Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Добро се стабилизираа... ОК, со оглед на бројот на измени во тимот не може повеќе да се очекува.

Само дај нека го играат Геце малку повеќе... за самодоверба. Колку му се осеќа на Шак, иако не е прва постава дека има самодоверба и дека е вклопен во тимот. За другите да не правам муабет.

Не знам дали да го остави Пеп да доигра или да го извади кај 70та... Или може да го помести напред да го проба мест Пиза...

Втора постава....паметен потег сооглед на тоа дека утакмицата у петок ќе захтева коњски напори,а ако сакаме да ги плеснеме ќе мора екстра напор.

Сооглед на поставата добра партија,иако многу претпазливо,но тоа е некако вообичаено за Пеп гледам,турбото го палат при крајот на утакмиците.

Еден елемент забележувам и тоа може да биде голем проблем,а тоа е дека голем притисок ќе се прави врз Швајни сооглед дека секој негов лош пас ствара контра за противниците.Затоа и се враќа толку назад он....

Втора постава....паметен потег сооглед на тоа дека утакмицата у петок ќе захтева коњски напори,а ако сакаме да ги плеснеме ќе мора екстра напор.

Сооглед на поставата добра партија,иако многу претпазливо,но тоа е некако вообичаено за Пеп гледам,турбото го палат при крајот на утакмиците.

Еден елемент забележувам и тоа може да биде голем проблем,а тоа е дека голем притисок ќе се прави врз Швајни сооглед дека секој негов лош пас ствара контра за противниците.Затоа и се враќа толку назад он....

Па фала богу дека ќе ствара контра за противниците кога е последен играч во одбрана и ако згреши пас ќе биде длабоко во наша половина.
Многу е лимитиран вака Швајни, знае добро да направи транзиција од одбрана во напад ама ептен е назад. Изгледа Пеп пробува со тие додавања Ноер-Данте-Швајни-Даниела
да извлече што повеќе играчи на Фрајбург на наша половина и потоа Швајни да ја повлече играта брзо напред/

Аааааааааааааааааааааа како можеше се ова да испоутињаааааааат :mad:

Otide liderot po jabana..Ti ebam spanskoto pederce kako mozese da go prodades Gustavo.Ako e poseriozna povredata a taka izgleda ke go gledame Lahm kako DM osekam.

Gotze ne se gleda.
Rafinha moze da ne kosta bodovi.

Slabo.

Перфектно (n)

Па после тие зицери и после повредата на Швајни... Очекувано.

Daj mu klocite na toj cigan katalonski!!

2meseci uzalud potroseni.

Nenormalna rotacija protiv Freiburg koi se tesk protivnik veke treta godina po red na domasen teren.

2 golemi boda izgubija.

Lahm povtorno vo sredinata.

Uste od Chelsea ako izgubime i "ke mi se slosi"

Само Швајни да е ок, утакмицава ваква таква се заборава брзо.

Еве ви го Кроооооооооос, абе дај го некаде на позајмица у пм, денеска НЕМАВМЕ средина затоа што Швајни играше sweeper! Sweeper!!! Очајно
Пизаро го чува до 87 минута да му игра :facepalm:

Зашто не го зел Кирхоф на утакмицава и Швајни да одмара второ полувреме ? Можеше во првите утакмици да добива Кирхоф минути кога беше Хави фит, сега кога треба да го одмори најбитниот играч заедно со Рибери го остава додека да се повреди.
Не ми се верува дека снемавме играчи за средина. Тиаго и Хави повредени, еве и Швајни , го намава Л.Густаво. Кој ќе игра ? Лам ? Значи десна страна Хазард има да не лом прави.

Крос незнам човече мора да почне да стане попрецизен и да ги докусуруваме противниците. Шакири и Милер најдобри. Милер колку шанси створуваше. Веќе поминаа 4 утакмици во Бундес не сме нешто посебно. Има некој добри замисли ама ептен менува ептен.
--- надополнето: 27 август 2013 во 21:02 ---
И нека презима нешто Пеп затоа што после секој натпревар дудлаше дека има уште многу работа и напредок, епа веќе 1 месец ептен споро напредуваат и се вооигруваат.

Неможам да сфатам,а се повеќе ми изгледа така дека Пеп пробува да ја имплементира у Баерн играта која лани ја ДЕМОНТИРАШЕ И ДЕМАНТИРАШЕ самиот тој Баерн кај што дојде.....Тоа е тотален нон-сенс...

Ја разбирам дека си има своја филозофија и свои идеи кои сака да ги наметне и тоа е супер.Но стварно мислам дека нема потреба да го прави фудбалот покомплициран од што е...

Се шо требаше да направи е да направи неколку модификации,а не на пример да ја смени основата на средина со Швајни и Хави...Од таму искачаат сите проблеми и затоа и самата одбрана е размрдана.

Повредава на Швајни не е случајност.Маста му е извадена,зашто пола утакмица трча да гол да ја изнесе топката од одбрана у напад.Затоа и немавме никаква креативност.

Баерн неможе да напаѓа преку средина,и тоа не проаѓа у Бундес.

п.с.

ФАКТ е дека и играчите многу заебаа денес поготово Крос на пример...Против Фрајбург се знае дека е забеано и МОРАА да реализираат барем една од шансите за 2-0.За тоа Пеп не е крив.

^ Не е ама крив за тоа што излезе со целосно втор состав на вакво тешко гостување.
Покрај другото.

Не ме бендисуе ич. Годинаа почнаа коо прехлани, се мачат гол да даат. Мислам Гвадриола има готов рецепт у раце, а он ми го игра Лам среде, Кирхов ми седи на клупа го игра старово, колку и да е битен натпреварот у петок хејкенс не оставаше ваква постава никогаш несериозна. Сеа нека свирка без Швајн а Манџо па ако се повреди ќе има плачки недај боже.
У глобала 4 натпревари 4 пати имав желба да заспијам, шо лани не се случуваше ни 1 минута. Ноер повеќе пасови имаше отколку Рибери. Отров!
Несакам да пијам, ама ако продолжат вака лига шампиони максимум четврт финале, а лигава ќе ни ја соберат Дортмунд.
Според мене Гвардиола би го вратила Шпанија. Чисто мое мислење

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom