Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
не играат доста играчи свесен сум за тоа, Тиаго и Геце го тупат премногу и неми се некако супериорни како ланската година, ја нема таа игра по која беа препознатливи, кога Барселона незнаеше кај е излезот после утакмицата.
Во Прага, ако се добро сеќавам тепавте на пенали со играч плус, така да и не бесте некој подобар противник.

Ова е прва утакмица после зимски одмор. Ти споредуваш со полуфинале ЛШ кое се игра у април/мај

WTF

Нека му спомне некој на Пеп дека имаме замени.

Си го пушти Хојбјерг,ќе го праи голем играч....:D

Иначе искрено,незнам дали тактикава што ја тера е толку генијална и може да се прилагоди на секаков противник,или има ептен среќа у животов Гвардиола...:D

Гладбах ни беше рак рана последниве 2 сезони,како дома а уште поише и у гости.Душата ни ја вадеа...Многу ми се напраи ќејф што неможеа да мрднат денес.

Со оглед што игравме без Швајни, Рибс, Робен, Мартинез, Манџукич и Лам добар резултат извадивме.

Не изигравме лошо, ама уште не сме на ниво, на контри не ебеа многу често.

Не изигравме лошо, ама уште не сме на ниво, на контри не ебеа многу често.

Па овие нас не ебат на контри веќе 2 сезони уназад али онака константно....

Да земеме да броиме од сите голови што сме ги примиле у Бундес последните две сезони 30% се од Гладбах....Па дури и лани у историската сезона Гладбах ни даде 4 гола на две утакмици!!!

Ова е прва утакмица после многу долго време да немаме сериозен проблем од Гладбах освен неколку опасни шутеви од далеку со кои Ноер се справи.

Факт е дека очајно е потребно да се комплетира тимов,за да може Лам да се врати десно и да се тргне идиотон Рафиња,да може Мартинез да се инсталира Швајни и со тоа очекувам каде каде поголема стабилност у одбраната и средината на теренот!

Opasno se ima zaljubeno vo Lahm,kakva ljubov ke bese ova u pm.
Ne ni go zabelezav.

Koga igra Basti,gledas ide nazad zema topka,otvora prostor,trista cuda pravi..

Koga igra Martinez klizaci frstat,trca kako lud,izbacuva od prekini,sto bi se reklo non stop ti e na pik.

Koga igra Lahm samo Pep gleda ubavini od toa negovo igranje.

Pricinata sto sme 'vulnerable'(ne mi teknuva zborot) e poradi toa sto Lahm e nikoj i nisto vo sredina i ne pamtam dali covekot sprecil kontra(osven so City).Druga pesna se peese so Martinez,pa i Gustavo.Jebiga.

Dante tri kiksa napravi,od toa dve stativi pogodija i namerno dobi zolt a i tuka ke imaa opasna sansa.

Udarot na Hermann mislam deka Neuer ja dopre i toa mnogu malce,pa se spasivme.
Ne kazaa dobro za prvata stativa ama mislam deka od nego se odbi vo stativa.

Na Gotze dusata mu izleze. :D Mnogu jade. :pos: Inaku super izigra.

Pizarro stara skola,odlicna finta no Ter Stegen isto na nivo bese pa ja spasi so supakot.

Teski pedercinja ispadnaa Gladbach,odma na Robben mu se sisnaa.Ne znam zasto i go pusti na dobien mec.

Toj Kramer izigra super,i normalno Ter Stegen i Kruse.

Opasno se ima zaljubeno vo Lahm,kakva ljubov ke bese ova u pm.
Ne ni go zabelezav.

Koga igra Basti,gledas ide nazad zema topka,otvora prostor,trista cuda pravi..

Koga igra Martinez klizaci frstat,trca kako lud,izbacuva od prekini,sto bi se reklo non stop ti e na pik.

Koga igra Lahm samo Pep gleda ubavini od toa negovo igranje.

Pricinata sto sme 'vulnerable'(ne mi teknuva zborot) e poradi toa sto Lahm e nikoj i nisto vo sredina i ne pamtam dali covekot sprecil kontra(osven so City).Druga pesna se peese so Martinez,pa i Gustavo.Jebiga.

Dante tri kiksa napravi,od toa dve stativi pogodija i namerno dobi zolt a i tuka ke imaa opasna sansa.

Udarot na Hermann mislam deka Neuer ja dopre i toa mnogu malce,pa se spasivme.
Ne kazaa dobro za prvata stativa ama mislam deka od nego se odbi vo stativa.

Na Gotze dusata mu izleze. :D Mnogu jade. :pos: Inaku super izigra.

Pizarro stara skola,odlicna finta no Ter Stegen isto na nivo bese pa ja spasi so supakot.

Teski pedercinja ispadnaa Gladbach,odma na Robben mu se sisnaa.Ne znam zasto i go pusti na dobien mec.

Toj Kramer izigra super,i normalno Ter Stegen i Kruse.

Е тука си многу грешка....можда класични контри не спречува пошто и ги нема многу,али затоа доста пасови на средината сече...поготово денеска...дечкото реално све од себе дава,дистрибуира топки,интелигентен е,ја чита играта одлично и тоа го користи...

Е сеа проблем му е физичката сила,што не е крупен...али нема подобро решение моментално,дур не се вратат Хави и Бастијан.

Kaко ви се напишани постовите, помислив или нерешено, или сте изгубиле ... :D

ПС не го знаев резултат до пред 2 минути.

Е тука си многу грешка....можда класични контри не спречува пошто и ги нема многу,али затоа доста пасови на средината сече...поготово денеска...дечкото реално све од себе дава,дистрибуира топки,интелигентен е,ја чита играта одлично и тоа го користи...

Е сеа проблем му е физичката сила,што не е крупен...али нема подобро решение моментално,дур не се вратат Хави и Бастијан.

So ovoj sistem na Pep,jasno e deka ni treba nekoj koj ke spreci cista kontra.Za toa e Martinez kral.Lahm kolku da e dobar ne moze da pomogne cesto.

A toa deka sprecuvaat uste ne pocnati polu-kontri,tocno e.No,non stop ima pomos od dva-trojca.Kako copor se. :D

Inaku ova sto se slucuva so Javi e cudna rabota.Dali e mozno tolku vreme da e povreden,a velea deka ima sitna povreda.

Nemam videno so kogo igrame naredna,no doma bi go pustil Hojbjerg.Dosta mu e na Rafinha.Dvajca kikseri vo odbrana mnogu se.

Тоа се дешава за Баерн кога навиваш, победа не е доволна. :D
--- надополнето: 25 јануари 2014 во 00:46 ---
Nemam videno so kogo igrame naredna,no doma bi go pustil Hojbjerg.Dosta mu e na Rafinha.Dvajca kikseri vo odbrana mnogu se.
Штутгард у среда, заостанатата утакмица.

Постовите ни се реални, одбраната ни е ништо посебно, само што ти и сите други мислите дека сме арогантни и дека се пуваме кога да пролисташ темата ќе видиш што се пишува.

Дека имаме моментално најдобар играчки кадар тоа можам додека да се раздени да ти посочувам факти и никој неможе да ме разубеди,добро освен Реал каде што на секоја позиција имаат подобар играч од кај нас како што правеа пред 2 години споредби и лани што го елиминираа Дортмунд уште на Вестфален, со овој тим треба да газиме се пред себе само што има нелогичности во изборот на првотимци и позициите кај Пеп и некој дел од играта каде што стварно сме срање.

Али џабе се жалиме кога сме навикнеле на газење и сакаме совршенство. Нешто што не постои.
Али како и да е Рафиња, Тиаго, Данте ама баш ништо не ме имресионираа. Единствена добра работа е што победуваме без Рибери, Швајни и Робен кој играше само 10 минути. Минатата година без нив ќе неможевме ни акција да направиме.

Постовите ни се реални, одбраната ни е ништо посебно, само што ти и сите други мислите дека сме арогантни и дека се пуваме кога да пролисташ темата ќе видиш што се пишува.

Дека имаме моментално најдобар играчки кадар тоа можам додека да се раздени да ти посочувам факти и никој неможе да ме разубеди,добро освен Реал каде што на секоја позиција имаат подобар играч од кај нас како што правеа пред 2 години споредби и лани што го елиминираа Дортмунд уште на Вестфален, со овој тим треба да газиме се пред себе само што има нелогичности во изборот на првотимци и позициите кај Пеп и некој дел од играта каде што стварно сме срање.

Али џабе се жалиме кога сме навикнеле на газење и сакаме совршенство. Нешто што не постои.
Али како и да е Рафиња, Тиаго, Данте ама баш ништо не ме имресионираа. Единствена добра работа е што победуваме без Рибери, Швајни и Робен кој играше само 10 минути. Минатата година без нив ќе неможевме ни акција да направиме.

Ништо не спомнав за ароганција, туку за тоа како ви изгледаа постовите, полни со нервоза.
За болдот, можеби не е можно сите да грешат околу тоа?

Реално, имате 2-3 фанови кои претеруваат и кои прават сите останати фанови на Баерн на форумот да изгледаат арогантни.
А пошто секогаш се генерализира...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom