Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Потоа велите дека Тиаго бил голем талент,а името Хојбјерг дали нешто звучи познато во тој контекст ?
Верувам стелт дека не го видел на припремиве што иднина има овој дечко,па затоа го величи Тиаго бидејќи постигнал хеттрик во финале.
Признавам,тоа што го направи ќе се памти и по 1000 години.Не може секој да го направи тоа.Но што тоа треба да значи за него ? Дека ќе дава по три гола на натпревар или тоа значи дека е многу јак ?
За крај ќе ти речам дека Хојбјерг>Тиаго во секој поглед.Има само 17(уште малку 18) години,запамти го ова само.

Ајде бе не трескај глупости само за да бидеш во право!
Што има направено Хојбјерг во својата клупска и репрезентативна кариера?

Апсолутно НИШТО, НУЛА, ZERO!

И да, Тиаго е многу јак за тие години, не е Јуп ненормален да изјави такво нешто. Или сакаш да кажеш дека ти разбираш повеќе фудбал од Јуп, Пеп, Самер, Румениге, Мојс, Фергусон?
--- надополнето: 12 јули 2013 во 14:18 ---
I don't know how the pieces will come together, but you can't pass on the chance to get another class midfielder - especially at a bargain price ... Pep can figure it out later. ... I think we've all learned from the past, even last year, the value of world-class players on the bench. When Badstuber got hurt, the Dante signing became the most valuable of the offseason (in my opinion; imagine if Bayern didn't get him?!). When Kroos got hurt, there was Robben (freakin' Arjen Robben) to the rescue. Thiago will add another option, and this can't hurt, unless it were to disrupt the team in some way and upset any players who might lose time. I think Pep will rotate enough to keep everyone happy, and guys like Van Buyten and Pizarro are just happy to be along for the ride - I don't think they care how much they play.

Probably our CEOs saw what we were compaining about,a good replacement of our Schweinsteger.Everytime he got injured/booked we weren't balanced,actually 8 to 10 times we were crap.So here is where Thiago comes as Schweini-replacement(I suppose for 25appearances average maybe a little more because of his ankle problem) and as a long-time replacement,fits to our style,to our coach philosophy and it was a money bargain.

ЧЕНТО

STEALTH Хојбјерг е 3-4 години помал од Тиаго. Тиаго неможеше да избори месот во Барса лани покрај Чави кој веќе формата му ептен падната а и годините го прават своето. Ако нека дојде Тиаго и нека биде замена на Швајни, нека ги пратат Хојбјерг и Чан на позајмица.

Поентата е што Пеп му ветил дека ќе има голема минутажа тоа значи дека ќе е стартер, од тоа следува Крос ќе дреме на клупа или Мартинез ќе оди во одбрана. Ако е првото тогаш немој да речеш дека Тиаго е подобар од Крос и да кењаш тука како не го бива Крос, ако е второто тогаш Пеп кој изјави дека тој ќе се приспособува на Баерн , а не обратното прави голем ризик . Швајни и Мартинез станаа моментално надјоброто дуо во среден ред. Пирло, Видал и Маркизо не им мрднаа, нити пак моќните Иниеста, Чави и Бускетс. Средниот ред ни беше убер силен со нив двајца потпомогнати од Крос и потоа Милер откако се повреди.

И да ако доаѓа како замена на Швајни е добро за тимот, ама како стартер тогаш многу ќе има незадоволни и која порака ќе даде тоа на младите играчи кај нас.

И ова ни се само претпоставки. До крај на август откако ќе се изиграат суперкупот во Германија и Европа ќе се види колку се исплатеше доаѓањето на Пеп. Ако е мал временски рок , доволно е да се види колку Пеп се "приспособил" на Баерн или е пробува да го приспособи Баерн на него.

на ФБ прољитав спорет талкСПОРТ (прв пат слушам)Тиаго потпишал и Баерн ке плати 18м...

Мислам и со доаганјето на Тиаго Пеп си знае што прави но читам овде нешто Шфајни да го продада или па резерва ке седел ова немашанси да се случи ни едното ни другото,кај оставаа Кале Ули па и цела Германиа за едно циганче да се продаде една легенда наше дете мислам околу ова нетребе да се коментира дека многу трагикомедични сме.

TRANSFEROT NA THIAGO ALKANTARA VO BAERN MINHEN E VEKE ZAVRSENA RABOTA , VO PONEDELNIK MU SE ZAKAZANI I MEDICINSKITE PREGLEDI VO MINHEN , TRANSFEROT KE IZNESUVA 21,7 MILIONI EVRA VKUPNO SO DANOKOT KOJ TREBA DA GO PLATI BAERN , TAKA DA KRAJ NA TAA DISKUSIJA, SEGA SE POSTAVUVA PRASHANJETO , KOJ KE BIDE ZRTVATA OD PRVIOT TIM NA BAERN KOJ BI TREBALO DA MU OTSTAPI MESTO NA THIAGO ALKANTARA VO STARTNATA POSTAVA, A KOLKAVO KE BIDE NEZADOVOLSTVOTO KAJ DRUGITE FUDBALERI KE VIDEME VREMETO KE POKAZE, JAS SE USHTE VERUVAM DEKA PEP KE GO USOGLASI TIMOT I SEKOJ FUDBALER KE DOBIE SVOJA SHANSA DA GO DADE SVOJOT MAKSIMUM. FC BAYERN FOREVER!

Тоа е друга приказна како ни тргна откако Крос се повреди, екипата имаше друг дух. Али о том потом

Тоа е друга приказна како ни тргна откако Крос се повреди, екипата имаше друг дух. Али о том потом

Нешто ми вртиш од околу....Сакаш да кажеш дека додека играше Крос послаби беа ?
Ај баш ме интересира,одговори го ова прашање.

Што има направено Хојбјерг во својата клупска и репрезентативна кариера?

Апсолутно НИШТО, НУЛА, ZERO!
17 години има,не се просеравај без врска бога ти.3 години по ред зема награда за најдобар млад играч во Данска.Кај и да е од нареднава сезона ќе почне да игра за Данска.Ете играше против Германија пред месец и нешто им лупна 2 гола + асистенција.Зборуваме за Германија,не зборуваме за Нов Зеланд.Ти се радуваш со такви работи и ги величиш играчите според еден натпревар,еве ја ти кажувам што направил Хојбјерг,и пак запамти има само 17 години.

Инаку ме интересира што имааа направено Милер,Бадштубер и Алаба пред да станат ѕвезди ?

Штом тие биле слаби на репрезентативно ниво и штом не играле за првиот тим значи не ги биваше.Аха,еве гледам сега зашто тие играчи се носители на играта.Фала што ме просветли.(y)(y)
А, и ме интересира што имаше Лам направено до 23?Скоро ништо!
Сега кажи ми дали има подобар десен бек ?

Факт со факт може да се побие,ама твојата логика никој не може да ја побие.

И да, Тиаго е многу јак за тие години, не е Јуп ненормален да изјави такво нешто. Или сакаш да кажеш дека ти разбираш повеќе фудбал од Јуп, Пеп, Самер, Румениге, Мојс, Фергусон?

Може е "јак" ама на неговата позиција игра Крос.Треба нешто да кажам за него,или и тој нема ништо направено за клубот и репрезентацијата ?
Или можда ќе го заменува Швајни ?
Или пак Мартинез ?
Гетце ? :icon_lol:
Има многу играчи да не ги набројувам сите.

When Badstuber got hurt, the Dante signing became the most valuable of the offseason (in my opinion; imagine if Bayern didn't get him?!).
When Kroos got hurt, there was Robben (freakin' Arjen Robben) to the rescue. Thiago will add another option, and this can't hurt, unless it were to disrupt the team in some way and upset any players who might lose time.
1.(y)
2.Тачно.
3.Дечково поштено си напишал но некако избегава да каже дека го донесоа Гетце.Или пак заборавил ?
Како тоа Тиаго ќе бил уште само една опција + кога два играчи од светска класа ќе треба да седат на клупа почесто,бидејќи овој дефинитивно е љубимец на Пеп.

unless it were to disrupt the team in some way and upset any players who might lose time.

Е фала му,ја знае и тој работата само како тебе нешто пишува од околу,неразбирливо пред се.

Пеп ќе го видиме на супер купот против Дортмунд.Добро пиша некој погоре дека Пеп рече дека ќе се прилагоди на екипата,а не тие на него.Пичето тоа не го направи,ја смени играта комплетно.Ако бидат појаки од што беа алал да му е ,ако не :mad:.
Рибери имаше изјавено дека делуваат конфузно и сега за сега не можат да се прилагодат на новата тактика.Па нормално,ова се градеше веќе 5 години,сега кога поважните играчи се делумно постари,тој сменува скрос.

Јас им симнувам капа само на Барса,една тактика и една филозофија нон стоп.Кој сака нека дојде,мора да се прилагоди на тимот.:cuc:
Баерн мора истото да го направи.И да замине тренерот,играчите се тие +-.Си ја знаат тактиката и можат да тераат.Кога ќе мењаваат нон стоп тактики,тоа не да биде случај.

Да прашам што се случи со Себастијан Роде? Ке доаѓа во Баерн?

Дечки нема шанси Тијаго да биде првотимец. Така да за замена е топ играч.

Да прашам што се случи со Себастијан Роде? Ке доаѓа во Баерн?

Ако дојде Тиаго не верувам дека ќе го земеме и Роде иако планот беше наредното лето да дојде во Баерн.

Сегде пишуваше дека го договориле Роде за наредната сезона,но сепак овој трансфер останува енигма.Баерн за без пари требаше да го земе,така да може и да се откаже најверојатно.Повторно ќе напоменам дека нема потреба да се донесе Роде.Едно е сигурно,а тоа е дека ќе стагнира со кариерата ако дојде.

1000995_686551604718392_655449636_n.jpg

Thiago a ? Ova ne ni trebase definitivno , Kroos i ja ne go sakav koga se vrati od pozajmicata vo Neverkusen ama minatata sezona dokaza deka e strasen igrac i eden od retkite koi me demantirale vo moite pretpostavki za igraci od BM , Kroos e ista generacija so Thiago i ovde se pojavuva ogromen problem .... dvajca igraci so vrven kvalitet Kroos > Thiago , no dokolku Thiago mu go zavzeme mestoto vo timot togas toa nema da bide dobro za Kroos , a istovremeno ke bide i mnogu loso za nasata sakana reprezentacija . Neka go zemat Thiago ama pod uslov da igra prvata godina samo na kup natprevarite i vo slucaj koga Kroos , Miller i Goetze bi bile suspended vo sprotivno dzabe frleni pari , podobro za stoper da se istrosea pari bidejki ocajno ni treba definitivno DVB nemoze da povtori sezona kako lanskata vo toa sum siguren i zatoa sum malku skeptik .

Нешто ми вртиш од околу....Сакаш да кажеш дека додека играше Крос послаби беа ?
Ај баш ме интересира,одговори го ова прашање.

Да, едноставно е, ќе ти одговорам. Со Крос се гушеше играта и со Крос наместо Робен во финалето уште ќе имавме 4 титули затоа што единствено Робен во финалето доаѓаше до шанси. Робен отсекогаш или ја сереше работата или ја завршуваше до крај. Робен, сакал ти или нејќел, е ИГРАЧИШТЕ кој секогаш некако доаѓа во шанса, дали ќе ја даде или промаши е друг муабет, поентата е дека едноставно дечкото се наоѓа/ствара шанси.

Робен немаше да игра против Дортмунд, барем не од старт затоа што Крос ќе играше поради тоа што му е милениче на Јуп.

И сега запрашај дали сите тие шанси што ги имаше Робен ќе беа можни ако играше Крос?
Јас тврдам дека не.

Крос е пиче и никогаш нема да му простам што лани со Челзи се испичка и дозволи ГОЛМАН да шутира.
Да, Робен промашува пенали, ама барем има МУДА да шутира.

http://bleacherreport.com/articles/1625738-reformed-robben-finally-finds-his-niche-at-bayern-munich

But as of late, Robben's performances have fit into Bayern's game plan and lifted the club to greater success. Robben has certainly lost some of his flashiness over the years, but now he may be as valuable to Bayern as he ever was.

И еден коментар

Imagine what the CL would have looked like had Kroos not gotten injured vs Juventus... I'm not saying that Bayern would have lost, but they would not have been as effective, destroying the flanks of both Juve and Barca. If Kroos was still there, Muller would have been playing RM and both Jordi Alba and Pique would have had a much easier time.

Тони Крос го гледав против Ѕвезда и уште тогаш знаев дека ќе го биде пошто имаше неверојатна прецизност на пасовите, а и он го изведе слободниот за 2:3, му ја намести на глава на Клосе.
Да се разбереме, не викам дека Крос е слаб играч, ама дека е незаменлив... мало морген

STEALTH

Немам ништо против Робен,тој е бог за мене.:cuc: Повеќе би рекол дека Милер ќе одеше на клупа,Крос сепак е многу битен играч на тимот за да ја поврзи екипата со фантастични пасови.Најважно е што се најде некоја кохезија и се освои трипл.

Е сега,што може да понуди Тиаго повеќе од Крос ме интересира ?
Штом ете викаш дека Крос треба да биде резерва,јас не гледам зашто тогаш би дошол Тиаго.Ниту Крос ниту Тиаго знаат да играат поназад,нивната позиција е да бидат повеќе насочени кон нападот и да делат топки.Тука е и Гетце,моментално најдобриот талент во Германија.

Ако треба да се купи играч,тоа е во одбраната.Оставам малку простор и за одбраната бидејќи Кирхоф може ќе изненади.Прво треба да се проба.
Пеп како што гледам ќе тера многу поофанзивно а на пријателскиве Алаба и Лам играа скоро во средината,така да мислам дека овој ќе игра на гол повеќе и одбранава нема да е сигурна како со Јуп.

Били живи па видели.:)

Честито нека ви е Тиаго(гледам скоро завршена работа).Иако го сметате за непотребен трансфер,сепак мислам дека Тиаго ќе ви заврши и тоа каква работа.Тиаго е неверојатен играч кој може да игра на неколку позиции во средината.
Годинава Баерн ќе има пренатрупан меч-разпоред.При секоја повреда или замор на играчите од средниот ред ќе имате адекватна замена.Друга добра работа е тоа што Пеп добро го познава играчот(знае зошто му треба и дали може да ги исполне неговите барања).Гледајќи го Пеп каков перфекционист е,сигурен сум дека ова засилување ќе ви биде добредојдено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom