деца како Бади и Брено и класа играч пред нив во дефанзивна средина!

Работата со Нојер не е дека немаат да го продадат, ама ако го продолжи Нојер договорот немаат притисок да го продаваат и секако дека цената нема да му падне. Иначе оваа лето последна шанса за Шалке е да го дадат за пари пошто наредната година му истекува договорот. Нојер е ко Шахин за Дортмунд, цел живот навивач на Шалке и можно е да го продолжит договорот за да земет Шалке пари од него и евентуално да му вметнат клаузула дека под некој услови или за некоја сума смејт да го напуштит клубот, секако и дека ќе зема поголема плата но мислам дека тие не е најважното за него.

Да ама Шахин може ќе освои нешто до Дортмунд а Шалке дека ќе освои нешто... :pos2: Плус Шахин е топ ама Ноер важи за еден од најдобри голмани на свет, има брането на СП и тоа одлично, веќе неколку сезони брано добро во БуЛи... едноставно наредниот логичен чекор е трансфер во добра екипа со која констатно ќе игра ЛШ и во која може да се етаблира како најдобар во свет на својата позиција.

Крафт не е лош.Има добар потенцијал.

Ама ако го зимаме Ноер ондак дечкото треба да се продаде или да се даде на позајмица.Штета е да чмае на клупа и да назадува.А ние ќе мора да земеме и еден искусен резервен голман.

Но на крај краева,ќе се реши тоа лесно.Ако не Ноер,ќе се земе Адлер и ич не му ја мислите.

Клучното е зимава што ќе се прави.Централен и бек мора да се донесат.Нерлингер изјави дека може да се донесе еден нов играч но може и повеќе,зависи од тоа за кои ќе се договорат.
Брено е добар,ама сеуште не е врв.Тимо е ѕвер,ама не му е природна позицијата.Нас ни треба буквално светска класа,каков што е Рибери по крилата,или швајни во средина.За бек исто.
Читам денес малиов од Базел Шакири,ептен е загреан да дојде,и нашиве го мерачеле.Дечкото е по мене ко Ибрахим Афелај.Скоро ист играч.Со тоа што е многу силен физички за растот,и екстремно брз.Може да биде добра солуција,сооглед дека се мачиме со повреди.

Иначе Крос вчера многу подобро изигра како централен,отколку како полушпиц,мора да признаам.

Секогаш е гадно враќањето во реалноста после ЛШ. Со Сент Паули играме викендов, дома е па се освен три бода би биле резил. Ако заебеме една од последниве две сеа (а Штутгарт на гости е последно коло) може Дортмунд убаво да си ја заокружи разликата на 20 :jaj:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom