Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
38 натпревари без пораз во Бундес и уште трае броењето. Ќе се оди до 40? Или пак до 50? :D

До крај на годинава нема тешки натпревари,освен таа со Сити ама тие пациенти се.

Не знам што сте се разбореле за Тиаго. Никој не му ги оспорува квалитетите ама натпреаварот со Дортмунд доаѓа прерано за него. Да беше ова Бохум па да го пушти 30-60 минути разбирам (макар што и против слаб противник не би го ризикувал 90 минути свежо опоравен и со веројатно слаб фитнес).

Добро е што бар хави се врати и е фит, тој најмногу ќе ни треба на Вестфален.

Јас мислам вака нешто ќе излеземе:

------------Ноер
Рафи-Боа-Данте-Алаба
--------Лам-Хави
Робен----Кроос----Рибс
------------Милер

Ефективно Боа, Хави и Данте во линија кога ќе градиме напад а Рафиња и Алаба стандард офанизвно (Лам ќе треба да покрива многу).

Јас би сакал да видам подефанзивна поставеност, пресинг и добри контри. Дали Пеп ќе се реши за оваа варијанта ќе видиме...

Блиску бев!

Страв ме фаќаше само кога наместо Хави, во линија со Данте и Боа напад ќе почнеше да гради Лам бе! Аман веќе уште голман нека го стави.

Потегот со Тиаго ме изненади, офанзивно типот си има квалитети, со Швајни и Кроос би можеле да доминираат средина, па уште стави го Хави во комбинација... Мераци...

Инаку веќе мислам јасно е дека Пеп си ја тера работата накај „неговата“ тактика. Не може никој да му ги оспори резултатите, особено без Швајни, Рибери, Тиаго, Хави, Кроос (секој од овие беше повреден сезонава) ама мислам и малку среќа има... А тоа ни требаше и тоа многу годиниве наназад...

Добар коментар за Милер по форумиве:
Muller will remain an unsolved mystery in world's football history. How can anybody be so bad, lost in space, and end the most important/difficult game of the BL season with a goal and an assist in his bag??????

Ѕвер е Милер. Не би го менувал за никој дури ни за Роналдо. Малку делува оваа сезона изгубен ама додека дава голови и асистенции нека игра , минатата си беше топ одлично играше во системот на Јуп.

Како да не го сакаш :icon_mrgr:
Thomas-M-ller-as-child-thomas-muller-14766145-465-349.jpg

--- надополнето: 24 ноември 2013 во 12:43 ---
А и ќе заборавев, колку само погрешив за Тиаго човекот има страшна техника, само колку криво ќе ми биде ако треба Швајни да седи на клупа .
Има доста корки леб да јаде за да стигне до нивото на Швајни и со самото негово присуство на теренот да носи сигурност ,

Дечково што одбрани незнам дали е свесен....

Тешка утакмица како што очекував.Реално у прво полувреме можеше да тргне доста лошо,али имавме малце и среќа...Лева тоа што го промаши планетите се споија.

У второ многу подобро.Паднаа и Дортмунд и тука настапи Баерн.Измените беа МАЕСТРАЛНИ!

Одбраната добра,Боатенг ги држаеше али имаше дупки по страните.Данте беше нервозен нешто.

За Гетце нема што да се збори.Почнува неговата кариера како светски играч!

Робен каков секс им напраи со голот не е свесен.КЛАСА!
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 12:56 ---

Ја превзема вчера лидерската улога у нападот! И коа ти викав дека лево ќе игра не веруваше...Али имаше многу простор таму у прво полувреме,и така искочи одличната шанса за Манџо која незнам како ја промаши.

Блиску бев!

Страв ме фаќаше само кога наместо Хави, во линија со Данте и Боа напад ќе почнеше да гради Лам бе! Аман веќе уште голман нека го стави.

Потегот со Тиаго ме изненади, офанзивно типот си има квалитети, со Швајни и Кроос би можеле да доминираат средина, па уште стави го Хави во комбинација... Мераци...

Инаку веќе мислам јасно е дека Пеп си ја тера работата накај „неговата“ тактика. Не може никој да му ги оспори резултатите, особено без Швајни, Рибери, Тиаго, Хави, Кроос (секој од овие беше повреден сезонава) ама мислам и малку среќа има... А тоа ни требаше и тоа многу годиниве наназад...

Тиаго е играч со потенцијал да стане светска класа,онака у Топ-5 на светот...И иде натака...

Фала богу што се врати,стварно е штета да не игра затоа што е магија дечкото.Невероватна визија,од средина на терен ја отвара цела одбрана на противниците.

Имаме страшна средина па дури и без Швајни.

Крос и Тиаго се идните Иниеста и Чави, барем по талентот што го имаат, не мора да значи дека и ќе го остварат секако, ама...

http://www.transfermarkt.de/de/fc-bayern-muenchen/startseite/verein_27.html

Според овие Пиза и Шак се враќаат неделава. Ако е точно би било топ...

Точно е, само што нема да се вратат за натпреварите во ЛШ, туку можно е да добијат шанса на некоја минута против Брауншвајг во Сабота.
Тиаго е играч со потенцијал да стане светска класа,онака у Топ-5 на светот...И иде натака...

Фала богу што се врати,стварно е штета да не игра затоа што е магија дечкото.Невероватна визија,од средина на терен ја отвара цела одбрана на противниците.

Имаме страшна средина па дури и без Швајни.

Полека-полека се остварува тоа што го рече Јуп за Крос и Тиаго. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom