Фан Клуб: Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата ЧЕНТО
  • Време на започнување Време на започнување

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Еј а кога сме кај филмови: само јас го сакам Интер сега во 1/8 финале или имам и истомисленици? (зш еве испаѓа ќе се втори а ние први 99%) Не дека сме којзнае колку поарни од нив сезонава ама колку за да ги плеснеме мислам тамам ќе биде :icon_lol:
Со оглед на тоа дека јас на 22 мај доживеав тешка траума која јавно ја покажав,НЕ САКАМ! Во 1/8 финале ги сакам Копенхаген :icon_lol:,а во 1/4 финале ги сакам повторно Манчестер Јунајтед (овој пат јас ќе се силам) :pos:
П.С. пак го засакав Швајнштајгер :pipi:

Еј а кога сме кај филмови: само јас го сакам Интер сега во 1/8 финале или имам и истомисленици? (зш еве испаѓа ќе се втори а ние први 99%) Не дека сме којзнае колку поарни од нив сезонава ама колку за да ги плеснеме мислам тамам ќе биде :icon_lol:

Некаде погоре пишав и јас дека ги сакам интер во 1/8 финале. А може и Милан.

Bavarec, не 99% туку 100% сме први, подобри сме од Рома во меѓусебен дуел.
За во 1/8 ги сакам Арсенал (ако се квалификуваат), Интер можи (ама ако им остане дебелиов за тренер), Милан (за да си го подобриме меѓусебниот скор:icon_lol:) и било кој друг.
Во тоа време кога ќе се играат 1/8 финалните дуели, со Робен во тимот, новите зимски засилувања (се надевам ќе ги има), Рибери во форма, ќе бидеме далеку поквалитетен тим него сега.

Муабет кој ми се бендиса: Видал од Леверкузен кандидат за да го замени вБомел! Многу добар впечаток ми остави типот сезонава но 1) млад е и 2) сега потпиша продолжување на договорот (но аз добра пара ова не би било проблем)

Многу тешко и дури невозможно. Видал го продолжи пред некој ден договорот до 2014. Не дека Баерн не мојт да го земет ама ќе биде екстремно скап, над 20м Евра.

Многу тешко и дури невозможно. Видал го продолжи пред некој ден договорот до 2014. Не дека Баерн не мојт да го земет ама ќе биде екстремно скап, над 20м Евра.

Шахин да не ќе биде поефтин? :smir:

:se_ molam:pop:

Ако го земат уште зимава одам да запала свеќа во првата црква.

--- надополнето ---

Видал на собирот против Баер баш го зборевме и искрено едино Шахин би ми бил подобар трансфер на таа позиција (ама Шахин мислам дека во Германија само за Дортмунд би играл... освен ако не го премислат со некое милионче но сепак доста тежок трансфер).

Моментално тешко ќе биде воопшто за Баерн да земе некој од Дортмунд пошто скоро сите играчи, посебно тие што се интересни за Баерн, многу јако се идентификуваат со клубот и не се секирај, солидно се платени. Бариос на пример изјави дека не сакат да го сменит тимот освен ако Дортмунд сакат да напрајт пари со него, летоска одбиле понуда од Сити и Милан. Истото важи за Шахин кој е роден во Дортмунд, цел живот е навивач и играч на Дортмунд. Тој едноставно го живејт својот сон. Дали има нешто подобро од тоа, да играш во тимот за кој што цел живот навиваш, посебно што сега може и титули да победат? Не дека Дортмунд цел живот мојт да ги задржит сите играчи ама испод 20м не прајме муабет. :wink:

Bavarec, не 99% туку 100% сме први, подобри сме од Рома во меѓусебен дуел.
За во 1/8 ги сакам Арсенал (ако се квалификуваат), Интер можи (ама ако им остане дебелиов за тренер), Милан (за да си го подобриме меѓусебниот скор:icon_lol:) и било кој друг.
Во тоа време кога ќе се играат 1/8 финалните дуели, со Робен во тимот, новите зимски засилувања (се надевам ќе ги има), Рибери во форма, ќе бидеме далеку поквалитетен тим него сега.

Е и Арсенал се топ противник.

Од овие вечерва само Валенсија ме прави несигурен зошто се јаки, многу добро организирани и дисциплинирани и ќе бидат сигурно страшно мотивирани со нас. А од Лион, Интер и Копенхаген бујрум муштерија кој сака :pipi:

--- надополнето ---

Моментално тешко ќе биде воопшто за Баерн да земе некој од Дортмунд пошто скоро сите играче, посебно тие што се интересни за Баерн, многу јако се идентификуваат со клубот и не се секирај, солидно се платени. Бариос на пример изјави дека не сакат да го сменит тимот освен ако Дортмунд сакат да напрајт пари со него, летоска одбиле понуда од Сити и Милан. Истото важи за Шахин кој е роден во Дортмунд, цел живот е навивач и играч на Дортмунд. Тој едноставно го живејт својот сон. Сали има нешто подобро од тоа, да играш во тимот за кој што цел живот навиваш, посебно што сега може и титули да победат? Не дека Дортмунд цел живот мојт да ги задржит сите играчи ама испод 20м не прајме муабет. :wink:

Знам затоа реално ќе мора да се најдат алтернативи за Шахин - зошто иако е веројатно топ 5 на своја позиција во Европа е екстремно тежок трансфер :toe: Еееее... времиња коа курташак си ги собиравме сите најдобри од Германија сега за Ноер и Шахин треба да си го испотиме гзот сериозно...

Е и Арсенал се топ противник.

Од овие вечерва само Валенсија ме прави несигурен зошто се јаки, многу добро организирани и дисциплинирани и ќе бидат сигурно страшно мотивирани со нас. А од Лион, Интер и Копенхаген бујрум муштерија кој сака :pipi:

--- надополнето ---

Знам затоа реално ќе мора да се најдат алтернативи за Шахин - зошто иако е веројатно топ 5 на своја позиција во Европа е екстремно тежок трансфер :toe: Еееее... времиња коа курташак си ги собиравме сите најдобри од Германија сега за Ноер и Шахин треба да си го испотиме гзот сериозно...

Проблемот за Баерн не е дека неможат да ги добијат играчите од Германија (има исклучоци ко Шахин ама мноооогу ретко) туку не им се даваат пари. Нојер можеја да го земат лани или па Адлер ама не им се даваа 20м. А сега истата сума па можеби поќе за Нојер ќе треба да одвојат. Тоа е проблемот ко ќе не земеш играч на време туку ко ќе имаш голема потреба и многу јасно дека се покачуват цената во таков случај. Баерн има една грешка во системот, многу касно реагират ако сака да земе играч. Други клубови долги години следат играчи и ко ќе има шанса ги земаат ама Баерн едноставно ако има потреба почнува да бара играчи ама најчесто се интересираат за играчи кој или тазе сменија клуб или тазе продолжиле договор и со тоа стануваат многу скапи. Скаутинг-системот во Баерн е еден од послабите во Германија, поред мене.

^^ Ти се молам не треси зелени! Само да те потсетам на супер талентите кои ги увезовме од Азија и Ј Америка... од кај да почнам? Карими и Дос Сантос? Интерното решавање на заминувањето на Балак со Санта Круз? Домашните таленти Рау, Баумјохан и Висингер? И за крај младиот и талентиран Браафхајд? :icon_lol:

*сарказам е многу нормално скаутингот ни е мувла знаеме сите, среќа само што вадиме добри играчи од нашата младинска*

Ja sakam da ni se padni Inter da im vratime za lani , inaku za Montolivo samo spomnav deka bi bila dobra i dolgorocna investicija i deka e daleku podobar od Vidal i Sahin zaedno !!!

Со оглед на тоа дека јас на 22 мај доживеав тешка траума која јавно ја покажав,НЕ САКАМ! Во 1/8 финале ги сакам Копенхаген :icon_lol:,а во 1/4 финале ги сакам повторно Манчестер Јунајтед (овој пат јас ќе се силам) :pos:
П.С. пак го засакав Швајнштајгер :pipi:

а кога ти не си го сакала Бастиан и зошто а? :angry1:

а инаку сакам со Валенсија да играме во осминафинале :sport2:

а кога ти не си го сакала Бастиан и зошто а? :angry1:

а инаку сакам со Валенсија да играме во осминафинале :sport2:
Пред извесно време...ептен ме накурчи!
Ама ете,сега веќе не сум лута за неговото недолично однесување и непромислените изјави што ги имаше.

јас сакам Арсенал да ни се паднат од амна не сми ги лупнале :))) мошне интересна утакмица ке биде

јас сакам Арсенал да ни се паднат од амна не сми ги лупнале :))) мошне интересна утакмица ке биде

Ај да почекаме со желби, има време. Да пишам нешто за утрешниот натпревар.

FCB versus FCB

гласи насловот на најавата на официјалната страна.:) Швајни изјави дека иако сме први на табела, утре мора да се победи, најмногу за да се врати самодовербата во играчите во пресрет на мечот со Ст. Паули во сабота. Крафт додава : "Не мора да победиме, но ние сакаме да победиме. Многу е важен овој натпревар за расположението на играчите."
Значи сите во тимот, вклучувајќи ја и управата не сакаат да слушнат за ништо друго освен победа утре. Алијанц како и секогаш е распродаден и ќе мора да им се пружи добра партија на навивачите, како тие присутните, така и нам, пред компјутерите (за жал:)).
Прањиќ изгледа нема да биде во можност да настапи, истегнал нешто, па така Контенто ќе мора да биде 100% ангажиран. Другите сите му се на располагање на вГаал, секако освен долго повредените Робен и Бадштубер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom