Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
ОК, изгледа не е страшно со Швајни. Не се знае за петок ама повредата е сепак рутинска.

Инаку можеби не баш сега, ама сум прилично сигурен дека во тек на сезона ќе дојде момент кога ќе плачеме по Густаво.

На сите им е јасно дека Пеп е љубител на убавите нешта во фудбалот, ама како тоа Пеп никако да скопча дека за некои задачи ти треба класичен копач... Гатузо типче. А густаво е и доста интелегентен играч. Сега само Хави остана „деструктивец“...

Ќе се смеам ако дојде ситуација да го видам Тиаго во онаа улога што сега ја има Швајни во некој натпревар од ЛШ :pos:

Нема да е ништо страшно ако од оваа утакмица се согледаат недостатоците и тоа потоа се корегира понатака.

Против Фрајбург и лани со Јуп у гости беше тешка утакмица и едвај тепавме со гол од пенал...Не ни имавме толку шанси како денес.Такада можда е и претерано да се дига паника.Но факт е дека одредени работи уште не се на нивото на кое треба да бидат.А тоа е одбраната на пример и пресингот.

Со Челзи ќе биде потребен многу посериозен и дефанзивен и тактички пристап.Пеп тоа го знае.Мурињо точно знам каква таткика ќе постави...Прашањето е дали Пеп ќе иде со глава у ѕид или ќе направи одредени прилагодувања.

Не ме бендисуе ич. Годинаа почнаа коо прехлани, се мачат гол да даат. Мислам Гвадриола има готов рецепт у раце, а он ми го игра Лам среде, Кирхов ми седи на клупа го игра старово, колку и да е битен натпреварот у петок хејкенс не оставаше ваква постава никогаш несериозна. Сеа нека свирка без Швајн а Манџо па ако се повреди ќе има плачки недај боже.
У глобала 4 натпревари 4 пати имав желба да заспијам, шо лани не се случуваше ни 1 минута. Ноер повеќе пасови имаше отколку Рибери. Отров!
Несакам да пијам, ама ако продолжат вака лига шампиони максимум четврт финале, а лигава ќе ни ја соберат Дортмунд.
Според мене Гвардиола би го вратила Шпанија. Чисто мое мислење
Кирхов не беше на клупа , а Рибери влезе дури на крајот кога се повреди Швајни и затоа Ноер имаше повеќе пасови од Рибери. Така да гледај ја утакмицата пред да пишеш.

Me faka strav koga ke zamislam deka nitu Schweini,nitu Martinez nema da igraat so Chelsea.Ogromen strav.
Koga ke pomislam na srekniot i negovite kontri,uste poveke strav me faka.

Pa ovie povredi na destrukvcite kakov bumerang vo taa celavica mu udrija.Od koga ja otvori taa ustata,pola ekipa kako sto e trgnato ke se povredi.

Abe so DEKRET da se zabrani igranje na Lahm vo sredina!

Mandzukic go stava,Pizarro go izvadi.Kakvo pice.

Ej klosaron Contento so nikakov talent ostana vo ekipava.Osven da nabaci dobro od vreme na vreme,drugo nisto ne znae.Toj bese glaven krivec za golot.Koj ne zabelezal neka go pogledne povtorno golot.Namesto da sedi na levata strana,toj igrase libero. (facepalm!)

Pa sitni go bre,neka vleze nekoj mladinec na pozicija lev bek,ke se uhoda podobro nego ovaj vecniov talent.Pranjic bese 100 pati podobar.
Tolku skapan a sedi vo ekipava.
Ni za vo opstinska liga ne e.

Koga go rotira cel tim,mozese na Kirchoff da mu dade sansa od pocetok.

Ja ispostra Pep ekipava definitivno.

2meseci da ne mozes da ja uhodas ekipata e strasna rabota.Daj neka si igraat igracive po staro,neka raboti.vo oddelnata kancelarija voskarov.

Uste od pripremnite dueli ne bev zadovolen,a bas toa si doaga sega na svoe mesto.Igrata stanuva duri i polosa.

Boateng treba da igra non stop.Edinstven igrac sto nosi sigurnost vo odbrana e toj.Momentalno ostanatite se slajm.Dante da odmara poveke,zasto ne e potreben Badstuber od prvata sezona.Ej 100 pasa mu vrati na Neuer.

Pobeda protiv Chelsea ne me zadovoluva.Ke se zadovolam so priblizno dobra igra kako lani vo naredniov mesec.

Tolku.

Miler i Kroos ispustija 4 sansi za gol ? Zosto ne pogodija ? Lani kako sto me drzi sekavanjeto igrata ni bese samo do sredina na terenot i nisto povekje , nemavme nitu edna asalna sansa za gol i plus igraa najgolemiot del od prvotimcite , ne se sekirajte tolku mnogu ocekuvam vo petok pobeda protiv Chelsea i toa so tocen rezultat 3-1 .

Pep e zakon so formaciite neznam so drugo da kazam ... trebase Schweini da go odmori DEFINITIVNO , sega Kroos treba da igra DM :) nema veza Robben , Ribery , Goetze , Miller ke gi napravat na Chelsea sami da se aresaat :) :)

Значи настрана резултатот, и тоа како ќе влијае истиот понатаму, ова најмногу ме нервира

Pep Guardiola: "We played well, very well.

Што имаше добро во денешнава игра? Минатите да, беа доста поконкретни и на моменти личеа на ланските. Ама денеска се мачев дури ја гледав, глава трипати ме заболе и двапати сменив на 5-6 минути на некоја рандом турска серија.

MiaSanMia Швајни ќе игра и на СкајСпорт потврдија.....не е ништо страшно...

Нема потреба толкава паника да се крева.Сватете дека нема да оди се така глатко,и дека треба малце време.

Факт е дека дефанзивата не штима,но очекувам подобрувања.Ќе треба промени.Против Нинберг на пример не беше така лошо,имаа и многу шанси.

Добро е ова што се случи денес малце да ги освести.Имаме 10 бода после 4 утакмици,едно нерешено не е смрт

.

Значи настрана резултатот, и тоа како ќе влијае истиот понатаму, ова најмногу ме нервира

Pep Guardiola: "We played well, very well.

Што имаше добро во денешнава игра? Минатите да, беа доста поконкретни и на моменти личеа на ланските. Ама денеска се мачев дури ја гледав, глава трипати ме заболе и двапати сменив на 5-6 минути на некоја рандом турска серија.

Ke zgrmi Sammer kaj i da e.Dosta samo na fudberite "gi kritikuva",glavniot majstor treba da se potkara. :-)

Ke zgrmi Sammer kaj i da e.Dosta samo na fudberite "gi kritikuva",glavniot majstor treba da se potkara. :)

Па не треба само главниот мајстор да се поткара....Крос уште од времето на Хајнкес го дрви курот и се понаша ко енглеска кралица.Он би требало да е далеку поефективен а има очајна завршница.Денес мораше лагано да поентира а не да се понаша така несериозно!

Па не треба само главниот мајстор да се поткара....Крос уште од времето на Хајнкес го дрви курот и се понаша ко енглеска кралица.Он би требало да е далеку поефективен а има очајна завршница.Денес мораше лагано да поентира а не да се понаша така несериозно!
Kroos taa sansa navistina ja poeba.Mesto nadole da tera,toj nagore si go skrati agolot.Dobar mek sut,jaka odbrana.Druga rabota e sto e spor.

Baumann mnogu jak golman.Toa sto go pravat Weidenfeller i Ter Stegen,toa go pravi i Baumann.Tradicija u pm.

Inaku toa sto go pravi Schweini od odbrana do sredina,toa go pravi Kroos t.e ja prezema topkata i ja prenesuva pogore.

Ja za 4-1-4-1 ne gledam idnina.

Inaku Basti 1 minuta izlagase,pomisliv deka e seriozna povredata.Dobro e sto ne e seriozno.

Кирхов не беше на клупа , а Рибери влезе дури на крајот кога се повреди Швајни и затоа Ноер имаше повеќе пасови од Рибери. Така да гледај ја утакмицата пред да пишеш.

Зборував општо, се фана ли за рачката ти?

Kroos taa sansa navistina ja poeba.Mesto nadole da tera,toj nagore si go skrati agolot.Dobar mek sut,jaka odbrana.Druga rabota e sto e spor.

Baumann mnogu jak golman.Toa sto go pravat Weidenfeller i Ter Stegen,toa go pravi i Baumann.Tradicija u pm.

Inaku toa sto go pravi Schweini od odbrana do sredina,toa go pravi Kroos t.e ja prezema topkata i ja prenesuva pogore.

Ja za 4-1-4-1 ne gledam idnina.

Inaku Basti 1 minuta izlagase,pomisliv deka e seriozna povredata.Dobro e sto ne e seriozno.

Ми текнува со Ван Гал кога дојде ја направи тогаш промената на системот,и на почетокот имаше доста проблеми,немаше победи....али во една утакмица кога тргна машината после немаше сопирање...Даваа по 4-5 гола у прво полувреме и тоа.Ми текнува со Олиќ и Гомез у напад,и со екипа генерално многу послаба од сега.

Се ми личи дека и сега така ќе биде,и дека од одредено коло па натака кога ќе запали машината ќе нема после сопирање.Сега за сега уште чкрипи иако со бодовите добро стоиме.

Се ми личи дека и сега така ќе биде,и дека од одредено коло па натака кога ќе запали машината ќе нема после сопирање.Сега за сега уште чкрипи иако со бодовите добро стоиме.
Да турниме да запали побрзо. :D

Крос... бледа копија на Дајслер, дај боже да го фати и него депресија да не го гледам више!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom