Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Да не си правиме филмови Тиаго прв тим. Играше во суперкупот па не прегазија, а и после повредата не сакам ни да го видам на терен, Сахин полека станува оној стариот од Дортмунд па ќе го изеде без проблем. Среќа сега нема Гундоган да им игра.
Очекувам победа за да им се покаже кој е кој моментално во фудбалот во свет, само да не искења Пеп со некој кењаториски тактики со Мартинез у одбрана или пак тројца во одбрана и бековите ко крила да ни играат па има да не пуњат до крај како ни се наапани.

Да не си правиме филмови Тиаго прв тим. Играше во суперкупот па не прегазија, а и после повредата не сакам ни да го видам на терен, Сахин полека станува оној стариот од Дортмунд па ќе го изеде без проблем. Среќа сега нема Гундоган да им игра.
Очекувам победа за да им се покаже кој е кој моментално во фудбалот во свет, само да не искења Пеп со некој кењаториски тактики со Мартинез у одбрана или пак тројца во одбрана и бековите ко крила да ни играат па има да не пуњат до крај како ни се наапани.

Нешто многу нервозен ... Смири ганглии се ќе биде во ред ќе видиш , чим јас сум оптимист нема мака динамото е на фул сила :)

Да не си правиме филмови Тиаго прв тим. Играше во суперкупот па не прегазија, а и после повредата не сакам ни да го видам на терен, Сахин полека станува оној стариот од Дортмунд па ќе го изеде без проблем.

:pos:
Озбилен си дека во суперкупот изгубивме ради Тиаго? :pos:

Не може Хејнкес на времето да каже дека тој заедно со Крос се најголеми таленти од нивната генерација, а ние да викаме - не е така. Друго е што повредата го уназади малку, ама да кажеш дека Сахин ќе го изеде без проблем... Гледам колку ги изеде вчера VW

Тиаго е играчиште,ИГРАЧИШТЕ....Едвај чекам да се врати у форма.

Хејнкес го кажа тоа јавно дека со Крос се најголеми таленти на нивната генерација у Европа..

Ние сме неписмени за Хајнкес,такада нема што да се збори.

Меѓутоа,и ја мислам дека е малце рано да му се наметнее таа одговорност да игра против Дортмунд а немал ниедна утакмица незнам од кога.Не е фората ај пушти го,и пак да се повреди.

И Пеп рече,мислам дека ќе мора без него.Можда ќе може при крајот некоја минута во зависнот од резултатот да заигра.

:pos:
Озбилен си дека во суперкупот изгубивме ради Тиаго? :pos:

Не може Хејнкес на времето да каже дека тој заедно со Крос се најголеми таленти од нивната генерација, а ние да викаме - не е така. Друго е што повредата го уназади малку, ама да кажеш дека Сахин ќе го изеде без проблем... Гледам колку ги изеде вчера VW

Па не пишав никаде дека тој е главната причина зашто изгубивме. Ама тој како последен во средината беше стварно комично. Главен виновник е Пеп за поразот никој друг.

И да наредната сабота ако стартува од почеток , нема ни да мрдне на Сахин. Се враќа после 2 месеци од повреда и не е ни физички спремен да парира на тие од Дортмунд што трчат како луди , а против нас уште толку трчат.

Најискрено од него не ни очекувам ништо до крај на полусезона после повредата. Така да да видиме дали е Јуп у право ќе чекаме да дојде 2014та. Ма да не ни сумњам у Јуп, тешко греши за некој играч.

Нешто многу нервозен ... Смири ганглии се ќе биде во ред ќе видиш , чим јас сум оптимист нема мака динамото е на фул сила :)
Аман бе само јас мислам дека не ни покажуваме ни 50% од тоа што може овој тим :unsure:

Сахин не треба да го потценувате.Играта ја врати на потребното ниво.
Тој и Гетце најголем проблем правеа во минатите меѓусебни дуели,нормално и динамото Гундоган.Тука е и Левандовски.
Ројс лани играше појако,годинава верувам дека ќе го изолираат.

Многу изгубија со повредата на Суботиќ,клетвите од Игорче го стигнаа.
Гундоган го немаат и премногу губат на транзицијата од одбрана во напад,а и во контра нападите.Тој им беше моторот,иако и Сахин сличен играч,не е типичен деструктивец.
Комбинацијата Хумелс-Сократис ми изгледа многу лоша,тука ќе има голем простор за да се надмудрат тие играчи.
Шмелцер никогаш не сум го сакал,мислам дека тој играч игра добро само за Дортмунд.
Гроскројц на десен бек игра добро,иако тоа не е ни одблиску негова позиција.

Целата одбрана ми изгледа шашма,ако не дадат 2 гола Баерн нека се упуцаат во чело.

Без Робен нека не помислува да стартува Пепчо.
Не можам да се одлучам за Гетце,ама дечкото можно е да биде носталгичен:icon_mrgr: ,па подобро нека одмара.

Нојер​
Лам Боа Данте Алаба​
Мартинез​
Крос​
Робен Милер Рибери​
Манџо​

Ако и при вакви играчи го стави Лам во средина,да го стигне клетвата од Игорче.:icon_mrgr:

Формата на Басти му беше очајна,но не можам да речам дека нема да фали.Во финалето да не беше тој,во првите 25 минути еднаш барем ќе ја вадеше Нојер топката од голот.Не ќе можеа да ја извадат топката од своја половина.Иако искрено,таков пресинг нема да играат сега.Барем така мислам.

Сигурен сум дека победуваме.

Тиаго е играчиште,ИГРАЧИШТЕ....Едвај чекам да се врати у форма.

Хејнкес го кажа тоа јавно дека со Крос се најголеми таленти на нивната генерација у Европа..

Ние сме неписмени за Хајнкес,такада нема што да се збори.

Меѓутоа,и ја мислам дека е малце рано да му се наметнее таа одговорност да игра против Дортмунд а немал ниедна утакмица незнам од кога.Не е фората ај пушти го,и пак да се повреди.

И Пеп рече,мислам дека ќе мора без него.Можда ќе може при крајот некоја минута во зависнот од резултатот да заигра.

Ова е многу точно, и за Пеп сме неписмени џабе се правиме поголеми од папата.
Не можам да се одлучам за Гетце,ама дечкото можно е да биде носталгичен:icon_mrgr: ,па подобро нека одмара.
На Гетце му треба уште време да се уигра цело време игра под неговото средно ниво, 'ко да го фаќа трема, 'ко да се плаши, не е уште ослободен/релаксиран/опуштен. Овој Гетце шо сега го гледам во Баерн е истиот тој Гетце шо играше против Малага првиот меч. Не знам шо му беше на дечкото, ама минимум 3 сто процентни шанси прокоцка тогаш. Затоа Милер е тука кој е посигурен за ваков меч. Или шо рече некој од форумов претходно "Чувај го ливчето, Милер и од клупа гол ќе даде." :icon_mrgr:

Манџукич дава два гола против жолтите еден со глава

Да не си правиме филмови Тиаго прв тим. Играше во суперкупот па не прегазија, а и после повредата не сакам ни да го видам на терен,

Не си свесен за што играч станува збор иако одма нели се вклопи откако пристигна (ама се правиш наудрен). Тоа како ја води само топката, која елеганција, кој осет го има, мераци да го гледаш. :cuc:

Едвај чекам да заигра.

Ти и Боби со тој Супер Куп преку глава веќе. Да ве чита човек ќе рече главната причина бил Тиаго иако нели на почетокот на сезоната игравме слабо. Ама ај Тигао е виновникот.

Манџо би требало да игра, заради тоа што ќе требаат неговите дефанзивни способности. Неколку пати досега во сезонава сме го виделе како сече топка на страната на Алаба ко да е последен играч, ко да игра либеро (а уствари тој игра либеро, ама на другата страна). Интересен парадокс против напаѓачко-ориентирани тимови е тоа (ако дојде Лева) дали да го играш Лева како понемилосрден стрелец или да го играш Манџо кој не му ја мисли два-пати дали да трча назад и да сече топки.

На 15ти септември...:D
1450752_677334765632381_1244414619_n.jpg

1453304_677334618965729_1317376527_n.jpg

1393570_677334635632394_252348864_n.jpg

999421_677334628965728_1229807552_n.jpg

1456080_677334675632390_1708855062_n.jpg

1470361_677334728965718_304037085_n.jpg

Само да се вратат од паузава здрави, па да се згази Дортмунд!

Не знам што сте се разбореле за Тиаго. Никој не му ги оспорува квалитетите ама натпреаварот со Дортмунд доаѓа прерано за него. Да беше ова Бохум па да го пушти 30-60 минути разбирам (макар што и против слаб противник не би го ризикувал 90 минути свежо опоравен и со веројатно слаб фитнес).

Добро е што бар хави се врати и е фит, тој најмногу ќе ни треба на Вестфален.

Јас мислам вака нешто ќе излеземе:

------------Ноер
Рафи-Боа-Данте-Алаба
--------Лам-Хави
Робен----Кроос----Рибс
------------Милер

Ефективно Боа, Хави и Данте во линија кога ќе градиме напад а Рафиња и Алаба стандард офанизвно (Лам ќе треба да покрива многу).

Јас би сакал да видам подефанзивна поставеност, пресинг и добри контри. Дали Пеп ќе се реши за оваа варијанта ќе видиме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom