Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Alonso si igra super. Ne znam kako moze da kazete deka ne go biva. Jas sum za toj da igra kako stoper so Benatia, a Alaba lev bek vo 4-2-3-1.

Inaku sega so Augsburg ke igraat Kimmich i Alaba stoperi. Bernat lev bek. Alonso e suspendiran. Taski i Riberi se na klupa.

Alonso si igra super. Ne znam kako moze da kazete deka ne go biva. Jas sum za toj da igra kako stoper so Benatia, a Alaba lev bek vo 4-2-3-1.

Inaku sega so Augsburg ke igraat Kimmich i Alaba stoperi. Bernat lev bek. Alonso e suspendiran. Taski i Riberi se na klupa.

Никој не рече дека не го бива...Само он неможе да игра како стопер,затоа што секоја ситуација еден на еден е изгубена...Има 0 брзина...Ко да речеш Пирло да игра стопер.Тој тип на играч е,дистрибутер.

Он може да игра пред одбраната ко Видал што игра денес.

Бенатиа ќе игра мислам со Алаба или со Таски.Ако Таски се покаже ја би го играл него а Алаба како бек.Ни требаат брзи и цврсти играчи за централни дефанзивци.Се друго ќе е самоубиство.[DOUBLEPOST=1455470705][/DOUBLEPOST]Лам во вториов дел од сезоната :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Strasni maleri se vrtat okolu ekipata cc. Alaba si ostana bez nekoj zab,Vidal ja pukna glavata .:toe:

Kakov pas na Thiago a-u :oleee: .
Lewa se raspuca posledno vreme,ne znae da promasi.Vo top forma e,voedno najdobar igrac vo timot momentalno.

Samo neka ne go stava Ribery protiv kopacive,rizicno e epten.

Бенатиа ќе игра мислам со Алаба или со Таски.Ако Таски се покаже ја би го играл него а Алаба како бек.Ни требаат брзи и цврсти играчи за централни дефанзивци.

Ако Тасчи во секој поглед е спремен за со Јуве може да поче заедно со Бенатиа. Бекови Алаба и Лам. Не би требало да има проблем вака.

За Бади не ми е јасно како може толку многу да се повредува. :(
Колку рекоа дека ќе паузира? 3-4 месеци?

Strasni maleri se vrtat okolu ekipata cc. Alaba si ostana bez nekoj zab,Vidal ja pukna glavata .:toe:

Kakov pas na Thiago a-u :oleee: .
Lewa se raspuca posledno vreme,ne znae da promasi.Vo top forma e,voedno najdobar igrac vo timot momentalno.

Samo neka ne go stava Ribery protiv kopacive,rizicno e epten.

Кај си видел проѕирен заб? Леќа беше тоа.

Ако Тасчи во секој поглед е спремен за со Јуве може да поче заедно со Бенатиа. Бекови Алаба и Лам. Не би требало да има проблем вака.

За Бади не ми е јасно како може толку многу да се повредува. :(
Колку рекоа дека ќе паузира? 3-4 месеци?

Проблемот е што е прашање дали Таски и Бенатиа ќе бидат спремни физички за утакмицата со Јуве.

Коа зборам спремни,мислам спремни на ниво да се носат со физикусот и брзината на играчи како Квадрадо,Погба,Дибала,Мората кои се исклучително брзи и спретни играчи поготово за контра напади.

У таква ситуација ни малце неможеш и несмееш да рескираш со физички неспремни играчи.Бенатиа и Таски ќе имаат максимално една утакмциа изиграно нареден викенд против Дармштад и тоа дефинитивно нема да ја изиграат целата утакмица пошто не се спремни.

Во таква ситуација мислам дека Пеп ќе оди на нешто слично од ова денеска.Недостатокот од централни ќе го компензира со колективна одбрана,со Видал како ДМ,со брзи играчи како Алаба и Кимих кој е одличен до сега,со Лам кој е во ТОП форма од 2016 навака и го има насекаде.

Мислам дека тоа ќе биде и идејата против Јуве.Да се доминира на средина со брзи агилни и агресивни играчи кои се во форма,нешто слично како што играше Наполи во саботата,и да не се дозволи многу да играат со топка.

Голем проблем кој го гледам за нас се прекините.Ќе бидеме многу ослабени во воздушни дуели а тоа може да е многу опасно.

Ми се допадна играта против Аугзбург. Кимих само што не успеа да го спречи Бобадиља инаку се си беше топ. Лам пак стариот (y), а Лева со стил :uzi:[DOUBLEPOST=1455493958][/DOUBLEPOST]
Никој не рече дека не го бива...Само он неможе да игра како стопер,затоа што секоја ситуација еден на еден е изгубена...Има 0 брзина...Ко да речеш Пирло да игра стопер.Тој тип на играч е,дистрибутер.

Он може да игра пред одбраната ко Видал што игра денес.

Бенатиа ќе игра мислам со Алаба или со Таски.Ако Таски се покаже ја би го играл него а Алаба како бек.Ни требаат брзи и цврсти играчи за централни дефанзивци.Се друго ќе е самоубиство.[DOUBLEPOST=1455470705][/DOUBLEPOST]Лам во вториов дел од сезоната :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Ај не се заебавајте. Би го играл дури и Таски само дека Алонсо не е за таму. Јуве нема да не притисне во Тприно и да ни игра напаѓачки. Ај со Барса да играме ќе те разберев за Алонсо дека ќе биде лошо против триото МСН ама не против Јуве кои ќе гледаат да не примаат гол и со контри напади повремено ќе пробаат да постигнат гол или некои нафрлувања од корнер или слободни. Ако гледаме така и Бенатиа не е брз играч. Треба тимски добро да се одигра само како што знаат и се ќе биде во ред. Јас сум за Алаба да игра лев бек со Коста по левата страна има да си заборави името Лихтштајнер или Куадрадо, зависи кој ќе игра.

Последно уредено:
Кај си видел проѕирен заб? Леќа беше тоа.
Sto drzese v raka sto mislis ? Oficijalno eden zab iskrsen.

Inaku,stom Tasci ne dobi ni sekunda denes,nema ni promil sansa da zaigra protiv Juve.

Darmstadt na sledniot naptrevar protiv Baern,imaat duri 5 igraci suspendirani.:icon_mrgr:
Edna petarda i pohod kon Torino.:uzi:

Ако гледаме на тој начин дека Алонсо не е брз тогаш што да кажеме за Барзаљи, Бонучи и Киелини против Робен, Коста и Лева. Ако е така лесно со спори дефанзивци ќе треба да ги смачкаме. Тогаш воопшто не е проблем што немаме здрав стопер бидејќи така ако еднаствно ако си го замислуваме натпреварот на хартија, брзите и бесни против нивните спори дефанзивци шансите ни се многу големи, но на терен нема да биде така лесно.

Ако гледаме на тој начин дека Алонсо не е брз тогаш што да кажеме за Барзаљи, Бонучи и Киелини против Робен, Коста и Лева. Ако е така лесно со спори дефанзивци ќе треба да ги смачкаме. Тогаш воопшто не е проблем што немаме здрав стопер бидејќи така ако еднаствно ако си го замислуваме натпреварот на хартија, брзите и бесни против нивните спори дефанзивци шансите ни се многу големи, но на терен нема да биде така лесно.
Да не те разочарам, ама ниту еден од овие тројца не е бавен, посебно Барзаљи, кој е брз колку Лихтштајнер.

Rabotata e so Juve ima odbrana postaveno dlaboko na svoja polovina a nie ke igrame presing i ke pritiskame napred na nivna polovina.

Tuka e celiot problem.I pri sekoja zagubena topka ti trebaat brzi igraci da pokrijat.Alonso ne e takov igrac i e mnogu opasno da igra u odbrana.Ako si ja gleal so Hofenhajm koa Alonso igrase odbrana,glavnata sansa ja imaa koa iskoci Kramaric eden na eden so Alonso,go izdribla u sekunda i sutirase.

Да не те разочарам, ама ниту еден од овие тројца не е бавен, посебно Барзаљи, кој е брз колку Лихтштајнер.
Barzagli e baven za taktikata koja Baern ja igra.Tebe ne ti izgleda baven u odbrana koja vi e postavena dlaboko na vasa polovina.

Ali u taktika so visok presing ke praime muabet dali e tolku brz ko so mislis.Inace e top defanzivec.

Ne e Alonso za odbrana vo nokaut natprevar,dzabe filozofiras.Ubavo veli Cento.Da igrame poziciona igra ajde ajde,ama toa nema da se sluci,a Juve ke imaat kontri koi mozat da bidat dosta opasni.

Alonso bi uspeal vo Jupp erata so Martinez pred nego.Znaes i samiot sto pravese Martinez za odbranata.A i Basti dosta pomagase.Ama so presing do pola teren i Alonso kako centralen,toa e ubitacno.

Krilata ke bidat najvazni kaj nas.Da ja drzime topkata kolku sto e mozno poveke i da se izmorat nivnite bekovi.

Robben ne e bas vo dobra forma,ama toj se motivira koga treba najveke.Za Costa nemaat lek,toa e sigurno.

Jas duri mislam deka Bernat ke zapocne kako lev bek.Toa e epten loso ama nekako taka mi izgleda. Alaba i Benatia centralni. Ili so trojca vo odbrana i Vidal-Alonso/Kimmich pred niv.

Barzagli e baven za taktikata koja Baern ja igra.Tebe ne ti izgleda baven u odbrana koja vi e postavena dlaboko na vasa polovina.

Ali u taktika so visok presing ke praime muabet dali e tolku brz ko so mislis.Inace e top defanzivec.
Мора ко магаре претрчва лани против Реал авион помина само не форсира оти е во години батали тоа длабока одбрана, сега фала богу не е Крисијтано Роналдо иако и него го претрча 2-3 пати :D и сигурно нема да можи 20 такви шпринтој да напрај :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom