Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
^Уште 10 страни ќе се пишуваат за него... Како што во Јунајтед многу пати до сега требаше да биде дури и официјално претставен па ништо така ќе испадне и сега за во Баерн, па после ќе биде поврзуван со уште 10 други клубови и на крај ќе остане во Барса...

Има откупна клаузула.Барселона ништо не можат да направат, исто како што не можеа да направат со Гетце, Дортмунд да нема забуни да се знае на што мислам.Работата останува сега на самиот играч, односно он треба да одлучи каде сака да оди и дали ќе сака.

Јасно ми е тоа да, но истиот случај беше и со Манчестер... Не знам како иде тоа баш, ама доколку некој клуб сакал да му ја плати клаузулата ќе требали и +некој данок да плати, не знам точно како иде ама сумата нема да биде најверојатно 18 милиони... Плус како што рече Тиаго сакал да си иде од Барса за да игра, а баш во Баерн покрај толку јаки играчи во средина не знам и колку ќе се изнаигра...

Јасно ми е тоа да, но истиот случај беше и со Манчестер... Не знам како иде тоа баш, ама доколку некој клуб сакал да му ја плати клаузулата ќе требали и +некој данок да плати, не знам точно како иде ама сумата нема да биде најверојатно 18 милиони... Плус како што рече Тиаго сакал да си иде од Барса за да игра, а баш во Баерн покрај толку јаки играчи во средина не знам и колку ќе се изнаигра...

Не знам што ќе биде, за да не навлегуваме во дебати.И мене тоа ми е малку чудно, но како ми изгледа работава по се изгледа Швајни ќе лета од средината.Барем така се шпекулира по веснициве колку е сега тоа вистина не знам.Инаку Пеп самиот еве што изјави:
Der Pep-Befehl an die Bosse Rummenigge undSammer: Holt den Alleskönner Alcantara!
Guardiolas Ansage: „Er ist der einzige, den ich ihnen vorgeschlagen habe. Wenn noch einer kommt, dann nur er: Thiago oder nichts.“
Warum hält Guardiola so viel von ihm? Weil er fast alles kann!
Ich brauche diesen Spieler. Er kann auf den Positionen 6, 8, 10, 11 oder 7 (Mittelfeld und Sturm; d. Red.) spielen.“

Тој е единствениот кој јас на ним им го препорачав.Ако доаѓа уште еден, тогаш само он: Тијаго или ништо.
Зошто Гвардиола смета (се држи) толку многу на него: Затоа што тој скоро сè може. Ми треба овој играч.Тој може на позициите 6,8,10, 11, или седум (средина или напад и.т.н.) да игра.

\/
Пеп има планови за него.Со оглед на тоа дека ќе има во тимот кои можат да бидат вака флексибилно употребувани мислам дека не е лошо да му се даде шанса на концептот.Ма да, за ваква средина потребен е и да се има „златен“ напаѓач, некој кој дава голови како мрднат, и некој кој знае да искористува шанси според мене, ама ајде, ќе видиме што ќе биде, рано е уште да се говори.

4-2-3-1-offensiv_400x230.png

4-2-3-1-defensiv_400x230.png

4-2-3-1-falsche-neun_400x230.png

4-3-3-variante-1_400x230.png

4-3-3-variante-2_400x230.png

4-3-3-variante-3_400x230.png

Можните формации со Тиаго...

Си има мака и Гвардиола упм... Премногу јаки играчи имате, среќа што Гвардиола е тренер што многу ги ротира играчите, и нема кај него ни еден сигурен играч што ќе биде прв тим... Иначе мислам дека многу голема грешка ќе направат ако го продадат Швајни... Ѕвер е човекот, неуморлив, лидер... Таков играч мислам не треба да се продава...

Си има мака и Гвардиола упм... Премногу јаки играчи имате, среќа што Гвардиола е тренер што многу ги ротира играчите, и нема кај него ни еден сигурен играч што ќе биде прв тим... Иначе мислам дека многу голема грешка ќе направат ако го продадат Швајни... Ѕвер е човекот, неуморлив, лидер... Таков играч мислам не треба да се продава...

За продавање нема да го продадат сигурно, ама за седнување на клупа.......не знам, искрено овој tz весникот е уште поблизок од Bild со Баерн, и во тој весник имам најмногу доверба.Така објавија они, сега можеби и они се грешка, можеби Швајни ќе игра средина, треба тоа допрва да се види.

Швајни он неможе да го продаде....Нема ни зашто,али нема таква моќ да го продаде...Иначе може сам да си иде ако размислува на тоа.Такада тоа е глупост од новините.

Dobro za sto zboruvate be vie Schweini da si odi ... mislam WTF !!!! Schweini > od 100 X Alcantara ... daj ne go tupete so tie novini , neznam koj moron moze da si pomisli deka komandirot posle dobra sezona moze da si odi ??????

Никој не напиша дека Швајни ќе си оди, туку дека ќе биде седнат на клупа.А и самиот весник изјави дека тоа сега за сега се само шпекулации, треба да се почека да се види читајте малку па после пишувајте не туку рипајте како млади мајмуни на банана.Инаку не цивкајте сега за концептот на Гвардиола, го баравме него, го баравме, и сега дајте му шанса.Можеби ќе профункционира концептот.И мене во некои работи не ми се допаѓа овој концепт, ама ајде, сезоната е пред тимот, а ние го земавме Гвардиола поради неговите идеи.Мажи ли сте или пички, издржете бе, дајте му шанса на човекот.И мене некои работи не ми се допаѓаа уште од самиот старт, но шансата мора да се даде, можеби сите нас он ќе не побие со неговите идеи и ќе докаже дека не сме во право.Јуп е во пензија, со Гвардиола ново поглавје се отвори во книгата на Баерн и во тоа поглавје ќе се пишува нова историја, е сега треба да му се даде шанса во „пишувањето“на Гвардиола; да се види дали ќе се покаже како добар „автор“.

Никој не напиша дека Швајни ќе си оди, туку дека ќе биде седнат на клупа.А и самиот весник изјави дека тоа сега за сега се само шпекулации, треба да се почека да се види читајте малку па после пишувајте не туку рипајте како млади мајмуни на банана.Инаку не цивкајте сега за концептот на Гвардиола, го баравме него, го баравме, и сега дајте му шанса.Можеби ќе профункционира концептот.И мене во некои работи не ми се допаѓа овој концепт, ама ајде, сезоната е пред тимот, а ние го земавме Гвардиола поради неговите идеи.Мажи ли сте или пички, издржете бе, дајте му шанса на човекот.И мене некои работи не ми се допаѓаа уште од самиот старт, но шансата мора да се даде, можеби сите нас он ќе не побие со неговите идеи и ќе докаже дека не сме во право.Јуп е во пензија, со Гвардиола ново поглавје се отвори во книгата на Баерн и во тоа поглавје ќе се пишува нова историја, е сега треба да му се даде шанса во „пишувањето“на Гвардиола, да се види дали ќе се покаже како добар „автор“.

И јас сум со став дур не започнат натпреварите, оние вистинските, да нема никакви критики кон Пеп. Мора да видиме како ќе го предводи тимов.
Ама шпекулацијава за Швајни е смешна во најмал случај, а тоа дека ќе седел на клупа е бетер од заминување. :)

И јас сум со став дур не започнат натпреварите, оние вистинските, да нема никакви критики кон Пеп. Мора да видиме како ќе го предводи тимов.
Ама шпекулацијава за Швајни е смешна во најмал случај, а тоа дека ќе седел на клупа е бетер од заминување. :)

Абе знам дека е бетер, тоа е повеќе од јасно, ја губи формата и јас не сакам тоа да се оствари.Мене лично на пример многу работи не ми се допаднаа во концептиве на Пеп, не ми се допадна тоа што го продаде Гомез, не ми се допаѓа сега и ова што се зборува, на други не им се допаѓа тоа што ќе го доведат Тијаго, ама мора да се види, сега јбга за тоа го доведовме нели, можеби пак ќе донесе тројна круна.Не ми се допаѓа и тоа што ќе игра некои стари формации од Барселона, зошто нели, го доведовме сепак поради неговите идеи, ама ајде да видиме.Можеби ќе внесе некои подобрувања за време на игрите во неговите формации, тогаш тоа пак ќе се смета како нова тактика, зошто сепак старите тактики му се подобрени ако гледаме од оваа гледна точка и тоа веќе се смета како новитет, што за мене и тоа е повеќе од доволно.
Јас на пример за ваква златна средина би додал само уште еден напаѓач, некоја ѕверотиња која ќе знае да искористува шанси и да дава голови како мрднат, и за тоа би го избрал лично Гомез, ама Гомез еве си отиде, и јас уште тогаш кажав, нека си гризне од курот управата на Баерн ама тоа е тоа, сега мора да му се даде шанса на човекот, сепак уште не е почната сезоната, можеби ќе испаднам јас дека сум грешка.
Ако ја освоиме по вторпат тројната круна, или барем Лигата на шампионите, тогаш ќе бидам презадоволен од Гвардиола и ќе можеме тогаш комотно да кажеме сите ние дека Баерн е вистински гигант, повторува историја која била остварлива само во седумдесеттите, нешто што на ниту еден клуб од деведесеттите па наваму не му се случило - да освоиш интернационална титула две години едно по друго.

Стварно бе ептен беа оштетени Јунајтед со тој црвен, ептен ги заеба судијата.Да не беше црвениот они ќе идеа понатаму и на што ќе освоевте ЛШ. Ама тоа е. Судијата....
:ROFLMAO:

Точно, Чакир за почесен преЦедател на БМ. :cuc:

http://sportbild.bild.de/SPORT/bund...-vor-wechsel-nach-muenchen-transfer-news.html

СпортБилд објавува дека денес бил воспоставен официјален контакт со Барса околу трансферот.....

Према извори од Шпанија,со Тиаго се договорени личните услови за 4 милиони по сезона.

Цената на трансферот би требала да биде околу 20 милиони евра.
--- надополнето: 12 јули 2013 во 13:58 ---
BO9MPq0CIAA376a.jpg:large

:pos: :pos: :pos: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom