Фан Клуб: Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата ЧЕНТО
  • Време на започнување Време на започнување

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Аха и мене некои лоши сценарија ми се свртија низ глава пред се да не се затворат и со катанаџото жабарско да почнат. Губат ко Грци во домашно па сигурно нема да допатуваат во Минхен полни со самодоверба и желба за надигрување. Е сега од наша страна кардинална грешка би било ако ги потцениме. Сепак е ЛШ и секоја најмала грешка многу скапо се плаќа.

Сигурен сум во победа ама „само“ победа не е тоа она што го сакам - сакам сигурен пласман во 1/4 финале и рутински натпревар во Фиренца за 3 недели. Значи победи со +3 разлика... А ако и тоа чудо го видам да не примиме гол тогаш и со 2:0 сум топ задоволен.

Ne be Bavarec i toa bidi siguren ne primame gol ce se zabraeme nekoas napred no protiv fiore.... dr Vgaal ce sredi toa
Mutu , Gamberini nema da igraa toa e golem + za nas

Овие Фиорентина уште не сме ги набиле во шеснаесетник а почнаа да делуваат клаустрофобично.:pos2:

Е се спремаат де за настап во среда :sekss:

Ја гледам програмава за следни натпревари и при пласман во 1/4 финале има еден хардкор дел:

FC Schalke 04 гости
Куп
Вторник 23.03.10

VfB Stuttgart дома
Бундеслига
Сабота 27.03.10

ЛШ 1/4 Финале
Вторник 30.03.2010

FC Schalke гости
Сабота 03.04.10

ЛШ 1/4 Финале
Среда 07.04.2010

Bayer Leverkusen гости
Сабота 10.04.10

:drk:

Добра игра во саботата,иако не сум премногу задоволен,ако зборам искрено.Особено не од одбраната,која е на едно катастрофално ниво.Незнам што планира Ван Гаал,ама со тие четворција во задната линија,тешко дека ќе успееме во ЛШ.Премногу е офанзивна оваа тактика,мислам дека ни треба малку поцврста игра на средината.Играчите од одбрана се поише во напада отколку во одбрана.Лесно губиме топки,а среќа е што и лесно ги освојуваме,но тоа се должи и на противникот.Во ЛШ така лесно топки не се освојуваат.Клучот моментално е кај нас,и тој е во одбраната.Тука нешто мора да се направи.Бадштубер е премногу спор за да игра на бековската позиција,и он е за централно.Демикелис е тотална катаклизма!!!СТРАШНО!!!!

Се е ок,но одбраната не штима,и тоа може да ни се врати како бумеранг!Мора да се превземе нешто.

Инаку повторно во полн ефект е Шефот на средината-Рибери.Човекот е маестрален,и ми се свиѓа што повеќе е ориентиран во организацијата на играта,одколку како крилен напаѓач.Најдобро е во ситуација кога ги имаме Робен и Милер,Рибери да биде малку поповлечен,и да се насочи на организација,пасови кон Гомез и Милер.

Браво за Ван Бомел и Швајни.Владеат на средината од теренот.

Сепак едвај чекам у Среда,да видиме како ќе се покажата во ЛШ,против Фиорентина.Незгодна екипа,и тука ќе треба да покажеме карактер и цврстина!Нема да е секогаш така лесно како што изгледаше во саботата!

Аха и мене некои лоши сценарија ми се свртија низ глава пред се да не се затворат и со катанаџото жабарско да почнат. Губат ко Грци во домашно па сигурно нема да допатуваат во Минхен полни со самодоверба и желба за надигрување. Е сега од наша страна кардинална грешка би било ако ги потцениме. Сепак е ЛШ и секоја најмала грешка многу скапо се плаќа.

Сигурен сум во победа ама „само“ победа не е тоа она што го сакам - сакам сигурен пласман во 1/4 финале и рутински натпревар во Фиренца за 3 недели. Значи победи со +3 разлика... А ако и тоа чудо го видам да не примиме гол тогаш и со 2:0 сум топ задоволен.

ептен е лошо, оти нашава машинерија некако делуе споро па треба да прими гол за да се разбуди

Оли Кан се јави во Билд: „Го гледам Баерн на добар пат кон нов циклус успеси. На пат се да станат повторно доминантни како дома така и интернационално. Мора да расте и самодовербата во екипата.“ Во врска со ЛШ: „Мислам дека е малку рано за да зборуваме за тоа ама сепак мислам дека е возможно и екипата е способна за тоа.“

Инаку со уште една победа во лигата ќе поставиме нов клубски рекорд со 10 победи по ред! Наредно коло гостуваме на Нирнберг а конкуренцијата има многу потешки гостувања: Волфсбург-Шалке и Вердер-Баер (ова ќе е закон натпревар и типувам на Бремен - влегоа конечно во една мини серија мора дома да тепаат).

А пред тоа... жабји батаци... ммммм :tv:

fc_bayern_munich_logo-300x300.png
VS
acf-fiorentina-logo-wallpaper-21-310x310.jpg

Ајде бре, на колку други појаки сме тепале и сега се плашиме на Фиорентина...
Сигурна победа е ова бре ало .. ги тепавме на Јуве 1-4 во гости а сега на едни Фиорентина нема да ги тепаме..:) Но не се знае, можат да изненадат покрај нашиве одбранбени играчи..:pipi::vozbud::Несигурен:

Ајде да ги скантаме Фиорентина, да влееме уште поголем страв на противниците. Како што читав погоре, и јас се согласувам дека мораме да тепаме со повеќе голови разлика, а со тимот и формата што ги имаме и повеќе е од можно.

Грешка.
Клубски рекорд е 15 победи по ред во лигата (19 март – 20 септември 2005) ;)

http://www.sport1.de/de/fussball/fussball_bundesliga/artikel_203372.html

Vereinsrekord in Sichtweite

Der 3:1-Sieg über Borussia Dortmund bietet derweil sowohl Gründe zur Zurückhaltung als auch zum Nachdenken darüber, wie man die eigene Trophäensammlung ein wenig aufhübschen könnte.

Die Münchner siegten in der Liga zum neunten Mal in Folge, noch ein weiterer Erfolg und das Team würde den Vereinsrekord brechen.

:toe:

Целата сезона се сведува на овој натпревар, пред се е важно да не примиме гол, ама тешко дека ДВБ и Мичо нема да направат ниеден кикс цел натпревар а и Јоветиќ и Џила се многу опасни. Сепак веруем дека Прандели го сонува Рибери од лани што ги тепавме Виоливе, ќе го напрајме да не може да спие две недели и има Робен да го сонува како го прави мајмун на Варгас.

И плус еве едно прекрасно ново видео направено од верен баварец пред само неколку дена мислам и е едно од најдобрите видеа на јутуб. Да пуштиш солзи на почетокот а после максимално да се наежиш.

Абе баш од Џила се посрав psy: А Јове богами е ок доабр играч е. Само како и колегите нивни од Торино и повеќето жабари тапа се по бочни позиции а таму Рибс и Робен може лом да ги сторат. Милер и Гомез да не ги заборавиме кадарни се и за соло акции сите.

Најдобар лек е да не им дадеме дапоминат половина. Одбраната што не ја бива не ја бива - сакам да ги згазиме поштено, да ги срамниме со земја, да ги залепиме за ѕид да не знаат кај се и да не им текне да станат пак.

Со 4:1 сум задоволен... Алтернативно 2:0 е исто топ резултат ама не ми е веројатен :toe:

Видеото е :fcb4:

ЕДИТ:

Може играме поуабв фудбал сега него Ефе, Елбер, Лиза, Брацо, Серџо, Шол, Куфур, Оли и компанија ама овој наш тим сегашен мора да докаже дека го има духот и карактерот на тие дечки тогаш! Нема сегокаш да може да веземе на терен - тие се натправите кога ќе видиме за што е способен овој нов Баерн...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom