Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Клоп е легенда на Дортмунд и нема да кажам лошо за него оти има заслуги огромни, најмногу од сите тренери пред него. Ама Тухел е апгрејд моментално. На крај ќе резимираме после ерата на Тухел, дали тој или Клоп бил поуспешен. Што сега можам да кажам е дека и двајцата во вистинско време се нашле на вистинско место.

И така сме овде кај Баварците: Ако Геце дојде во Дортмунд вгодина и титулата во лигата ќе ви ја одземеме.

Моментално Тухел не е апгрејд од Клоп тоа ми е муабетот. Тухел би бил апгрејд кога би напрајл поќе од Клоп. Можи донел подобрување во игра или нова димензија и останато али Клоп ви донесе титули, финале лш во ера на семоќен БМ со Јуп моментално неможиш да ги споредиш.

А иначе Клоп го направи истото што го направи Конте со Јувентус апсолутно истото побара смена на играчи, го достигна максимумот и си отиде.

Фала за можноста да објаснам.

Клоп е феноменален. Тој беше даден на Дортмунд од виша сила за преродба на Дортмунд. Тоа го успеа, згора на тоа стана и фан на клубот. Дали има подобар тренер за еден клуб? Нема. Односно дур функционира. Ланската година покаша дека Клоп после седум години со тим кои доживеа релативно малце промени го постигна моментот каде што не може да напредува. По тоа што следуваше искрено му симнувам капа не Клоп. Кажа: Треба да има голема промена за напредок. Или нов тренер или нов (пола) тим. Тоа го кажа како фан. Управата нормално подобро ќе смени 1 него 15 луѓе. И бидна што бидна.

Дојде Тухел.

Морам да кажам дека од спортски аспект сите имаа доверба во него ама важеше како ладен - спротива на Клоп. Во Дортмунд емоциите и идентификацијата со клубот повеќе вредат од пласманот. И имаше скепца према Тухел. Ја бев најголем поддржувач на Клоп, она смрт или слобода на спортски план - или со Клоп или никаде. АМА. Големо ама: Тухел успеа после пола година никој да не го бара повеќе Клоп. Има и причина за тоа.

Ете морам да пишам пофалба за Тухел а не знам со што да почнам.

Како прво го воскресна летаргичен Дортмунд. Тухел моментално има изиграно рекордна година со БВБ. Олку бодови во овој момент немал Дортмунд ни во рекордната сезона под Клоп иако има досега изиграно 50 партии сезонава.

Потоа со релативно тенок кадар успева да има малце повреди и да ротира. Подполно дава предност на форм него на имиња. Клоп не успеа во тоа.

Ги направи подобри многу играчи: Шмелцер, Хумелс (сега), Мики, Оба, ...

Дортмунд успева со леснотија да игра против бункертимови. Лани и со бункер на Напредок не ќе можеа да победат.

Целосно се идентификува со тимот и клубот исто како Клоп.

Тухел е целосно афтентична личност и ги третира сите играчи исто.

Тухел успева да донесе победи со замени (денес Кагава и Рамос).

Тимот н Тухел имаше многу пресврти годинава. Под Клоп, тимот ретко правеше пресврти.

Итн. итн.

Клоп е легенда на Дортмунд и нема да кажам лошо за него оти има заслуги огромни, најмногу од сите тренери пред него. Ама Тухел е апгрејд моментално. На крај ќе резимираме после ерата на Тухел, дали тој или Клоп бил поуспешен. Што сега можам да кажам е дека и двајцата во вистинско време се нашле на вистинско место.

И така сме овде кај Баварците: Ако Геце дојде во Дортмунд вгодина и титулата во лигата ќе ви ја одземеме.
Koj apgrejd ziti se,Tuhel raboti so toa so Klop go sozdade...

So toa so Tuhel sea samo gi koregiria nedostatocite i problemite koi se pojavija vo poslednata sezona so Klop koga ve fati krizata,sto e mnogu polesno otkolku da izgradis nesto novo od nisto.

Nemoj ziti se da spominjas rekordna sezona radi toa sto imate mnogu bodovi osvoeno...Neznam od koga bodovite kako titili se racunaat?? Ako ova e rekordna sezona ondak dve tituli po red i finale LS sto se togas?

Da ne se razbereme pogresno,Tuhel e megju najdobrite germanski treneri momentalno ali ima uste pat da pomine za da stane uspesen trener.

Последно уредено:

Коман тренира

Четвртфинален натпревар да мора да гледаш на стрим. :facepalm:[DOUBLEPOST=1459780254][/DOUBLEPOST]Three Bayern players hope to avoid yellow cards in the first leg as they would be suspended for the return on collecting another booking. Robert Lewandowski, Arturo Vidal and Joshua Kimmich would be onlookers in Lisbon on 13 April should they collect a yellow card in the first leg.

Последно уредено:
Симни си Ace Stream Media и барај линкови од тука

http://livetv.sx/en/allupcoming/

Има и Фул ХД линкови кои не сецкаат со тоа програмче, најдобар е, Сопкаст е втор.

CfNKgdoWsAAC-cr.jpg

Ќе си газе.....:bravobe:[DOUBLEPOST=1459781669][/DOUBLEPOST]Многу сериозна утакмица ги чека утре и исто така многу сериозен противник...

Бламажи од типот на првото полувреме со Јуве од сега натака не се дозволени.Се извлекова со максимален напор во 90та минута и добро знаеме дека тоа у ЛШ два пати не се повтара.

Бенфика е озбилен противник и играат добар фудбал,имаат талентирани не толку познати играчи.

Како и да е,не ме занима тоа...Мора да бидат спремни за се,и за бункер и за пресинг.Не сакам више да го видам тој аматеризам од првото полувреме со Јуве.Не смеат да бидат изненадени,мора на се да се спремни.

Очекувам сигурен настап и убедлива победа без простор за сомнежи за пласманот понатака.

Последно уредено:
Без 3 комада не треба да излезат од Алијанц, без разлика што е 1/4 финале ЛШ.

Без 3 комада не треба да излезат од Алијанц, без разлика што е 1/4 финале ЛШ.

Да...Али тоа треба да се одработи,да се покаже на терен...И ја не очекувам ништо помалце.

Имам осеќај од старт на сезонава,а поготово после тоа што го преживевме со Јуве дека годинава не испаѓаме у полуфинале пак па што сака нека е....Или у превод ако пројдеме четвртфинале идеме до финале.

Да...Али тоа треба да се одработи,да се покаже на терен...И ја не очекувам ништо помалце.

Имам осеќај од старт на сезонава,а поготово после тоа што го преживевме со Јуве дека годинава не испаѓаме у полуфинале пак па што сака нека е....Или у превод ако пројдеме четвртфинале идеме до финале.

Дај Боже!

Него, да не се куропецаат утре вечер, ќе им ебам сФе.

Многу слаба тимска игра.Нема добар проток на топка,ако продолжат вака може да биде незгодно. Петнаесет минути немаат шутнато,тотално безопасни.

Рибери и Бернат со жолти картони.Потенцијален црвен картон во најава.Се надевам дека нема да направат глупост како Торес.:semolam:[DOUBLEPOST=1459886972][/DOUBLEPOST]Пу да ти ебам мртвите! Се влечат како полжави,една акција асална нема пола сат и више.Видал и Хави Мартинез спасија чисти голови..

Последно уредено:
Ako ne beshe Vidal kje naebevme i toa od " BENFICA " ... Nesakam ni da si zamislam od polukontri shto kje ni pravi Farsa . Kje ni vrati za 7up-ot i toa debelo , rekord kje praat vrz nas , mnogu , mnogu premnogu slabo igrame sekoja godina kon krajot na sezonata bash koga treba da sme najmnogu fokusirani , pa u pizdu materinu neka idat !

Келн,Франкфурт,Бенфика.Три пати по 1:0,три пати генијалецот Пеп не знае да го постави тимот.Во сите три натпревари немаа 5 шанси за гол.

Ова е утакмицата што требаше да ја изиграат против Јуве у Минхен...

Колку што тогаш беше катастрофална одбраната а не извади на крај нападот толку денеска беше обратно.Имам осеќај како да беа под импресија на таа утакмица не сакаа никако да им се повтори тоа,многу беа претпазливи во одбрана сите помагаа.

Дефанзивно одлично.Една многу опасна ситуација за Бенфика кога Јонас шутираше у Мартинез и уште еден шут што го одбрани Ноер и тоа беше тоа за Бенфика....Во секој случај многу незгодни и добри во дефанзива.

Нападот денес разочара.Како да се задоволија со брзиот гол и мислеа после само од себе ќе иде...Лева изигра мизерија а ја имаше топката за 2-0 незнам што праеше,сам искочи пред гол.

Како и да е,најважно не примивме,со гол у гости ќе се заврши работата,очекувам и таму победа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom