Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Ван Гал ја усра со одбраната, поточно немаше добри централни дефанзивци што и не мора да значи дека он е крив, ам како и да е он ја почна револуцијата на играта, плус Алаба и остали се негови дела.

Не му требаше тоа со Лусио кога ја известил управата и самиот играч дека нема да смета на него. Имаше и тој глупи потези + Прањич и Брафхајд.

Пизаро и Санта Круз исто така гласале за Рибери.:love:Пандев.:love:

Франк изгазил со гласовите од медиумите но преку оние нефудбалски држави изгубил многу.На доста не ни бил во топ 3.

Роналдо доби многу гласови после хеттрикот дефинитивно.Џабе демантираат дека исти биле резултатите и пред тоа.Се гледаше тоа и по кладилниците,сепак тие се шпиуни,се дознаваат.

Рибери европски фудбалер на годината,Роналдо светски а двајцата од Европа.Не можe Фифа без скандали.:pipi:

Ако беше стварно индивидуална наградата не знам зашто Роналдо им се заблагодари на соиграчите од Реал Мадрид и Португалија.Сепак колективна игра е фудбалот и нормално соиграчите му помагаа во доста од головите,не трчаше сам како кокошка без глава.

Сепак на сите им беше јасно после продолжениот рок кој ќе победи,па така некако и скоро да се помиривме.

Јас мислам дека Роналдо колку толку ја заслужи наградата,но секогаш белег ќе има,порадо наводниот low voting.Тоа се приказни за мали деца.
Блатер се испостра па после ги изеде гомната(Скандал направи па после го надогради).

Иако Лам е во тимот,јас сум запрепастен што еден Дани Алвес,кој нема три чисти го избаци од позицијата,моменталниот најдобриот десен бек што постои.
Ќе му заврши кариерата и ќе остане засекогаш потценет.

Ако нема Лам конкуренција,што може да се рече за позицијата лев бек ?
Ги нема за лек,а Алаба изигра маестрално.

Се виде против Арсенал што значи Басти за нашиот тим,за играта пред се.Еден Чави кој нема благе везе од 2012 наваму,влезе неповикан во тимот на местото негово.
Тој истиот Чави што не знаеше што да направи против Милан на гости,тој истиот Чави што не можеше да ја изнесе топката во двата натпревара против Баерн.

Таа Барселона што имаше 2-3 удара во голот,завзеде 4 места во топ тимот.:notworthy:

So Bayern Munich beat Barcelona 7-0 on aggregate en route to winning a treble last season but the Catalans outscore Bayern 4-3 in the headcount for the Fifa FIFPro World Team of the Year.

If that illustrates anything it is that the football fraternity is still wedded to the notion that football begins and ends in Spain.

Some 45,000 players cast their vote for the World XI and, while a lot of the choices are irrefutable, there are still some baffling inclusions that can only be explained by the way of reputation. It's a long time since Xavi merited a place in a list like this - based on form, ostensibly, not reputation - while his Barcelona team-mate Dani Alves is the standout in the 'What were they thinking?' category.

“It’s something special. The importance of being chosen by other players is the fact that you have been selected by people who know what they are talking about – people who know how difficult football is, how hard it is to compete and to win in a world where everyone plays and plays so well," was Alves' assessment of it. “So you are being chosen by people who understand whereas, for example, the Ballon d’Or is chosen by people who think they understand.”

It can only be assumed that a good proportion of the electorate either did not see much of Barcelona in 2013 or that they are voting on autopilot.

Likewise, while Sergio Ramos was lucky to make it into the 2012 XI when he won the Liga title and Euro 2012, his selection in the 2013 list is laughable. He was not even the best central defender at Real Madrid in 2013, let alone in the world. After seeing his name included, this writer was half-expecting Iker Casillas to be lurking in goal. Thankfully, the football world at large has noticed that San Iker is no longer first-choice in Chamartin.

Real Madrid and Barcelona are awe-inspiring clubs and it is clear that footballers the world over still admire their players like no others. While Lionel Messi and Cristiano Ronaldo, quite rightly, are the yardstick by which other attackers are measured, the remainder of the squads at Camp Nou and the Santiago Bernabeu are not always worth shouting about.

There are more deserving candidates out there for positions in this XI. Mostly from Bayern.

“They won so many competitions and perhaps the most important one of all, so it’s normal they should have so many players with a chance of being in the XI,” Dani Alves told Goal. “My year has been fairly consistent and I have won things too. But they have done really well and, if they are chosen, it will be on merit.”

Manuel Neuer and Franck Ribery are shoo-ins but their team-mates are conspicuous by their absence. Why not put Philipp Lahm to right back - it's a long time since he played left-back in any team - and switch his Bayern team-mate David Alaba for Dani Alves?

Dante has had a year as close to flawless as any central defender in the modern game. He was a must-pick. Ramos must go.

In midfield, Ilkay Gundogan was the best central midfielder in Europe before injury struck. Out go Xavi and his reputation. By bringing in more Bundesliga-based representatives, it adjusts the picture accurately, just as a more credible world XI at the bottom of this feature illustrates.

Nonetheless, it is an encouraging portent that the talents at Paris Saint-Germain are rightly being lauded. Zlatan Ibrahimovic can count himself unlucky to be out of the running for the main award so it is heartening to see he is held in such high esteem by his fellow pros. Thiago Silva has long been acknowledged as the best centre-back in the world and that, belatedly, is borne out after earning the respect of his peers.

But this lineup does not show the players in the most encouraging of lights. In a world in which Nicklas Bendtner claimed to never have heard of Andrey Arshavin before he joined Arsenal and Mario Balotelli does not know who Jack Wilshere is, perhaps the players themselves are not always the most accurate weather vanes for the game's top performers.

UEFA Predsjednik Michel Platini je zestoko kritikovao glasanje Ronalda za najboljeg igraca planete. "Ogorcen sam cinjenicom da Franck nije dobio zlatnu loptu.Od kako je Ballon d'Or presao u FIFU nesto se promenilo_Ogorcen sam zato sto kada smo mi ovu titulu dodelivali brojala se cinjenica sta si postigo ili osvojio a ne koliko novaca vredis.Ribery je osvoio sve i zasluzio zlatnu loptu."

znaci pred godina dena murinho ni kazuvase kako e mozno mesi da osvoi slatnata topka koga nema nisto osvoeno a ronaldo imal osvoeno La Liga i Kup a sega ja gi prasuvam kako moze ronaldo da bide naidobar koga ne osvoil nisto kako e mozno Roberi da nee proglasen igrac na godinata koga osvoil 5 tituli kako e mozno da bide proglasen najdobar futbaler vo Evropa naidobar vo Bundes naidobar Francuski futbaler naidobar futbaler vo svetskiot kup igrac na natprevarot superkup protiv chelzea a na krai ronaldo da osvoi ova mene me cudi,a koga gledam deka Shwaini i Alaba nese vo 11naskata :place::mad:

Пизаро и Санта Круз исто така гласале за Рибери.:love:Пандев.:love:

Франк изгазил со гласовите од медиумите но преку оние нефудбалски држави изгубил многу.На доста не ни бил во топ 3.

Роналдо доби многу гласови после хеттрикот дефинитивно.Џабе демантираат дека исти биле резултатите и пред тоа.Се гледаше тоа и по кладилниците,сепак тие се шпиуни,се дознаваат.

Рибери европски фудбалер на годината,Роналдо светски а двајцата од Европа.Не можe Фифа без скандали.:pipi:

Ако беше стварно индивидуална наградата не знам зашто Роналдо им се заблагодари на соиграчите од Реал Мадрид и Португалија.Сепак колективна игра е фудбалот и нормално соиграчите му помагаа во доста од головите,не трчаше сам како кокошка без глава.

Сепак на сите им беше јасно после продолжениот рок кој ќе победи,па така некако и скоро да се помиривме.

Јас мислам дека Роналдо колку толку ја заслужи наградата,но секогаш белег ќе има,порадо наводниот low voting.Тоа се приказни за мали деца.
Блатер се испостра па после ги изеде гомната(Скандал направи па после го надогради).

Иако Лам е во тимот,јас сум запрепастен што еден Дани Алвес,кој нема три чисти го избаци од позицијата,моменталниот најдобриот десен бек што постои.
Ќе му заврши кариерата и ќе остане засекогаш потценет.

Ако нема Лам конкуренција,што може да се рече за позицијата лев бек ?
Ги нема за лек,а Алаба изигра маестрално.

Се виде против Арсенал што значи Басти за нашиот тим,за играта пред се.Еден Чави кој нема благе везе од 2012 наваму,влезе неповикан во тимот на местото негово.
Тој истиот Чави што не знаеше што да направи против Милан на гости,тој истиот Чави што не можеше да ја изнесе топката во двата натпревара против Баерн.

Таа Барселона што имаше 2-3 удара во голот,завзеде 4 места во топ тимот.:notworthy:

Мислам дека Пеп ќе успее од оваа ситуација со Рибери да направи предност за Баерн,односно ова негово денешно разочарување да го претвори во повторна желба за докажување и уште една маестрална сезона...
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 01:06 ---
Управата веќе се труди и работи веќе од сезоната после финалето со Интер 2010. Е после тоа финале (и со Замер) почнаа многу ефикасно, полека, но се подобро да го градат тимот. И не гледаат само за денес и утре туку размислуваат и за наредните години што е многу добро.

Овој младиот Грин е многу добар, очекувајте многу од него. Баш игра и на таа лево офанзивна страна како Рибери. Данецот Хојбјерг исто да не го заборавиме.

Се надевам Шакири ќе добива повеќе шанса во вториот дел на сезоната зошто дечкото стварно може да стане светска класа.

Неверојатно добри играчи имаме, мераци, не знам што да зборам веќе.

Се слагам,управата прави и повеќе од тоа,и успеа да склопи феноменален тим...

Меѓутоа конкретно Рибери како таков тешко ќе биде да се замени.Не гледам моментално кој би бил замена,односно не гледам крило со таква експлозивност,брзина,креативност,чувство за пас за асистирање,со таков јак менталитет и карактер....Ко што на Реал ќе им биде тешко да го заменат Роналдо или Барса Меси,така и на нас ќе ни биде тешко да го замениме Рибери со подеднакво добар играч.

Геце ке кине како лево крило.Доволно е да му се даде само простор за тоа...

Joк, Геце и крило тешко.
Денеска искина како 10-ка, па и општо. Негово место е позади напаѓач

Не му требаше тоа со Лусио кога ја известил управата и самиот играч дека нема да смета на него. Имаше и тој глупи потези + Прањич и Брафхајд.

Од овакви играчи како овие двајца патевме минативе 10 години во Европа! Може во Бундеслигата се вадеа на подобрите играчи околу нив, ама во Европа епик-фејл.
Мислам дека паузата од 2001-2013 за триумф во ЛШ се должи на лошата трансфер-политика т.е скржавата.
Мислам дека во 2007-ма го срушивме рекордор за пари дадени во еден трансфер период (total: 77.616.000), и тоа за 7-8 играча. Сега тие пари се трошат за 2 играча и тоа дава резултат и на терен квалитативно. Резултатите во целост од последниве 3 години се голем дел и поради изменетата трансфер-политика.

Како е со Швајни ситуацијата,ќе биде спремен за со Гладбах??

Уште не е спремен , пеп кажа дека нема да ги игра робен и швајни додека не бидат 100 % опоравени.

Ima vreme do 24-ti,ke se oporavat..

Bd-68_BCUAAgxdh.png

Кој ги ебе бе.....Каков тим имаме на располагање со Пеп како тренер нека не стаат у Шпанско,и таму ќе освоиме.

Ако и годинава напраиме торнадо у ЛШ догодина сами ќе си го праиме тимот на годината.

А Замер дечкото е откачофка невидена,роден победник и маме ебава по потреба!!!

Klopp also spoke about rivals Bayern Munich, who are in firmly in control of the Bundesliga at the midway point of the 2013-14 season.

The Bavarians are seven points clear of second-placed Bayer Leverkusen and 12 points clear of Klopp's side in fourth having just secured BVB's striker Robert Lewandowski, who will join the club at the end of the season.

"In one game we can beat them, but Bayern have all sorts of weapons and can respond to whatever happens in football," Klopp continued.

"They are a team that have the kind of depth on the bench that all of their competitors on the planet would like to have.

"That makes fighting them very difficult for teams playing with them in the same league.

"For teams who face them only once or twice that is irrelevant, but we have to measure ourselves against them all the time. It is a competition that you cannot win in the long-term."

Комплетиран е тимот (уште Бадштубер фали). И Робен почнал да тренира заедно со тимот назад на Зебенер Штрасе. (y)
1531905_820750667941626_1448171717_o.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom